26.5 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρίντεζης: «Τίποτα δεν σου χαρίζεται» (pics)

Ως συνήθως ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ευγενής, ειλικρινής και ακριβής στα όσα είχε να πει μετά το τέλος του αγώνα χθες το βράδυ στο ΣΕΦ. Και μην νομίζετε πως έχει να κάνει με τη μεγάλη νίκη. Έτσι θα ήταν ανεξάρτητα από το τελικό σκορ ή τον αντίπαλο από τη στιγμή που θα έβγαινε μπροστά για να μιλήσει στα ΜΜΕ. Δεν έχει και τη φήμη πως κρύβεται στα δύσκολα άλλωστε. Ακόμη κι αυτός όμως, ή πολύ περισσότερο αυτός, θα ένιωσε λίγο καλύτερα από τη χθεσινή άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε, αλλά και την αντίδραση του κόσμου. Όχι στο τέλος, αλλά από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Τι άλλαξε από τους τόσους... αφορισμούς στη χθεσινή σχεδόν αψεγάδιαστη εμφάνιση; Ο λόγος του ανήκει...

«Δείξαμε μια μικρή αντίδραση τη Δευτέρα, αλλά δεν έφτανε και σήμερα ήταν ένα παιχνίδι που το θέλαμε πάρα πολύ. Όχι ότι τα προηγούμενα δεν τα θέλαμε, αλλά υπήρχε ένα «πρέπει» μπροστά το οποίο λειτούργησε σωστά. Μπήκαμε όπως πρέπει από την αρχή, μπήκαν τα σουτ, ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα. Ελέγξαμε το ρυθμό, τρέξαμε, κάτι που το δουλεύουμε πολύ καιρό και θέλουμε να γει όσο περισσότερο γίνεται στα παιχνίδια μας, γιατί αυτή η ομάδα έχει καταφέρει πάρα πολλά πράγματα τρέχοντας. Είναι κάτι που το δουλεύουμε και σε βάθος χρόνου θα γίνει. Και αντιδράσαμε γενικότερα καλά».

Στους ώμους των...παλιών

Ο ίδιος και ο Βασίλης Σπανούλης ένιωθαν αυτό το βάρος λίγο περισότερο στους ώμους τους. Κάτι λογικό μέχρι ενός σημείου, αφού είναι οι παλιότεροι, είναι οι αρχηγοί, αλλά είναι και αυτοί που άκουσαν τα περισσότερα το τελευταίο διάστημα με τον Σπανούλη να έχει το μερίδιο του λέοντος σ’ αυτή την υποβόσκουσα δυσαρέσκεια, ξεχνώντας ίσως τι έχει συμβεί τα προηγούμενα χρόνια.

«Πάντα είμαστε προβληματισμένοι, πάντα στενοχωριόμαστε όταν ξέρουμε τι γίνεται, αλλά τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν σου χαρίζεται. Θέλουμε πάρα πολύ να αντιδράσουμε. Δεν είναι ότι δεν μας στενοχωρεί γενικότερα η όλη κατάσταση. Αντιδράσαμε εν μέρει, αλλά για να καταφέρουμε να βγούμε από αυτό το δύσκολο διάστημα χρειάζεται κι άλλο κι έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι την άλλη εβδομάδα που πρέπει να πάμε εκεί και να νικήσουμε.»

Αντίδραση απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης

Το γεγονός ότι αυτή η αντίδραση «βγήκε» απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε έχει κι αυτό τη σημασία του, όπως παραδέχεται ο Πρίντεζης: «Είναι ομάδα που σου δίνει κι ένα ψυχολογικό αβαντάζ όντως, Είναι από τα φαβορί για να σηκώσουν την Ευρωλίγκα και σίγουρα πιστεύω θα μας βοηθήσει λιγάκι αυτό που έγινε».

Χωρίς αυτό να σημαίνει πως υπήρχε στο μυαλό των «ερυθρόλευκων» ότι έγινε πέρυσι στον τελικό της Ευρωλίγκας: «Όχι, σίγουρα όχι... Νομίζω πως είναι ξεχωριστές χρονιές κι επειδή βιώνουμε μια κατάσταση δύσκολη τον τελευταίο καιρό που μας έχει στενοχωρήσει όλους, αλλά δουλεύουμε πολύ συνεχώς, νομίζω πως ένα μέρος της δουλειάς κατάφερε να βγει σήμερα».

Άμυνα, τρέξιμο, κατοχές

Ο Ολυμπιακός έβαλε τα μακρινά σουτ, έπαιξε άμυνα, έτρεξε. Και είναι αυτό που θέλει να δείξει στο παρκέ, όπως συνηγορεί: «Ναι, γιατί έχουμε παίκτες που μπορούν να σκοράρουν, έχουμε μεγαλύτερο βάθος φέτος, πρέπει να πάμε σε περισσότερες κατοχές, πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα, πρέπει να τρέξουμε μπορούμε να το κάνουμε, αλλά όσο δεν το κάνουμε βλέπουμε πως έχουμε πρόβλημα.»

Και στα εύκολα και στα δύσκολα

Ένα πρόβλημα που μεταφράστηκε σε ήττες που μπορεί να στοιχίσουν, μπορεί και όχι. Η εξέδρα πάντως χθες στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους «ερυθρόλευκους». Παίκτες και προπονητή. Κι επειδή γίνεται πολύ κουβέντα για την εξέδρα και το ρόλο της, η ερώτηση για τη σημασία αυτής της στήριξης είναι αυτονόητη μετά από ένα σχεδόν εικοσαήμερο αμφισβήτησης...

«Υπάρχει πολύς κόσμος που τη στηρίζει την ομάδα και είναι πολύ σημαντικό πως μας στηρίζουν στα δύσκολα. Άνθρωποι είμαστε κι εμείς όχι απλά επαγγελματίες. Τον χρειαζόμαστε τον κόσμο να υπάρχει και στα εύκολα και στα δύσκολα και στο τέλος να κάνουμε ταμείο να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε. Βλέπουμε κι άλλες χρονιές... Δεν υπάρχει κάποια που να έχουμε πάει «τρένο» μέχρι το τέλος. Ίσως η περσινή χρονιά ήταν αυτή που είχαμε λιγότερες διακυμάνσεις και είδαμε και αυτή στο τέλος... Δεν ολοκληρώθηκε πάρα πολύ καλά, ασχέτως αν πήγαμε τελικό Ευρωλίγκα που είναι πολύ μεγάλο επίτευγμα, αλλά από θέμα ενέργειας δεν ήμασταν και οι καλύτεροι. Τώρα δείξαμε μια κοιλιά, ας ελπίζουμε πως από εδώ και πέρα θα είμαστε καλύτεροι».

Υπάρχει και συνέχεια

Όσο για το αν είναι καλύτερο που αυτή η «κοιλιά» έγινε τώρα; «Θα φανεί μετά. Όλοι δουλεύουμε πολύ καλά, όλοι πιε΄ζουμε τον εαυτό μας ιδιαίτερα όταν δεν βρίσκεσαι σε καλή περίοδο στην προπόνηση ακόμη περισσότερο για να φύγεις από αυτή την κοιλιά όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί μερικές φορές η κόπωση μπορεί να είναι σωματική, μπορεί να είναι και ψυχολογική μπορεί να είναι και από θέμα τραυματισμών. Όλοι είχαμε από ένα θέμα τραυματισμού. Είμαστε καλύτερα τον τελευταίο καιρό και μακάρι να συνεχιστεί, θέλουμε κι άλλο.»

Αν αυτό το άλλο θα έρθει με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη είναι κάτι που μένει να φανεί. «Σιγά σιγά γυρίζουν και οι τραυματίες της Ρεάλ είναι ένα παιχνίδι που ξέρουμε πως είναι πολύ δύσκολο, αλλά το θέλουμε πάρα πολύ. Δεν έχουμε αρχίσει ακόμη να το σκεφτόμαστε Αν δεν κάνω λάθος έχασε σήμερα η Ρεάλ Σίγουρα θέλει να αντιδράσει να τα δώσουμε όλα σε ένα παιχνίδι».

Και κομπιουτεράκια

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είναι ήρεμος και να απολαμβάνει ακόμη και την κορυφή, αλλά τα κομπιουτεράκια θα βγουν κάποια στιγμή για ισοβαθμίες, αποτελέσματα, πλεονέκτημα έδρας ή όχι: «Η αλήθεια είνα πως αν είχαμε νικήσει στα τρία προηγούμενα παιχνίδια εκτός έδρας θα ήταν πολύ καλύτερα. Ίσως να χρειαστεί να βλέπουμε και τι γίνεται αλλού. Αλλά πάντα πρώτα κοιτάμε την ομάδα μας. Όσο παίζουμε έτσι δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε.»

Όσο για το αν αισθάνεται κουρασμένος ο ίδιος; Ο Γιώργος Πρίντεζης απαντά και σ’ αυτό: «Όχι! Μια χαρά είμαι... Τραυματισμένος ήμουν, έχασα λίγο το ρυθμό μου, αλλά είμαι μια χαρά. Δόξα τω θεώ... Νιώθω καλύτερα μετά τον τραυματισμό με τον οποίο είχα στενοχωρηθεί αρκετά. Τραυματίστηκα πριν από ένα ενάμιση μήνα περίπου, έπαθα ένα διάστρεμμα και μου χάλασε το ρυθμό, αλλά εντάξει... Συμβαίνουν αυτά. Τι να κάνεις;  Τώρα νιώθω καλύτερα και συνεχίζουμε.»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ