32.1 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο «Βασιλιάς» χάλασε το πάρτι του Πιρς (vids)

Οι Καβαλίερς θύμισαν στους Σέλτικς... γιατί είναι οι πρωταθλητές στην Ανατολική Περιφέρεια, κάνοντας περίπατο στο Βοστόνη με 121-99, τη μέρα της απόσυρσης της φανέλας του Πολ Πιρς, και δείχνοντας πως με το, επί της ουσίας, νέο ρόστερ που διαθέτουν, μπορούν να πάρουν μία διαφορετική «ώθηση» για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.

Επιβλητικοί, αρχοντικοί, ή πιο απλά... πρωταθλητές! Αυτή ήταν η εικόνα των Κλίβελαντ Καβαλίερς στο «TD Garden», όπου «σκόρπισαν» με 121-99 τους Μπόστον Σέλτικς, σε ένα παιχνίδι όπου η διαφορά είχε φτάσει και τους 31 πόντους. Η νέα... παρέα του ΛεΜπρόν Τζέιμς, ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά κι έδειξε πως μπορεί να κάνει το ίδιο στην προσπάθεια των «Ιπποτών» να υπερασπιστούν τον τίτλο τους στην Ανατολή και να κατακτήσουν εκείνον του ΝΒΑ. Όλα αυτά, τη μέρα που οι «Κέλτες» αποσύρουν την φανέλα του εμβληματικού τους αρχηγού, Πολ Πιρς.

Ο «Βασιλιάς» έφτασε... χαλαρά τους 24 πόντους, με 8 ριμπάουντ και 10 ασίστ, ενώ εξαιρετικοί ήταν οι καινούργιοι Τζόρνταν Κλάρκσον (17 π., 7/11 σουτ) και Ρόντνεϊ Χουντ (15 π., 6/11 σουτ), με τον Τζέι Αρ Σμιθ να έχει επίσης 15 πόντους με 6/7 σουτ και 6 ριμπάουντ. Ο Κάιρι Ίρβινγκ έπαιξε μόλις 26 λεπτά σε ένα παιχνίδι που φάνηκε καταδικασμένο για τους «τριφυλλοφόρους» από το τέλος της τρίτης περιόδου κι εντεύθεν, έχοντας σε εκείνο το διάστημα 18 πόντους με πέντε ασίστ, με αποτέλεσμα ο Τέρι Ροζίερ να γίνει πρώτος σκόρερ με 21 πόντους, 6/15 σουτ, 9 ριμπάουντ και πέντε ασίστ.

Το παιχνίδι

Ο Ίρβινγκ μπήκε στο ματς με πολλή διάθεση και στις δύο πλευρές του παρκέ, κάτι που έδωσε στην αρχή το προβάδισμα στους Σέλτικς (10-7 στο 5'), κάτι που όμως δεν κράτησε για πολύ, με τα νέα αποκτήματα των «Καβς», μαζί με τους Οσμάν-Γκριν, να κάνουν πολύ καλή δουλειά και να μην αφήνουν τους αντιπάλους τους να ξεφύγουν, παρά τον προσωρινό τραυματισμό τους Τζέιμς στο γόνατο. Στη συνέχεια, δε, όταν ο ΛεΜπρόν μπήκε ξανά στο παρκέ, οι «Ιππότες» ήταν αυτοί που θα κατάφερναν να «χτίσουν» διαφορά, με το τρίποντο του «Βασιλιά» να την φέρνει σε διψήφιο νούμερο στα τρία λεπτά πριν από το ημίχρονο (48-58). Με συνεργασίες του ιδίου με τους Τόμπσον-Κλάρκσον, οι πρωταθλητές Ανατολής πήγαν με προβάδισμα 12 πόντων στα αποδυτήρια (52-64).

Οι Χιλ και Χουντ, ειδικά, μοιάζουν να έχουν μπει από πολύ νωρίς... στο πνεύμα της νέας τους ομάδας και τιμωρώντας την άμυνα των Σέλτικς από μακριά, μαζί με τον Σμιθ, έφεραν την απόσταση στο +26 στα 85" για το τέλος της τρίτης περιόδου, με το Κλίβελαντ να είναι ξεκάθαρα το αφεντικό του αγώνα (69-95). Οι Καβαλίερς είχαν πάρει πια «φτερά» και ο Στίβενς... το πήρε απόφαση, να βάλει πια τις «ρεζέρβες» του μέχρι τη λήξη, βλέποντας πως ο αγώνας γυρισμό δεν είχε. Το ίδιο έκανε και ο Λου, με τις δύο ομάδες να τελειώνουν τον αγώνα στο εμφατικό +22 για τους φιλοξενούμενους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ