30 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Γιάννης κέρδισε τον Γιώργο

Στο Σακραμέντο έγινε ελληνικός… εμφύλιος με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κερδίζει τον Γιώργο Παπαγιάννη και κατ’ επέκταση οι Μπακς τους Κινγκς. Τα 35 triple-double έφτασε ο Ράσελ Γουέστμπρουκ. 

Οι Μπακς κρατάνε την 7η θέση της Δύσης και τα playoffs στα χέρια τους κι όσο έχουν ορεξάτο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. Ο Greak Freak σημείωσε νέα τριαντάρα καθώς στο νικηφόρο πέρασμα των “Ελαφιών” από το Σακραμέντο με 116-98, είχε 32 πόντους, 13 ριμπάουντ, έξι ασίστ, δύο κλεψίματα και μία τάπα. Φυσικά, ήταν κι ο νικητής του ελληνικού… εμφυλίου καθώς απέναντι του βρήκε τον Γιώργο Παπαγιάννη με τον νεαρό σέντερ να πατάει παρκέ για 23 λεπτά και να σημειώνει τέσσερις πόντους, εφτά ριμπάουντ και δύο τάπες. 

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ, όποτε δεν έχει τα… νεύρα του σημειώνει triple-double και στο ματς με τους Σίξερς κατέγραψε το 35ο της σεζόν. Ο σταρ των Θάντερ είχε 18 πόντους δίχως μάλιστα να χάσει σουτ, 11 ριμπάουντ και 14 ασίστ στην νίκη με 122-97 με τον Ενές Καντέρ να είναι ο πρώτος σκόρερ με 24 πόντους. 

Με εφτά παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, οι Νάγκετς σημείωσαν την έκπληξη της βραδιάς νικώντας τους Καβαλίερς με 126-113. Ο Γκάρι Χάρις με 21 πόντους ήταν ο καλύτερος όλων, έναν λιγότερο σημείωσε ο Γουίλ Μπάρτον, ενώ ο Νίκολα Γιόκτς είχε νέο double-double με 16 πόντους και δέκα ριμπάουντ την ώρα που από το Κλίβελαντ που αγωνίστηκε με όλα τα του τα αστέρια, ο Κάιρι Ίρβινγκ είχε 33 αλλά με 11/22 σουτ. 

Οι Σέλτικς κυνηγάνε να τερματίσουν στην 2η θέση της Ανατολής και παρά τους το γεγονός πως είδαν τον Πολ Τζορτζ να τους βάζει 37 πόντους, επικράτησαν των Πέισερς με 109-100 με το Αζάια Τόμας να σημειώνει 25. 

Μία ημέρα μετά τις μπουνιές στο Τορόντιο που έφεραν την τιμωρία του Ρόμπιν Λόπεζ, οι Μπουλς επέστρεψαν στο Σικάγο και στις επιτυχίες μετά το 117-95 επί των Πίστονς με τον Νίκολα Μίροτιτς να είναι ο κορυφαίος των “Ταύρων” με 28 πόντους. 

Οι Τζαζ επέστρεψαν στο Σολτ Λέικ μετά από μία περιοδεία τριών εκτός έδρας παιχνιδιών και επιβλήθηκαν των Νικς με 108-101 γιατί ο Ρούντι Γκομπέρ έκανε το παιχνίδι της ζωής του. 35 πόντους και 13 ριμπάουντ είχε ο Γάλλος σέντερ με τον Γκόρντον Χέιγουορντ να μένει αρκετά πίσω από τα στάνταρ του καθώς είχε μόλις 15 πόντους. 

Μπράντλεϊ Μπιλ και Τζον Γουόλ σκόραραν από κοινού 50 πόντους στην νίκη των Γουίζαρντς επί των Χοκς με 104-100, ενώ οι Χόρνετς πέρασαν από το Ορλάντο με 109-102 έχοντας πέντε διψήφιους παίκτες. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ