19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Το αξέχαστο All Star Game του 1999! (vid)

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η γιορτή του μπάσκετ στην Πάτρα, το Basketa.gr θυμάται το All Star Game του 1999 το οποίο ήταν ένα από τα ομορφότερα.

Ήταν 20/11/1999 όταν στο ΟΑΚΑ έλαβε χώρα το 8ο ελληνικό All Star Game. Η αναμέτρηση είχε... επισκιαστεί από την επίσκεψη του τότε προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον στην Ελλάδα. Η Αθήνα έμοιαζε με... φρούριο, ενώ η βροχή έκανε τις μετακινήσεις πιο δύσκολες για όλους.

Στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων πάντως βρέθηκε αρκετός κόσμος για να δει τη... μάχη μεταξύ των Ευρωπαίων και των Αμερικανών. 

Πριν το τζάμπολ διεξήχθη και ο διαγωνισμός καρφωμάτων, με τον Χένρι Τέρνερ του Αμαρουσίου να κατακτά για δεύτερη φορά τον τίτλο. Είχε προηγηθεί η επιτυχία του το 1994, όταν τότε φορούσε τη φανέλα του Πανιωνίου.

Στο ημίχρονο έλαβε χώρα και ο διαγωνισμός τριπόντων με νικητή τον Νίκο Χατζή. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ο οποίος είχε κυριαρχήσει τα τρία προηγούμενα χρόνια προτίμησε να παρακολουθήσει ως θεατής.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ήταν πιθανότατα η μία και μοναδική φορά που το ματς... σοβάρεψε επικίνδυνα. Το τελικό 119-118 υπέρ των Αμερικανών διαμορφώθηκε από μία βολή του αείμνηστου Αλφόνσο Φορντ λίγο πριν το φινάλε. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο πάγκοι έζησαν έντονα τον αγώνα και οι Αμερικανοί πανηγύρισαν τη νίκη τους.

Δείτε το βίντεο με το All Star Game του 1999:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ