19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Κόνιαρης: «Να αλλάξουμε τη συνταγή;» (pics)

Ο Αντώνης Κόνιαρης κέρδισε το διαγωνισμό τριπόντων των νέων στο 22o All Star Game και αποκάλυψε το… μυστικό της επιτυχίας του, που δεν πρόκειται να το αλλάξει.

Ο 20άχρονος γκαρντ του ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε να φθάσει στην προσωπική διάρκεια στη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ, που φιλοξενείται φέτος στο «Δημήτρης Τόφαλος». Εν όψει και του κυριακάτικου (11/02) τελικού του αντίστοιχου διαγωνισμού των Ανδρών, εξήγησε πώς κέρδισε το Σάββατο (10/02): «Εγώ ήμουν πολύ χαλαρός. Πήγα εκεί να το ευχαριστηθώ, δεν αγχώθηκα και για αυτό μπήκαν. Δεν το είχα βάλει στόχο, πήγα να σουτάρω κι όσα έβαζα. Το ίδιο και αύριο (σήμερα, 11/02), ακριβώς το ίδιο. Αφού είναι η… συνταγή, να την αλλάξουμε;». Θυμίζουμε πως οι επόμενοι αντίπαλοί του στην αχαϊκή πρωτεύουσα είναι οι Βαγγέλης Σακελλαρίου (Πανιώνιος), Λάνγκστον Χολ (Προμηθέας Πατρών), Θαντ Μακ Φάντεν (Κύμη), Νώντας Παπαντωνίου (Γ.Λ. Φάρος), Κίκι Κλαρκ (Περιστέρι, Α2) και Τόνι Μέιερ (Λαύριο).

Συμμετείχε και στον πρωτότυπο φετινό αγώνα των Rising Stars με τους All Time Stars, στο πλαίσιο του οποίου τέθηκε αντιμέτωπος με μεγάλα ονόματα του παρελθόντος. Ρωτήθηκε εάν κάποιος από τους αντίπαλους-αστέρας του ελληνικού μπάσκετ αποτέλεσε ίνδαλμά του, όταν ήταν νέος, και παραδέχθηκε: «Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν πάντα πρότυπο. Δεν ήθελα να του κλέψω κάποια κίνηση, αλλά μου άρεσε ο τρόπος που έπαιζε, μου άρεσε πάρα πολύ». Αναφέρθηκε και στον κόσμο που έδωσε δυναμικό παρών στην κερκίδα, όπως και στους παλαίμαχους που αποτέλεσαν την κύρια αφορμή για αυτό: «Σε προηγούμενα All Star Games, σε αυτά τα παιχνίδια των νέων, συνήθως δεν μαζευόταν πολύς κόσμος. Φέτος, όμως, το Hall of Fame που ήρθε μάζεψε πολύ κόσμο και ήταν και για εμάς πολύ πιο ευχάριστο, γιατί πρόσφεραν πολύ θέαμα. Εάν το άφηναν μόνο σε εμάς, ίσως να μην το ευχαριστιόταν τόσο πολύ ο κόσμος, αλλά επειδή ξέρουν να δίνουν θέαμα το έκαναν ακόμα μία φορά».

 

Το ευχάριστο διάλειμμα του All Star Game θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (11/02) και στο μυαλό του Αντώνη Κόνιαρη υπάρχει πάντα ο ΠΑΟΚ. «Το ματς με την Κύμη είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς, ουσιαστικά για να μας ξεχωρίσει λίγο από αυτές τις θέσεις, να ανέβουμε λίγο πιο πάνω. Θα είναι πολύ δύσκολο, έχουμε δει πώς παίζει ο αντίπαλος, αλλά εμείς προετοιμαζόμαστε, καλό το All Star Game κι αυτό το κενό, με το που γυρίσουμε όμως θα πρέπει να είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι, να κερδίσουμε το παιχνίδι», επεσήμανε για την επόμενη υποχρέωσή τους στη Stoiximan.gr Basket League, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της οποίας δοκιμάζονται στο κλειστό της Κανήθου απέναντι στους Ευβοιώτες (15/02, 18.15).

Οι Θεσσαλονικείς κουβαλούν δύο… καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη, καθώς έχουν και το Basketball Champions League, κάτι στο οποίο επίσης στάθηκε ο νεαρός διεθνής: «Η προσπάθεια που κάνουμε στο πρωτάθλημα είναι δύσκολη γιατί έχουμε και την Ευρώπη. Είναι εξίσου δύσκολα τα δύο πρωταθλήματα. Κάναμε κακές ήττες, αλλά θεωρώ πως μπορούμε να ανακάμψουμε, παρ’ όλο το κακό ξεκίνημα, και να ανέβουμε στην κατάταξη». Στους «16» του BCL οι «ασπρόμαυροι» θα τεθούν αντιμέτωποι με μία εκ των Μπάνβιτ, Καρσίγιακα και Νίμπουρκ, ύστερα από κλήρωση που θα γίνει, αντίπαλοι που δεν τον… τρομάζουν. «Δεν έχω καμία προτίμηση γιατί δεν τις έχω δει. Αλλά, σίγουρα, είναι ομάδες που για εμένα -όπως και πέρυσι- μπορούμε και φέτος να κερδίσουμε μία από αυτές. Δεν είναι, δηλαδή, από τις πρώτες ομάδες που είναι πολύ δύσκολες», κατέληξε.

  



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ