21.4 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Πάντερ στο basketa.gr: “Στο ΟΑΚΑ δεν το χάνουμε με τίποτα”!

Ο Μάνι Χάρις έκανε όλη τη δουλειά την Τετάρτη το βράδυ στο Νίμπουρκ. Απλώς, έπρεπε κάποιος να την τελειώσει. Ο Κέβιν Πάντερ ήρθε πριν από ένα μήνα στην ΑΕΚ για να της δώσει δύναμη στο περιφερειακό σουτ. Ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Το τρίποντο που πέτυχε 2,8'' πριν από τη λήξη του συγκλονιστικού αγώνα είναι αυτό που οι Αμερικανοί εδώ και 30 χρόνια αποκαλούν, ελέω Μάικλ Τζόρνταν, The Shot. ΤΟ ΣΟΥΤ! Το πιο μεγάλο τρίποντο που έχει πετύχει παίκτης της ΑΕΚ φέτος. Αυτό που την έστειλε στον προημιτελικό του Basketball Champions League και άνοιξε το δρόμο της για το φάιναλ φορ της διοργάνωσης.

Ένα τέτοιο σουτ δεν ξεχνιέται εύκολα. Και ο Κέβιν Πάντερ περιγράφει τη φάση με ακρίβεια, όταν του το ζήτησε το basketa.gr. Άλλωστε... " δεν γίνεται να το ξεχάσω! Ο Μάικ (σ.σ. Γκριν) πέρασε από το σκριν του Ντούσαν (σ.σ. Σάκοτα) και έκανε διείσδυση στο αντίπαλο καλάθι. Εγώ ακολουθούσα από πίσω. Με κοίταξε για λίγο και συνέχισε το μπάσιμο, αλλά κάποια στιγμή γύρισε και μου πέταξε την μπάλα. Όταν την πήρα στα χέρια μου, ήξερα ότι έπρεπε να σουτάρω".

-Τι σκέφτηκες όταν είδες την μπάλα να μπαίνει στο καλάθι;
"Ότι έμεναν ακόμα δύο δευτερόλεπτα για να τελειώσει ο αγώνας. Υπήρχε ακόμα χρόνος. Έπρεπε να μείνουμε όλοι συγκεντρωμένοι, ώστε να περάσουν κι αυτά τα δύο δευτερόλεπτα και να μη συμβεί κάτι τρελό".

-Αλήθεια, παίρνοντας την μπάλα στα χέρια σου εκείνη την ώρα, υπήρχε χρόνος για να σκεφτείς κάτι;
"Όχι, τίποτα. Δεν σκέφτηκα ούτε τι έπρεπε να γίνει ούτε τι χρειαζόταν η ομάδα ούτε τίποτα. Απλώς έπιασα την μπάλα στα χέρια και σούταρα".

Με αυτό το τρίποντο η ΑΕΚ ολοκλήρωσε μια ανατροπή, στην οποία πολύ λίγοι πίστευαν μετά την εξέλιξη που είχε ο πρώτος αγώνας με τη Νίμπουρκ στο ΟΑΚΑ. Ο Κέβιν Πάντερ εξηγεί τι άλλαξε και ήρθαν τα πάνω κάτω και δεν κρύβει την αισιοδοξία του για τη συνέχεια. Δηλώνει μάλιστα ευθαρσώς πως αν η ΑΕΚ περάσει στο φάιναλ φορ κι αυτό γίνει στο ΟΑΚΑ, τότε το κύπελλο δεν χάνεται με τίποτα!

-Λίγοι περίμεναν ότι η ΑΕΚ θα προκρινόταν μετά την ήττα στον πρώτο αγώνα. Πώς και τα κατάφερε;
"Δεν τα παρατήσαμε και συνεχίσαμε να παίζουμε το παιχνίδι μας. Προφανώς δεν έπρεπε να χάσουμε με δέκα πόντους διαφορά στην έδρα μας στον πρώτο αγώνα, αλλά συνεχίσαμε να παίζουμε. Μείναμε ενωμένοι, εξακολουθήσαμε να παλεύουμε σκληρά και τα καταφέραμε".

-Τι διαφορετικό κάνατε σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι και πήρατε αυτό που ζητούσατε στην Τσεχία;
"Παίξαμε πιο δυνατά. Είχαμε μεγαλύτερη συγκέντρωση και παίξαμε πολύ καλύτερα στην άμυνα. Από εκεί ξεκίνησαν όλα. Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε από εδώ και στο εξής. Έτσι πρέπει".

-Επόμενος αντίπαλος είναι η Στρασμπούρ, την οποία έχει αντιμετωπίσει δύο φορές φέτος η ΑΕΚ, αλλά κι εσύ ως παίκτης της Ρόζα Ράντομ...
"Θα είναι μια πολύ σπουδαία σειρά αγώνων και ανυπομονούμε να έρθει η ώρα για να παίξουμε. Θα είναι μάχη, θα γίνει πόλεμος κανονικός"!

-Με τη φόρα που έχετε πάρει, πιστεύεις ότι μπορείτε να σηκώσετε στο τέλος και την κούπα;
"Φυσικά! Απλώς πρέπει να προχωράμε βήμα βήμα. Τώρα έχουμε μπροστά μας τη Στρασμπούρ. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτή τη σειρά, να την κερδίσουμε και να προκριθούμε στο φάιναλ φορ. Μετά βλέπουμε".

-Αν περάσετε, το φάιναλ φορ είναι πολύ πιθανό να γίνει στο ΟΑΚΑ...
"Ναι, το έχω ακούσει. Αν πράγματι γίνει στην Αθήνα το φάιναλ φορ, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να το χάσουμε! Θα το κερδίσουμε οπωσδήποτε"!

-Αυτό είναι υπόσχεση;
"Όχι, όχι, δεν δίνω ποτέ τέτοιες υποσχέσεις (γέλια)... Το μόνο που υπόσχομαι πάντα είναι ότι θα βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό στο γήπεδο και στο τέλος θα δούμε τι θα γίνει..."



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ