30.3 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Στο… εδώλιο ο Ολυμπιακός

Έρευνα για οπαδικά πανό που αναρτήθηκαν στο ΣΕΦ, στην εντός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Βαλένθια για την 23η αγωνιστική, ξεκίνησε η Ευρωλίγκα.

Τα επίμαχα πανό, που αρχικά ήταν ορατά και από τους τηλεοπτικούς δέκτες, ανάγκασαν τη διοργανώτρια αρχή να ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία εναντίον των «ερυθρολεύκων», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της: «Πειθαρχική διαδικασία ξεκίνησε η Ευρωλίγκα εναντίον του Ολυμπιακού Πειραιά σχετικά με τα πανό που παρουσιάστηκαν την Πέμπτη (22/02) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της 23ης αγωνιστικής κόντρα στη Βαλένθια. Οι απόψεις που εκφράζονται στο πανό είναι προσβλητικές, επικίνδυνες και αντίθετες με τις αρχές της Ευρωλίγκας και των κανονισμών των διοργανώσεών της. Τα μηνύματα αυτά δεν αντιπροσωπεύουν σε καμία περίπτωση το άθλημα, την ευρωπαϊκή οικογένεια και τον οργανισμό της Ευρωλίγκας σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Εκτός του προσβλητικού περιεχομένου, τα πανό αποσύρθηκαν για λίγο και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν εκ νέου σε σημείο του γηπέδου όπου η πρόσβαση περιορίζεται μόνο στους φιλάθλους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωλίγκας. Η Ευρωλίγκα θα ήθελε να τονίσει σε όλους τους φιλάθλους, τις ομάδες και τους τηλεοπτικούς σταθμούς σε ολόκληρο τον κόσμο ότι η ασφάλεια των φιλάθλων είναι η ύψιστη προτεραιότητα. Η Ευρωλίγκα θα προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι η απόλαυση των παιχνιδιών είναι σύμφωνη με τις παγκόσμιες αρχές του αθλήματος. Η Ευρωλίγκα θα έχει μηδενική ανοχή στη βία ή στην απειλή της βίας, μέσα ή κοντά στα γήπεδα της διοργάνωσης».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ