32.1 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Σφαιρόπουλος: “Θα παίξουν οι πιο έτοιμοι”

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για μια δεύτερη συνεχόμενη επίσκεψη στο ΟΑΚΑ και μια ακόμη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά για την Ευρωλίγκα. Σε ένα αγώνα που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός για τις δύο ομάδες και την θέση που θα έχουν στην τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε σήμερα στην καθιερωμένη, πριν από τους εντός έδρας αγώνες της Ευρωλίγκας, συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκε το παιχνίδι, τη βαθμολογία, αλλά και την παρουσία των νέων προσώπων στο ντέρμπι.

«Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού για να προσθέσει: «Και οι δύο θα παλέψουν για τη νίκη. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε όσα έχουμε σχεδιάσει. Παίζουμε με μια ομάδα που την ξέρουμε και μας ξέρει. Πρέπει να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε».

Σε ότι αφορά την παρουσία των Μπράουν και Τιλί τόνισε: «Είναι δύο παιδιά που θα βοηθήσουν πολύ περισσότερο στο μέλλον. Ο Τιλί γνωρίζει την ομάδα απλά προέρχεται από τραυματισμό. Ο Μπράουν είναι ένα έμπειρος παίκτης. Αυτή τη βδομάδα που είναι μαζί μας του κάνουμε… ταχύρρυθμα μαθήματα για να μπει στο κλίμα. Θα είναι ετοιμοπόλεμοι και όσο περνάει ο καιρός θα είναι καλύτεροι».

Ο Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε στη συνέχεια, αν η νίκη ουσιαστικά «δίνει» πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας: «Δεν σκεφτόμαστε έτσι. Σκεφτόμαστε το παιχνίδιως παιχνίδι. Στην Ευρωλίγκα είχαμε καλή πορεία, είχαμε σκαμπανεβάσματα, αλλά γενικά η πορεία μας είναι σε καλό ανοδικό επίπεδο. Δεν θα τελειώσει το πλεονέκτημα έδρας σε αυτή τη νίκη. Θα είναι όμως μια εκτός έδρας πολύ σημαντική νίκη αν έρθει».

Για το άν το σκάουτινγκ είχε ξεχωριστή δυσκολία λόγω των νέων παικτών που έχουν και οι δύο ομάδες, καθώς και ο Παναθηναϊκός έχει τους Τζέις και Πέιν: «Δεν είναι εντελώς άγνωστοι οι παίκτες στις δύο ομάδες. Ο Τζέιμς ξέρουμε πως λειτουργούσε και τον τρόπο παιχνιδιού του και τον Πέιν τον είδαμε και ξέρουμε. Το ίδιο θα έχουν κάνει και οι αντίπαλοί μας».

Για τους ποιους θα επιλέξει για τη δωδεκάδα, έχοντας όλους τους παίκτες του στη διάθεσή του: «Θα το δούμε. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε όλη τη ομάδα. Πιστεύω πως θα αποφασίσω μέχρι το τέλος ποια θα είναι η δωδεκάδα προκειμένου να επιλέξουμε τους ποιο έτοιμους για να παίξουν ένα ντέρμπι όπως είναι αυτό.»

Το σκάουτινγκ είναι το ένα σημαντικό κομμάτι στην προετοιμασία του αγώνα, αλλά και το πνευματικό διεκδικεί το δικό του μερίδιο στη... ζυγαριά: «Είναι ένα παιχνίδι που ο καθένας γνωρίζει τη σοβαρότητά του και τη σημασία του. Όλοι οι παίκτες ξέρουν ότι πρέπει να έχουν ισχυρό κίνητρο για να παλέψουν για τη νίκη».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ