23.2 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα… (vids)

Μια εβδομάδα χωρίς τον Τζέισον Κιντ κι όλα πάνε μια χαρά στους Μπακς. Κέρδισαν στο Μιλγουόκι τους Σίξερς με 107-95 πετυχαίνοντας την τέταρτη σερί νίκη τους σε αυτό το διάστημα και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο... το βιολί του. Πήρε παραμάζωμα και την ομάδα της Φιλαδέλφεια σημειώνοντας το 22ο φετινό του νταμπλ νταμπλ με 31 πόντους και 18 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και 6 ασίστ. "Παίζουμε σκληρότερα και πιστεύουμε ο ένας στον άλλον. Με άλλα λόγια, διασκεδάζουμε κάθε φορά που πατάμε στο παρκέ", εξήγησε μετά ο Γιάννης, ο οποίος είχε ως άξιο συμπαραστάτη του τον Μάθιου Ντελαβεντόβα, ο οποίος πέτυχε 10 κρίσιμους πόντους στην τελευταία περίοδο, οπότε και κρίθηκε το παιχνίδι.

Και τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ για τους Μπακς, καθώς έγινε επισήμως γνωστό ότι την Παρασκευή θα επιστρέψει μετά από σχεδόν ένα χρόνο απουσίας λόγω σοβαρού τραυματισμού ο Τζαμπάρι Πάρκερ. Οι Σίξερς πάλεψαν αρκετά, αλλά είχαν τη σοβαρή δικαιολογία ότι απουσίαζε ο Τζόελ Εμπίιντ, ο οποίος είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς και κρίθηκε ότι έπρεπε να ξεκουραστεί. O Ντάριο Σάριτς με 19 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ τους, ενώ 16 σκόραρε ο Μπεν Σίμονς.

Στο Ντένβερ οι Σέλτικς, αφού έχασαν διαφορά 20 πόντων υπέρ τους, χρειάστηκαν τελικά ένα μεγάλο τρίποντο του Τζέιλεν Μπράουν 34'' πριν από το τέλος και μπόλικη τύχη για να κερδίσουν τους Νάγκετς με 111-110. Στην τελευταία επίθεσή τους οι Νάγκετς είχαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη, αλλά το τρίποντο του Ουίλ Μπάρτον ήταν άστοχο. Ο Κάιρι Ίρβινγκ ήταν με 27 πόντους ο πρώτος σκόρερ των Σέλτικς, που πέτυχαν μόλις τη δεύτερη νίκη τους στα τελευταία επτά παιχνίδια τους. Από την άλλη μεριά ο Νίκολα Γιόκιτς τελείωσε με νταμπλ νταμπλ για τους Νάγκετς (24π., 11ρ.).

Στην Ατλάντα οι Χοκς κέρδισαν τους Τίμπεργουλβς με 105-100 χάρη στον Κεντ Μπέιζμορ, ο οποίος είχε στο τελευταίο δίλεπτο ένα μεγάλο τρίποντο και μια τάπα πάνω στον Τιγκ, που έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του. Συνολικά σκόραρε 22 πόντους και ήταν όλα τα λεφτά για την ομάδα της Ατλάντα, για την οποία καλή εμφάνιση έκανε στα 13' που αγωνίστηκε και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Σκόραρε 8 πόντους με 2/3 τρίποντα και μάζεψε 2 ριμπάουντ. Από τους Τίμπεργουλβς ο Τζίμι Μπάτλερ είχε 24 πόντους και ο Άντριου Ουίγκινς 18.

Στην Ιντιανάπολις οι Πέισερς σκλήρυναν την άμυνά τους, ρόλαραν καλά στην επίθεση και κέρδισαν σχετικα εύκολα τους Χόρνετς με 105-96. Η ομάδα της Ιντιάνα είχε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, κορυφαίος εκ των οποίων ήταν ο Βίκτορ Ολαντίπο με 25 πόντους, ενώ ο Ντομάντας Σαμπόνις τελείωσε με νταμπλ νταμπλ (11π., 10ρ.). Ο Κέμπα Ουόκερ είχε 23 πόντους για την ομάδα της Σάρλοτ και ο Ντουάιτ Χάουαρντ 22 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Στο Μέμφις οι Γκρίζλις πέρασαν ένα ευχάριστο βράδυ κερδίζοντας εύκολα τους Σανς με 120-109. Φρόντισαν γι' αυτό κυρίως ο Ταϊρίκ Έβανς, που σκόραρε 27 πόντους, και ο Nτουέιν Σέλντεν, που πρόσθεσε άλλου 17. Οι Σανς έπαιζαν χωρίς τον πρώτο σκόρερ τους, Ντέβιν Μπούκερ, και υπέστησαν την πέμπτη σερί ήττα τους, παρά τους 24 πόντους του Τι Τζέι Ουόρεν.

Στο Ντάλας οι Χιτ κέρδισαν με 95-88 τους Μάβερικς και για 14η φορά τα τελευταία 30 χρόνια κερδίζουν και τις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις στη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Βασικός υπεύθυνος γι΄αυτό ήταν ο Χασάν Ουαιτσάιντ, ο οποίος δεν είχε αντίπαλο μέσα στις ρακέτες τελειώνοντας το παιχνίδι με 25 πόντους και 14 ριμπάουντ. Όλα αυτά μία μέρα μετά το τετ-α-τετ που είχε με τον προπονητή του, Έρικ Σπέλστρα, και το οποίο διήρκεσε μία ολόκληρη ώρα. Τι ακριβώς είπαν δεν αποκάλυψε κανείς τους, αλλά τα αποτελέσματα φάνηκαν στο γήπεδο. O Σμιθ σκόραρε 14 πόντους για τους Μάβερικς και άλλους 10 πρόσθεσε ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ο οποίος πρέπει να παίξει άλλα 59 λεπτά για να γίνει ο έκτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ με 50,000 λεπτά συμμετοχής σε αγώνες του πρωταθλήματος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ