21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι πρώην έκαναν τη δουλειά

Ο Βασίλης Καββαδάς και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, που μέχρι πρότινος έπαιζαν στον Άρη, ήταν οι πρωταγωνιστές της νίκης της ΑΕΚ (73-64) επί των "κιτρίνων" της Θεσσαλονίκης, η οποία ήρθε με πολύ κόπο και μετά από μία ακόμα μέτρια εμφάνιση. Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης προσπάθησε μόνος του να κερδίσει, αλλά δεν τα κατάφερε, έτσι ο Άρης έχασε για 8η συνεχόμενη φορά σε πρωτάθλημα και Basketball Champions League (έχει να κερδίσει από το παιχνιδι με τον Πανιώνιο στις 6 Ιανουαρίου) και έχει μπλέξει σε περιπέτειες.

Παίζοντας με σέντερ που έχει καλό περιφερειακό σουτ (πρώτα ο Μάρας, μετά ο Τσαϊρέλης) και ο οποίος ακροβολιζόταν στην περιφέρεια, ο Άρης στόχευσε από την αρχή του αγώνα να δημιουργήσει κενό μέσα στη ρακέτα της ΑΕΚ και να το εκμεταλλευτεί με διεισδύσεις. Για μεγάλο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου αυτή η στρατηγική πέτυχε, διότι ούτε ο Χάντερ ούτε πολύ περισσότερο ο Μαυροειδής μπόρεσαν να προστατεύσουν τη ρακέτα της ΑΕΚ. Έτσι, πότε με τον Φλιώνη, πότε με τον Μούρτο και τον Μποχωρίδη, πότε με τον Αθηναίου ο Άρης κατάφερνε νε βρίσκει επιθετικές λύσεις χωρίς να χρειάζεται να σουτάρει από την περιφέρεια, απ' όπου ήταν άστοχος. 

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ έμοιαζε να είναι πελαγωμένη στην επίθεση. Ο Γκριν ξεκίνησε και πάλι σβηστός, ο Χάρις ήταν και πάλι εκτός τόπου και χρόνου και έπαιξε μόλις 7 λεπτά στο πρώτο μέρος, συνεργασίες δεν υπήρχαν και από την περιφέρεια τα σουτ έμοιαζαν με... τούβλα. Κατόπιν τούτων, ο Άρης προηγήθηκε με 12-5 στο 7' και διατήρησε αυτό το προβάδισμα ως το τέλος της πρώτης περιόδου (18-13), παρότι από κάποια στιγμή και μετά με την είσοδο του Μαυροειδή και τη συνεργασία του με τον Λαρεντζάκη η ΑΕΚ έγινε πιο αποτελεσματική στην επίθεση. 

Στο 11' ο Άρης προηγήθηκε με 22-15, αλλά από εκεί και μετά το σκηνικό άλλαξε. Η ΑΕΚ κατάφερε να προστατεύσει καλύτερα τη ρακέτα της με δύο πρώην παίκτες του Άρη να παίζουν καταλυτικό ρόλο σε αυτό. Ο Καββαδάς έπαιξε πολύ καλά το ρόλο του... σκιάχτρου, ο Βασιλόπουλος βοήθησε πάρα πολύ από τη θέση "4" και από τη στιγμή που φτιάχτηκε αυτό το δίδυμο, ο Άρης αναγκάστηκε να αλλάξει τακτική. Οι παίκτες του άρχισαν να σουτάρουν πιο πολύ από την περιφέρεια, αλλά ήταν άστοχοι κι αυτό το εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ για να γυρίσει... τούμπα το παιχνίδι. 

Βοήθησε σε αυτό παρά πολύ και ο Κέλσι Μπάρλοου, που σκόραρε 11 πόντους στη δεύτερη περίοδο και ήταν ο πρωταγωνιστής στο επί μέρους σκορ 24-7, με το οποίο η ΑΕΚ έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με διψήφια διαφορά (39-29) και έχοντας αποκτήσει και ψυχολογικό προβάδισμα.

H AEK προηγήθηκε με 43-29 στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και μετά... σταμάτησε να παίζει. Στην επίθεση το ένα λάθος και η μια κακή επιλογή διαδεχόταν την άλλη, ο Χάρις ξεκίνησε ξανά, αλλά ήταν τραγικός και περισσότερο κακό έκανε, μέχρι που βγήκε, ενώ στην άμυνα υπήρξε πάλι πρόβλημα μέσα στη ρακέτα. Ενα πρόβλημα, που αυτή τη φορά ο Άρης το εκμεταλλεύτηκε χτυπώντας με τον Τσαϊρέλη, ο οποίος έκανε... πάρτι απέναντι στον Χάντερ αρχικά και μετά στον Μαυροειδή, με αποτέλεσμα η ομάδα της Θεσσαλονίκης να επιστρέψει στο παιχνίδι μέσα σε μόλις έξι λεπτά. Στο 27' είχε τρέξει ένα σερί 18-5 και είχε μειώσει στον πόντο (48-47).

Η ΑΕΚ κατάφερε και με τη βοήθεια της τύχης, αφού κάποια ελεύθερα σουτ του Αθηναίου ήταν άστοχα, να διατηρήσει ένα μικρό προβάδισμα στο τέλος της τρίτης περιόδου (53-49) και συνέχισε να είναι μπροστά και στην τελευταία περίοδο, παρόλο που ήταν πολύ άστοχη από την περιφέρεια. Ο Ντράγκαν Σάκοτα θυμήθηκε κάποια στιγμή στο 33' να ξαναβάλει στον αγώνα τον Καββαδά, που ήταν ο πιο αξιόπιστος αμυντικά ψηλός του στο πρώτο μέρος μαζί με τον Βασιλόπουλο και η ΑΕΚ κατάφερε να λύσει το πρόβλημα "Τσαϊρέλης", παίρνοντας παράλληλα και πολύτιμες επιθετικές λύσεις από τον διεθνή σέντερ. Με ένα επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι από αυτόν, η Ένωση προηγήθηκε με 67-59 στο 37' και ουσιαστικά "κλείδωσε" τη νίκη, καθώς μετά ήρθε κι ένα καλάθι του Γκριν για το 70-61 2,5 λεπτά πριν απο το τέλος και ο Άρης... παρέδωσε πνεύμα.

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ: O Bασίλης Καββαδάς έκανε όλη του δουλειά κάτω από τα καλάθια, ειδικά στην άμυνα. Και δεν είναι τυχαίο πως η ΑΕΚ πήρε τις διαφορές ασφαλείας στο τέλος του πρώτου και του δευτέρου ημιχρόνου με αυτόν στο σχήμα της. Μαζί με τον εξαιρετικό αμυντικό Παναγιώτη Βασιλόπουλο συνέθεσαν ένα πολύ αποτελεσματικό δίδυμο, που θωράκισε τη ρακέτα της Ένωσης και ουσιαστικά τής χάρισε τη νίκη.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: H αστοχία των δύο ομάδων στα τρίποντα ήταν παροιμιώδης. Και οι δ΄το μαζί είχαν συνολικά 5/38!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ εδω



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ