32.1 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Κώστας ξέρει…

Με τον Κώστα Σλούκα καταλύτη στο δεύτερο ημίχρονο, ευστοχώντας σε μεγάλα σουτ στο φινάλε και σε ένα ζευγάρι βολών που «σφράγισε» την νίκη της, η Φενέρ πέρασε από τη Μαδρίτη με 86-83 επί της Ρεάλ κι έκανε άλλο ένα «βήμα» για τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης στην Ευρωλίγκα.

Ένα τεράστιο αποτέλεσμα πήρε στη Μαδρίτη η Φενέρμπαχτσε, η οποία με το 86-83 απέναντι στη Ρεάλ έδειξε... γιατί είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Πολύ περισσότερο, ο Κώστας Σλούκας ήταν εκείνος που το έκανε, πετυχαίνοντας τους επτά τελευταίους πόντους της ομάδας του και οδηγώντας την εκ του ασφαλούς σε μία επικράτηση, η οποία συνεχίζει να την κρατά σε «τροχιά» δυάδας στην Ευρωλίγκα, αφού η πρόκριση στα playoffs έχει σχεδόν εξασφαλιστεί μαθηματικά.

Ο Έλληνας γκαρντ... πήρε πάνω του το ματς στο δεύτερο ημίχρονο κι έφτασε στους 20 πόντους, με 2/4 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 4/6 βολές και τέσσερις ασίστ, με τους Τζίτζι Ντατόμε (17 π., 4/5 σουτ, 7/8 β.) και Τζέιμς Νάναλι (16 π., 4/4 τρ.) να τον συμπληρώνουν. Οι Τζέισι Κάρολ (15 π., 5/9 σουτ) και Λούκα Ντόντσιτς (14 π., 4 ασ.), δεν ήταν αρκετοί για τους «Μερένχες».

Το παιχνίδι

Τρομερό ήταν το ξεκίνημα για την Φενέρ, με τον Νάναλι να έχει πάρει «φωτιά» και με τρίποντο να σημειώνει το 2-12 μόλις στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Προσπαθώντας να φθείρει την τουρκική ομάδα με τους ψηλούς της, η Ρεάλ γρήγορα ανέκαμψε και με δύο τρίποντα του Ρούντι (ένα άμεσο κι ένα με βολές), κατάφερε μάλιστα να ισοφαρίσει στο τέλος της περιόδου (20-20).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε καλύτερα και πάλι για την Φενέρ, αλλά μετά το τρίποντο του Ντατόμε που «έγραψε» το 23-26, η «Βασίλισσα» με την ίδια τακτική έφτασε και στο σημείο να πάρει προβάδισμα, με τον Ντόντσιτς να έχει βρει ρυθμό (33-32 στο 15'). Οι «ορέξεις» του Σλοβένου, είτε εκτελώντας είτε δημιουργώντας, ήταν εκείνες που κράτησαν στο «τιμόνι» την ομάδα του, η οποία πήγε στα αποδυτήρια σε απόσταση πέντε πόντων από την αντίπαλό της (45-40).

Ο Ντατόμε έκανε... προσωπική του υπόθεση το παιχνίδι και γρήγορα στην τρίτη περίοδο έδωσε πάλι τα ηνία στην ομάδα του, διαμορφώνοντας με βολές το 54-56 στου δρόμου τα μισά. Εκεί ξεκίνησε ένα πινγκ-πονγκ ανάμεσα στις δύο πλευρές για την προσπάθεια να ελέγξουν την αναμέτρηση, και αυτό έβγαλε προσωρινά νικήτρια την πρωταθλήτρια Ευρώπης, με τον Σλούκα να μπαίνει πιο δυναμικά στην «εξίσωση» και τον Ουοναμέικερ να σημειώνει το 65-68 του δεκαλέπτου.

Βέσελι και Μέλι προσπαθούσαν να κρατήσουν «με νύχια και με δόντια» την Φενέρ, αλλά οι παίκτες του Λάσο δε θα μπορούσαν να νοηθούν να τα παρατήσουν, με το τρίποντο του Κάρολ στα 3:21 πριν από τη λήξη να βάζει «φωτιά» (76-79).  Ο Σλούκας, όμως, δε θα άφηνε να κρατήσει αυτός ο ενθουσιασμός και δύο μεγάλα του σουτ οδήγησαν σε προβάδισμα δύο κατοχών, με μόλις 79" να απομένουν για τη λήξη (78-84). Δεν είχαν τελειώσει, όμως, όλα εκεί αφού μετά τις βεβιασμένες προσπάθειες των παικτών του Ομπράντοβιτς, ενώ είχαν τον χρόνο με το μέρος τους, ο Ρούντι έδωσε ελπίδα στη Ρεάλ με τρίποντο στα 10". Οι Τούρκοι, αφού έσωσαν την επαναφορά έστειλαν τον Σλούκα στη γραμμή των βολών. Αυτός ευστόχησε και εν συνεχεία ο Ντόντσιτς απέτυχε να διεκδικήσει ένα φάουλ τριών βολών, που φάνηκε να είναι η πρόθεσή του, με την Φενέρ να κερδίζει.

Δεκάλεπτα: 20-20, 45-40, 65-68, 83-86

ΚΡΥΟ ΑΙΜΑ: Η Ρεάλ μειώνει σε 76-79 με τρίποντο του Κάρολ και επικρατεί «πανδαιμόνιο» για την επικείμενη ανατροπή. Ένας Έλληνας, όμως, δεν την άφησε να πραγματοποιηθεί. Ο Κώστας Σλούκας σκοράρει κατά σειρά, ένα δίποντο κι ένα τρίποντο που αποτελούν «μαχαριά» για τους γηπεδούχους, ενώ σκοράρει και τις δύο βολές στο τέλος, που διαμορφώνουν το τελικό σκορ. Συμπλήρωσε, έτσι, μία εξαιρετική εμφάνιση με 20 πόντους, με 2/4 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 4/6 βολές και τέσσερις ασίστ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το 65% της Φενέρ στα τρίποντα είναι εξωπραγματικό για εκτός έδρας παιχνίδι, με 13/20 σουτ από την «άρκτο» των 6.75 να βρίσκουν στόχο. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος της επιτυχίας, με τη Ρεάλ αντίστοιχα να σημειώνει 35% στο κομμάτι αυτό, κάτι καθοριστικό, αφού και οι δύο ομάδες είχαν ακριβώς ίδιες προσπάθειες, με 34 δίποντα και 20 τρίποντα για έκαστη στα σουτ εντός παιδιάς. 

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ