25.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Ο Κάρσον έφερε την ανατροπή της χρονιάς !

Το χρυσό καλάθι του Γιάχι Κάρσον στα 1.8 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε έδωσε στον Κόροιβο Αμαλιάδας τεράστια νίκη (68-66) στη Θεσσαλονίκη επί του Αρη, που πλέον μετά τη διοικητική αναταραχή μπαίνει και σε αγωνιστικές περιπέτειες ! 

Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου "έπνιξε" με την άμυνα ζώνης τους γηπεδούχους και με 23-10 στην τελευταία περίοδο πήρε μεγάλο διπλό και μάλιστα έκανε και το 2-0 νίκες επί του Αρη, υπερτερώντας πλέον σε πιθανή ισοβαθμία.

Αυτή είναι η νίκη της χρονιάς για τον Κόροιβο, πρώτη εκτός έδρας εφέτος και πιθανότατα η μεγαλύτερη στην ιστορία του στην Α1 που του δίνει πολύτιμο οξυγόνο στην προσπάθειά του για την παραμονή.

Με τον Δημήτρη Φλιώνη σε μεγάλα κέφια (είχε 8 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο) ο Αρης προηγήθηκε 23-18 στο τέλος της πρώτης περιόδου έχοντας δεύτερες και τρίτες επιθέσεις χάρις στα έξι επιθετικά ριμπάουντ και τη συνολική υπεροχή του κάτω από τις δύο ρακέτες (14 έναντι 4 τα "σκουπίδια" των δύο ομάδων σε αυτό το διάστημα).

Με επτά συνεχόμενους πόντους του Τραβις Κόν, ο Κόροιβος με σερί 7-0 προηγήθηκε 25-23 στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου, αλλά ο Φλιώνης συνέχισε το βιολί του (14π. στο πρώτο ημίχρονο) η ομάδα του μάζευε τα ριμπάουντ δύο δύο (14 επιθετικά από τα 28 συνολικά στο ημίχρονο του Αρη, όταν η ομάδα της Αμαλιάδας είχε μαζέψει μόλις 12 στο σύνολο !).

Ομως οι Θεσσαλονικείς σουτάροντας με πολύ άσχημα ποσοστά δεν εξαργύρωσαν αυτή τη μεγάλη διαφορά στα ριμπάουντ και γι αυτό πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με ισχνό προβάδισμα (39-37).

Ομως στο τρίτο δεκάλεπτο ξέφυγαν ακόμα και με 11 πόντους (56-45 τελείωσε η τρίτη περίοδος) με τον Μπράις Ντουβιέ να παίρνει τη σκυτάλη από τον Δημήτρη Φλιώνη. Ο Αυστριακός φόργουορντ που ήρθε στη θέση του Παναγιώτη Βασιλόπουλου μάζευε τα ριμπάουντ σαν...φυστίκια και στο τέλος του δεκαλέπτου είχε φτάσει ήδη τους 14 πόντους και τα 10 ριμπάουντ και ήταν ο βασικός  όπου οι "κίτρινοι" πήραν τη διαφορά.

Βλέποντας ο Κόροιβος ότι το παιχνίδι ξεφεύγει, έπαιξε πολύ καλύτερα στην άμυνα και με αιχμή του δόρατος τον Ντεκοζί, με ένα γρήγορο σερί 9-0 μάζεψε αμέσως τη διαφορά (56-54) και ξαναέκανε ντέρμπι το παιχνίδι. Προς το τέλος ο Μποχωρίδης προσπαθούσε να κρατήσει μόνος του τον Αρη, αλλά η άμυνα των φιλοξενουμένων μπλόκαρε τους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη και ο Γιαχί Κάρσον πήρε την τελευταία επίθεση και χάρισε στον Κόροιβο - με μια προσωπική ενέργεια - την τεράστια νίκη.

Ανθρωπος του αγώνα: Ο Γιαχί Κάρσον παίρνει τον τίτλο με το καλάθι στο τέλος (αλλά και τους 10 πόντους του συνολικά) καθώς είχε την ψυχραιμία που έλειπε από τους συμπαίκτες του και ιδιαίτερα από τον Πόσλεϊ που είχε πολύ πιο βιαστικές επιλογές.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Με 64% στα δίποντα (16/25) ο Κόροιβος κάλυψε και με το παραπάνω την αδυναμία να ακολουθήσει στα ριμπάουντ (41 ο Αρης έναντι 27).

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ: 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ