27.6 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Δεν ξεχνά την ιστορία των μαύρων το ΝΒΑ (vid)

Ένας ιδιαίτερος μήνας είναι αυτός που διανύουμε για το ΝΒΑ, με τη λίγκα να τιμά την ιστορία που έχουν γράψει οι Αφροαμερικανοί στην χώρα.

Οι μαύροι αποτελούν ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο υπερηφάνειας για την ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, με τους αγώνες που πραγματοποίησαν για ισότητα ειδικά στη διάρκεια του 20ού αιώνα, προεξάρχοντος του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, αλλά και πολλών ακόμη προσώπων. Η απόλυτη δικαίωσή τους ήταν η εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, ως του πρώτου αφροαμερικανού προέδρου το 2008, αλλά ο αγώνας αυτός συνεχίζεται, με μεγαλύτερη ένταση από τότε που μπήκε στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το ΝΒΑ έχει τοποθετηθεί ουκ ολίγες φορές σύσσωμο κατά του προέδρου των ΗΠΑ, με τον κομισάριο Άνταμ Σίλβερ ακόμη να μην φοβάται να τον «κατακεραυνώσει», όταν ο Τραμπ ανέφερε ως «χώρες-αποπάτους» την Αϊτή, το Σαλβαδόρ και αρκετές ακόμη. Το θέμα της ισότητας, ούτως ή άλλως, βρίσκεται πολύ υψηλά στις προτεραιότητες της λίγκας, δείχνοντας πως δεν πρόκειται απλά και μόνο για ένα πρωτάθλημα μπάσκετ.

Κάπως έτσι, τον τρέχοντα μήνα το ΝΒΑ τιμά την ιστορία των μαύρων στην χώρα, με τους παίκτες να φορούν σχετικά μπλουζάκια (φώτο) και τη λίγκα να δημιουργεί αφιερώματα. Ένα εξ αυτών, είναι εκείνο όπου συμμετέχουν οι Νικολά Μπατούμ, Κέμπα Ουόκερ και Μάρβιν Ουίλιαμς, αναφέροντας τη σημασία που έχει για τους ίδιους όλη αυτή η σπουδαία διαδρομή των προγόνων τους στο παρελθόν.

Δείτε απλά το βίντεο και θα καταλάβετε:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ