23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι μεγάλες προσωπικότητες δίνουν τις μεγάλες προκρίσεις

Αυτό που είχε η ΑΕΚ στην Τσεχία, δεν το είχε ο ΠΑΟΚ στην Τουρκία. Αυτό που έχει γενικότερα η ΑΕΚ, δεν το έχει ο ΠΑΟΚ κι αυτό είναι παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα. Αυτοί είναι που βγαίνουν μπροστά όταν κρίνεται ένα παιχνίδι ή πολύ περισσότερο, μια πρόκριση, ένας στόχος.

 

Την ώρα που ο Χάρις «βομβάρδιζε» το καλάθι της Νίμπουρκ, την ώρα που ο μάλλον μέτριος χθες Πάντερ έβαζε το «μεγάλο» σουτ που απαιτούσαν οι συνθήκες, ο ΠΑΟΚ δεν είχε τον δικό του Χάρις. Δεν είχε όμως έστω αυτόν -από τη στιγμή που κατάφερε και έμεινε στο κόλπο ως το τέλος- που θα του έδινε ένα σουτ α λα Πάντερ. Ένα «μεγάλο» σουτ που θα έγραφε διαφορετικά την ιστορία. Εκεί κρίθηκε η πρόκριση στη Σμύρνη, η διαφορά των 12 πόντων είναι τελείως παραπλανητική γιατί οι Τούρκοι πήραν το «εισιτήριο» για μια-δυο κατοχές.

 

Αυτά όμως ανήκουν πια στο παρελθόν. Για τον ΠΑΟΚ όμως η απουσία παικτών που θα κουβαλήσουν στις πλάτες τους την ομάδα απλά επιβεβαιώθηκε. Όταν ο Γκος που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά «ασφυκτιά» –όπως έγινε στα τελευταία κρίσιμα λεπτά όταν δυσκολευόταν να εκτελέσει- οι υπόλοιποι είτε δεν μπορούν, είτε δυσκολεύονται να βγουν μπροστά. Το έκανε σε κάποιες στιγμές ο Χαραλαμπόπουλος αλλά δεν αρκούσε.

 

Ίσως αυτό να είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα αυτής της ομάδας. Είναι «γεμάτη», έχει επιλογές όμως με έναν μόνο ηγέτη είναι λογικό σε ματς όπως το χθεσινό να δυσκολεύεται. Έχοντας καλούς –για τα δεδομένα του- Έλληνες παίκτες που όμως συνήθως περιορίζονται στον δεύτερο ρόλο, είναι λογικό τον πρώτο ρόλο να πρέπει να τον παίξουν οι ξένοι. Τζάκσον, Κρουμπάλι, Τζόουνς και  Πέτεγουεϊ έδωσαν 27 όλους κι όλους πόντους έχοντας όμως και λιγοστά σουτ (19).

 

Μία παράσταση όμως δεν μπορεί να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς πρωταγωνιστές. Χρήσιμοι, απαραίτητοι και ενίοτε πολύτιμοι αυτοί που παίζουν τους δεύτερους ρόλους όμως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται περισσότερα, ειδικά σε παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων όπως το χθεσινό. Με αυτό το σκεπτικό αποκτήθηκε ο Πέτεγουεϊ που βέβαια είναι ακόμη σε περίοδο προσαρμογής. Αν γίνει αυτός που θα απεγκλωβίσει τον Γκος, αν γίνει ο δεύτερος πρωταγωνιστής που λείπει από την αρχή της χρονιάς, ίσως το φινάλε της σεζόν είναι καλύτερο από το χθεσινό στη Σμύρνη.

 

Photo Credits: Basketball Champions League



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ