21.4 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Θριαμβευτικά στους «8» Μονακό και Μπαϊρόιτ, τίμησε τα «όπλα» η Όλντενμπουργκ (vids)

Στην προημιτελική φάση του Champions League βρίσκεται η Μπαϊρόιτ, που... με την ισοπαλία επί της Μπεσίκτας μέσα στην Τουρκία και προκρίθηκε με πανηγυρικό τρόπο, αφού ήταν ξανά κυρίαρχη, ενώ η Όλντενμπουργκ πήρε μία νίκη... τιμής στην έδρα της Λούντβιγκσμπουργκ, με τη Μονακό να «διαλύει» τη Ζιελόνα Γκόρα. Το πρώτο ζευγάρι των «8» είναι γνωστό, με την Μπαϊρόιτ να αντιμετωπίζει σε γερμανικό «εμφύλιο» την Λούντβιγκσμπουργκ.

«Και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί», αναφέρει μία ατάκα που είχε λεχθεί για το ποδόσφαιρο, αλλά μπορεί να ταιριάξει «γάντι» στην περίπτωση της Μπαϊρόιτ, που έκανε μία πρώτη μικρή έκπληξη στην φάση των «16» του Champions League. Η βαυαρική ομάδα, όχι απλά υπερασπίστηκε το προβάδισμα πέντε πόντων από την πρώτη αναμέτρηση με την Μπεσίκτας, αλλά σημείωσε ακόμη μία σπουδαία εμφάνιση στην Κωνσταντινούπολη, με το τελικό 84-84 να τη στέλνει στους «8».

Μετά το 39-37 της ανάπαυλας, που έδειχνε τους Τούρκους ικανότατους για την ανατροπή του -5 από τον πρώτο αγώνα, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και στη μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου είχαν εκείνοι το προβάδισμα, απαντώντας και σε όποιες προσπάθειες των αντιπάλων τους να πάρουν το ματς. Χαρακτηριστικό σημείο, ήταν όταν μετά το 71-70 από τον Κλαρκ στα μέσα της τελευταίας περιόδου, η Μπαϊρόιτ απάντησε με σερί 0-6, με το τρίποντο του Νέιτ Λίνχαρντ στα τρία λεπτά προ της λήξης, να «καθαρίζει» την πρόκριση (71-76). Η Μπεσίκτας έκανε μία ύστατη προσπάθεια, αλλά ήταν καταδικασμένη, ενώ δε δικαιούτο την ανατροπή με βάση την εικόνα του αγώνα. Τέσσερις παίκτες των θριαμβευτών είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Γκέιμπ Γιορκ να φτάνει τους 17 πόντους με πέντε ριμπάουντ, ενώ στην αντίπερα όχθη 23 πόντους με 10/19 σουτ είχε ο άλλοτε «ερυθρόλευκος», Ντι Τζέι Στρόμπερι.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στο γερμανικό «εμφύλιο», όπου όλα είχαν κριθεί επί της ουσίας από το πρώτο ματς της περασμένης εβδομάδας, η Όλντενμπουργκ έκανε το «διπλό» κόντρα στη Λούντβιγκσμπουργκ, κερδίζοντας... για την τιμή των όπλων με 86-74, αφού η γηπεδούχος ομάδα είχε ήδη περάσει με το 88-63 της πρώτης αναμέτρησης.

Στο πρώτο ημίχρονο, μάλιστα, η Ρίζεν ήταν μπροστά με διαφορά δύο πόντων (48-46), αλλά στη συνέχεια άρχισε να... χαλαρώνει, αφού δεν έμοιαζε να υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα αποκλεισμού της. Κάπως έτσι, η Όλντενμπουργκ βρήκε την ευκαιρία να περάσει μπροστά και να πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης, φτάνοντας μέχρι το τελικό +12 με τον Ρίκι Πόλντινγκ πρώτο σκόρερ στους 17 πόντους με 4/9 σουτ. Ο Άντικα Πίτερ-ΜακΝίλι, στην απέναντι πλευρά, είχε 18 πόντους με 6/9 σουτ.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Η Μονακό απέδειξε ξανά, πως στο φετινό Champions League... δύσκολα βρίσκει αντίπαλο. Οι Μονεγάσκοι πρόσφεραν σκορ και θέαμα, «συντρίβοντας» με 90-60 τη Ζιελόνα Γκόρα και πραγματοποιώντας δεύτερη νίκη εναντίον της. Πλέον, περιμένει μία εκ των Μπάνβιτ ή Ναντέρ στο δεύτερο γύρο.

Το γήπεδο είχε αρχίσει να γίνεται... κατηφορικό για τους φιλοξενούμενους από το πρώτο ημίχρονο, στο τέλος του οποίου υπήρχε απόσταση 19 πόντων (50-31). Εκεί είχαν κριθεί όλα ουσιαστικά, με το δεύτερο ημίχρονο να αποτελεί τυπική διαδικασία. Ο Πολ Λακομπ είχε 18 πόντους με πέντε ριμπάουντ για τη Μονακό, ενώ από το «ναυάγιο» των Πολωνών ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους ξεχώρισε με 14 πόντους και 4/6 τρίποντα. 

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς της φάσης των «16»:

Τρίτη 13/3:

Μπεσίκτας-Μπαϊρόιτ 84-84 (76-81 για την Μπαϊρόιτ από τον πρώτο αγώνα, ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΪΡΟΙΤ)
Λούντβιγκσμπουργκ-Όλντενμπουργκ 74-86 (88-63 από τον πρώτο αγώνα, ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ)
Μονακό-Ζιελόνα Γκόρα (84-82 από τον πρώτο αγώνα, ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΚΟ)

Τετάρτη 14/3:

Καρσίγιακα-ΠΑΟΚ
Μπάνβιτ-Ναντέρ
Νίμπουρκ-ΑΕΚ
Τενερίφη-Μούρθια
Στρασμπούρ-Νεπτούνας

Τα ζευγάρια των προημιτελικών:

Μονακό-Μπάνβιτ/Ναντέρ
Τενερίφη/Μούρθια-Καρσίγιακα/ΠΑΟΚ
Στρασμπούρ/Νεπτούνας-ΑΕΚ/Νίμπουρκ
Μπαϊρόιτ-Λούντβιγκσμπουργκ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ