24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

«Αναγέννηση» και… Κύπελλο για «Μπάρτσα»! (vids)

Ο «τυφώνας» του φετινού Copa Del Rey με το όνομα Μπαρτσελόνα παρέσυρε και την «αιώνια» αντίπαλο Ρεάλ Μαδρίτης με 92-90, με τους Καταλανούς να κατακτούν το πρώτο τρόπαιό τους στην Ισπανία μετά από τρία χρόνια, με τη «Βασίλισσα» να έχει εύλογα παράπονα για φάουλ του Κλαβέρ στον Τέιλορ στην τελευταία φάση.

Τρία χρόνια χωρίς τίτλο εντός συνόρων ήταν πια πολλά, πάρα πολλά για ένα σύλλογο με το μέγεθος της Μπαρτσελόνα. Με την εξαιρετική καθοδήγηση, όμως, του Σβέτισλαβ Πέσιτς και παρουσιάζοντας χαρακτήρα στο παρκέ της «Gran Canaria Arena», οι «Μπλαουγκράνα» έφτασαν άξια στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας με 92-90 επί της Ρεάλ Μαδρίτης. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μία στιγμή λύτρωσης για τον καταλανικό σύλλογο, ο οποίος έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει έξαλλα, σε μία χρονιά όπου όλα, πάλι, του πηγαίνουν στραβά.

Η Μπαρτσελόνα, μετά το 21-15 της πρώτης περιόδου, πήρε την κατάσταση στα χέρια της και κατάφερε να φέρει τη διαφορά μέχρι το +16 κοντά στις αρχές της τελευταίας περιόδου (54-70). Ο Κάρολ και ο Ρούντι προσπάθησαν να ανατρέψουν τα δεδομένα της αναμέτρησης, με ένα καλάθι του Αμερικανού να μειώνει στο -5 (82-87), αλλά με λιγότερο από ένα λεπτό να απομένει για τη λήξη, ο Σάντερς πέτυχε ένα λέι απ που έδειχνε να «σκοτώνει» τη «Βασίλισσα». Ο Τόμπκινς, όμως, κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι με δύο τρίποντα και η Ρεάλ είχε την ευκαιρία μετά τις δύο χαμένες βολές του Οριόλα στα 10", με το σκορ στο 90-92. Στην τελευταία επίθεση, όμως, οι διαιτητές δε σφύριξαν φάουλ του Κλαβέρ σε προσπάθεια του Τέιλορ να σκοράρει με «φόλοου» και το κύπελλο κατέληξε στην Μπαρτσελόνα, σταματώντας μάλιστα και το σερί της «αιωνίας» αντιπάλου στη διοργάνωση, που μετρούσε 14 νίκες.

MVP του Copa Del Rey επιλέχθηκε ο Τομά Ερτέλ, με τον Πάου Ρίμπας να είναι σήμερα τρομερός με 21 πόντους, 6/8 σουτ, τέσσερα ριμπάουντ και επτά κλεψίματα, ενώ 17 πόντους με 5 ριμπάουντ είχε ο Άντε Τόμιτς. Οι 18 πόντοι με 7/10 σουτ του Άντι Κάρολ και οι 17 πόντοι του Τρέι Τόμπκινς, δεν ήταν αρκετοί για το σύνολο του Πάμπλο Λάσο.

— Liga Endesa (@ACBCOM) 18 Φεβρουαρίου 2018



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ