30.3 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπανικολάου: «Αγώνας από τον οποίο βγαίνεις πιο δυνατός»

Αγώνας με ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες είναι για τον Κώστα Παπανικολάου ο αυριανός (1/2, 21.00) με την Φενέρμπαχτσε για την Ευρωλίγκα. Ο «ερυθρόλευκος» φόργουορντ άλλωστε έχει την εμπειρία να κατανοεί τι σημαίνει μια νίκη επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

«Είναι όντως ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Δεν χωράει αμφιβολία σε αυτό. Και ψυχολογικά και βαθμολογικά. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως υπάρχει κάτι άσχημο ή αρνητικό στην ομάδα. Σίγουρα όμως ένα παιχνίδι απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης στην έδρα σου, μπορεί  να σε βοηθήσει να βγεις πιο δυνατός, να βρεις τα πατήματά σου και να συνεχίσεις. Είναι ευκαιρία με μια νίκη να πατήσουμε γερά στα πόδια μας και να συνεχίσουμε. Θα είναι σίγουρα μια ψυχολογική ώθηση, μετά τα τελευταία αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα. Θέλουμε να αποδείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε και να βγάλουμε τη δουλειά μας στο παρκέ. Είναι ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες, ιδιομορφίες, που απαιτεί υψηλή συγκέντρωση και μεγάλη ενέργεια».

Ο Έλληνας φόργουορντ αρνήθηκε να συγκρίνει τον αυριανό αγώνα με αυτόν του πρώτου γύρου στην Κωνσταντινούπολη: «Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Και η Φενέρμπαχτσε έχει ανεβάσει πολύ την απόδοσή της. Όλες οι ομάδες το κάνουν, γιατί μπαίνουμε στην τελική ευθεία και όλοι δίνουν τα πάντα για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμά τους, για να βρουν την καλύτερη δυνατή χημεία και την διάρκεια που απαιτείται για τη συνέχεια αυτού του δρόμου».

Σε ερώτηση για το κατά πόσο θεωρούνται κομβικής σημασίας οι αγώνες με την Φενέρμπαχτσε και την Ρεάλ Μαδρίτης τόνισε: «Η ομάδα έχει αποδείξει και στο παρελθόν πως το πλεονέκτημα της έδρας είναι μια βοήθεια, αλλά και πως μπορεί να αναστρέψει κάθε κατάσταση. Είναι κομβικά παιχνίδια από όλες τις απόψεις και εννοείται πως θέλουμε και τη νίκη αύριο και με τη Ρεάλ. Να παλέψουμε για τη νίκη όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι. Δεν υπάρχει αγώνας στον οποίο θα μπει αθλητής σε αυτό το επίπεδο και θα πει «ας κάνουμε ένα καλό παιχνίδι κι ας μην νικήσουμε». Πάντα μπαίνεις στο παρκέ με υψηλούς στόχους και προσδοκίες και θέλουμε να συνεχίσουμε κι εμείς έτσι».

Όσο για το αν έχει επηρεάσει τον Ολυμπιακό η ήττα από τον Παναθηναϊκό: «Όπως έχουμε αφήσει άμεσα μεγάλες νίκες με μεγάλες ομάδες πίσω μας στο παρελθόν, έτσι κάνουμε και με τις ήττες. Μαθαίνεις και από τα δύο, αλλά τα αφήνεις πίσω, γιατί η διαδρομή είναι μεγάλη και πρέπει να έχεις διαύγεια, να ετοιμάζεις το επόμενο παιχνίδι και την επόμενη μέρα.»

Ενώ τέλος, όταν ρωτήθηκε για τα σκαμπανεβάσματα του Ολυμπιακού ο Παπανικολάου απάντησε: «Νομίζω πως έχει… παραμεγαλώσει το θέμα. Ναι σίγουρα η ομάδα δεν αγωνίζεται καλά, αλλά η Ευρωλίγκα είναι μια δύσκολη και απαιτητική διοργάνωση. Το ότι πέρυσι κρατήθηκε η ομάδα σε υψηλό επίπεδο όλη τη χρονιά, δεν σημαίνει πως θα γίνεται κάθε φορά το ίδιο. Ο Ολυμπιακός έμεινε ως το τέλος δυνατός και για ένα παιχνίδι δεν στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης. Η επιπλέον κούραση, οι τραυματισμοί μπορούν να αποδειχθούν κλειδιά για κάθε ομάδα και να διαμορφώνει καταστάσεις στο πως πορεύεται. Σίγουρα εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να προχωράμε».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ