22.9 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Το γόητρο και… το σήριαλ της οκτάδας! (vids)

Αν κάτι θα είναι σίγουρο μετά την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά το γεγονός, ότι θα γίνει μάχη μέχρι... τελικής πτώσης για την οκτάδα, ιδίως ανάμεσα σε Μακάμπι και Μπασκόνια, ύστερα από τα αποτελέσματα της Πέμπτης (15/3), με τις περισσότερες ομάδες βέβαια να παίρνουν νίκες γοήτρου, όπως η Μπαρτσελόνα που ήταν επιβλητική στο ΣΕΦ, με την αγωνιστική να μην ξεκινά καλά για τα ελληνικά «χρώματα».

Ο Ολυμπιακός δέχτηκε μία πολύ «βαριά» ήττα στο ΣΕΦ, με την Μπαρτσελόνα να τον «διαλύει» στο παρκέ με 90-63 και τονν οδηγεί λογικά σε σημαντικό χάσιμο εδάφος για την πρώτη δυάδα, αφού η ίδια δε διεκδικεί κάτι. Οι «Μπλαουγκράνα» ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του ματς και έφτασαν σε θρίαμβο στο Φάληρο, φέρνοντας προβληματισμό για την εμφάνιση των φιναλίστ Ευρώπης.

Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν απολαυστικός στο φινάλε του παιχνιδιού και «συνέτριψε» με 106-90 τη Βαλένθια, χαρίζοντας μία ωραία παράσταση στο κοινό του κι αφήνοντας «χαραμάδα» ελπίδας για την οκτάδα. Ο Τζέιμς Φελντέιν ήταν εξαιρετικός και «εκτέλεσε» τις «Νυχτερίδες», για να αξιοποιήσει για ακόμη μία φορά τη δυναμική της έδρας η ομάδα του και να φτάσει στην 11η φετινή της νίκη.

Η Μπάμπεργκ για ακόμη μία φορά... τίμησε τα όπλα στην έδρα της, καταβάλλοντας με 88-79 την Αναντολού Εφές. Το σύνολο του Λούκα Μπάνκι «φόρτσαρε» στο δεύτερο ημίχρονο και «καθάρισε» επί της ουσίας στην τρίτη περίοδο το ματς, απέναντι σε μία ομάδα που σίγουρα και επάξια κερδίζει το «χρυσό βατόμουρο», για τον τίτλο της χειρότερης ομάδας της φετινής διοργάνωσης.

«Διπλό» πρόκρισης πήρε στο Τελ Αβίβ η Χίμκι, επικρατώντας στις λεπτομέρειες της Μακάμπι με 94-91 και ελπίζοντας, φυσικά, σε μία καλή ταυτόχρονη τοποθέτηση στα playoffs της Ευρωλίγκα. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, σε ένα παιχνίδι που κρεμόταν από μία «κλωστή», είχαν τη λύση στο πρόσωπο του Άντονι Γκιλ, που με τρίποντο στα 36" «σκότωσε» τους Ισραηλινούς, αφού εκείνοι δεν μπόρεσαν να βρουν ένα μεγάλο σουτ, μπλέκοντας πια σε μεγάλες περιπέτειες για την πρόκριση.

Η Μπασκόνια, τέλος, ήταν κυρίαρχη κόντρα στη Ζαλγκίρις και με το εμφατικό 84-64 έπιασε τη Μακάμπι στην όγδοη θέση, μπαίνοντας πιο γερά από ποτέ στο «κόλπο» της πρόκρισης στα playoffs. Οι Βάσκοι ήταν εξαιρετικοί και «εκμηδένισαν» στο παρκέ μία ομάδα του επιπέδου των Λιθουανών, πείθοντας εκ νέου για τη δυνατότητα να είναι στις οκτώ κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκα.

Τρίτη 13 Μαρτίου

Αρμάνι Μιλάνο-Ρεάλ Μαδρίτης 77-88

Πέμπτη 15 Μαρτίου:

Ερυθρός Αστέρας-Βαλένθια 106-90
Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 63-90
Μπάμπεργκ-Αναντολού Εφές 88-79
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Χίμκι 91-94
Μπασκόνια-Ζαλγκίρις 84-64

Παρασκευή 16 Μαρτίου:

Φενέρμπαχτσε-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μάλαγα-Παναθηναϊκός



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ