21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Έγινε 32 ετών και συνεχίζει ο Προμηθέας Πατρών (pic)

Ο Προμηθέας Πατρών συμπλήρωσε τα 32 χρόνια ιστορίας του, καθώς ιδρύθηκε την 1η Μαρτίου του 1986, μιας ιδιαίτερης χρονιάς για το ελληνικό μπάσκετ.

Το 1986 ήταν το τελευταίο έτος που το ελληνικό πρωτάθλημα διεξήχθη με το παλαιό σύστημα κατηγοριών, Α’ και Β’ Εθνική, καθώς από το φθινόπωρο εγκαινιάστηκε ο διαχωρισμός της Α’ Εθνικής Κατηγορίας σε Α1 και Α2, όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Επίσης, το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς δόθηκαν τα πρώτα σημάδια της νέας «άνοιξης» του ελληνικού μπάσκετ, με την Εθνική Ελλάδας να αγωνίζεται -για πρώτη φορά στην ιστορία της- στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στην Ισπανία, καταλαμβάνοντας τη δέκατη θέση και προετοιμάζοντας το «έδαφος» για το έπος του 1987.

Στο πατραϊκό μπάσκετ ο Απόλλωνας Πατρών κατέλαβε την 6η θέση (υψηλότερη θέση στην ιστορία του), με τον Κώστα Πετρόπουλο -στην προτελευταία χρονιά της καριέρας του- να αναδεικνύεται δεύτερος σκόρερ της κατηγορίας πίσω από το Νίκο Γκάλη, η Παναχαϊκή κατάφερε να κερδίσει την άνοδό της στη νεοσυσταθείσα Α2 (μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της), ενώ η ΕΑΠ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην Α’ ΕΣΚΑΗ, με τους Έσπερο, Απολλωνιάδα, Πύργο και Ολυμπιάδα να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Κανείς, βέβαια, δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία όταν την 1η Μαρτίου δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Ημέρα» μια μικρή μονόστηλη είδηση: η αναγκαία, βάσει νόμου, δημοσίευση για την αναγνώριση ενός αθλητικού σωματείου.

Ο έντυπος Τύπος ανέφερε για πρώτη φορά το όνομα του Αθλητικού Συλλόγου Πατρών Προμηθέα, η άνοιξη του 1986 ερχόταν παράλληλα με τη «γέννηση» ενός νέου σωματείου για το πατραϊκό μπάσκετ, που έμελλε να γράψει τη δική του ιστορία στο χώρο. Τριάντα δύο χρόνια μετά, οι Πατρινοί αγωνίζονται στη Stoiximan.gr Basket League και διεκδικούν την υψηλότερη θέση που έχει ποτέ καταλάβει το πατραϊκό μπάσκετ, καθώς ισοβαθμούν στην 3η θέση με το Λαύριο και την ΑΕΚ, ενώ παράλληλα μάχονται για μια θέση στα ευρωπαϊκά παρκέ, διοχετεύουν με παίκτες την Εθνική Ελλάδας σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα (Ανδρών, Εφήβων, Παίδων, Παμπαίδων), διεκδικούν μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παίδων κι Εφήβων και γεμίζουν ασφυκτικά ένα κλειστό γήπεδο 4.500 θέσεων, όπως είναι το «Δημήτρης Τόφαλος».

Ποιος, αλήθεια, από όσους διάβασαν εκείνο το μονόστηλο την πρώτη ημέρα της άνοιξης του 1986 μπορούσε να φανταστεί όλα αυτά... Κι όπως συνηθίζουν να λένε και οι άνθρωποι του Προμηθέα Πατρών: «Τα καλύτερα έρχονται!». Ακολουθεί η περίληψη της απόφασης όπως δημοσιεύτηκε στο sportin.gr...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ