10.3 C
Athens
Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024

Την… πλήρωσε ο Κολοσσός

Το Ρέθυμνο, μετά την απογοητευτική εμφάνιση της προηγούμενης εβδομάδας στην Νέα Σμύρνη, έδειξε την αντίδρασή του και «ξέσπασε» πάνω στον Κολοσσό με 89-61, επιστρέφοντας στις επιτυχίες και πιάνοντας τους Ροδίτες στη βαθμολογία, οι οποίοι προβλημάτισαν με την εικόνα τους στη... μετά-Γκρίφιν εποχή.

Ο Νίκος Βετούλας δεν είχε κρύψει την οργή του, μετά την κάκιστη εμφάνιση και τη «βαριά» εκτός έδρας ήττα του Ρεθύμνου από τον Πανιώνιο. Κάτι τέτοιο, μάλλον «ξύπνησε» τους παίκτες του, με το Ρέθυμνο να «σκορπίζει» τον Κολοσσό Ρόδου με 89-61 και να ξεκινά δυναμικά, με ένα παιχνίδι επιπέδου playoffs, το δεύτερο γύρο της Stoiximan.gr Basket League. Έχοντας τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο όπου φαινόταν να παίζει... μόνη της, με το συγκρότημα του Άρη Λυκογιάννη, που έπαιζε για πρώτη φορά χωρίς τον μετεγγραφέντα στη Ζενίτ Μάλκολμ Γκρίφιν, να παραδίδει σώμα και πνεύμα, η κρητική ομάδα κέρδισε ξανά το χαμόγελό της, φτάνοντας μάλιστα τους «θαλασσί» στις 7 νίκες στο βαθμολογικό πίνακα, για να συνεχίσει το δρόμο για την πρόκριση στην οκτάδα, με - ει δυνατόν - ένα καλό πλασάρισμα στο φινάλε.

Κανείς εκ των γηπεδούχων, επί της ουσίας, δεν υστέρησε με τον Στέφαν Μούντι να είναι πρώτος σκόρερ με 18 πόντους, 6/12 σουτ και 4 ριμπάουντ, ενώ την πιο πλήρη εμφάνιση είχε με 11 πόντους, 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ ο Μάλκολμ Άρμστεντ. Για τον Κολοσσό, που μάλλον βρίσκεται σε αναζήτηση νέας ταυτότητας, οι Ραμόν Χάρις (14 π.) και Μάρβιν Τζόουνς (13 π.), ήταν οι μόνοι που πάλεψαν στο πρώτο ημίχρονο, καθώς στη συνέχεια φάνηκε μόνο... το φάντασμα των φιλοξενούμενων.

Το παιχνίδι

Μία «βροχή» τριπόντων στα πρώτα έξι λεπτά, έδωσε στο Ρέθυμνο την ευκαιρία για ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα, για να προηγηθεί με διψήφια διαφορά (17-7). Η ποιότητα του Χάρις, όμως, πολύ γρήγορα θα τη μάζευε για τους Δωδεκανησίους στην ελάχιστη τιμή της (20-19), προτού ο Γκούντγουιν ευστοχήσει σε δίποντο για το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου, σε ένα ματς με εξαιρετικό ρυθμό και στις δύο πλευρές.

Ο ρυθμός αυτός δεν χάθηκε και στη δεύτερη περίοδο, με τον Τζόουνς να παίρνει τη «σκυτάλη» από πλευράς Κολοσσού και να δίνει για πρώτη φορά το προβάδισμα, με την πάροδο 23 λεπτών, για την ομάδα του (24-26). Λι και Ντάνιελς ανέλαβαν να «αφυπνίσουν» τους Κρητικούς, οι οποίοι αρκετά γρήγορα θα έπαιρναν ξανά τον έλεγχο. Με τον δεύτερο να εντυπωσιάζει στους «αιθέρες» και τους Γιαννόπουλο-Μούντι να εκτελούν ξανά από μακριά, η απόσταση έφτασε στο +9 για τους παίκτες του Βετούλα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια (43-34).

Το εξαιρετικό αυτό τελείωμα του ημιχρόνου, φαίνεται πως ήταν... απλά η αρχή για το Ρέθυμνο, το οποίο με τους Αμερικανούς του να επιστρέφουν ακόμη πιο αποφασισμένοι στην τρίτη περίοδο και να κερδίζουν κάθε «μάχη», έφτασε τη διαφορά και πάνω από τους 20 πόντους (62-41 στο 28'). Ο Κολοσσός ήταν υποτονικός και φαινόταν να... απουσιάζει πνευματικά από την αναμέτρηση, στοιχεία που έδειχναν πως στο τελευταίο δεκάλεπτο μάλλον δε θα ήταν αναστρέψιμη η κατάσταση (65-43).

Κάτι τέτοιο αποδείχθηκε, εν τέλει, αφού το «πάρτι» των γηπεδούχων δε σταμάτησε, με τους παίκτες του Λυκογιάννη να μη βρίσκουν αντίδοτο απέναντι στους Ντάνιελς-Γκούντγουιν. Δόθηκε, μάλιστα, η δυνατότητα σε παίκτες με μικρότερο χρόνο συμμετοχής, όπως ο Θεοδωρίδης και ο Δραγάτης, να πάρουν μέρος στην αναμέτρηση, αφού είχε ήδη φτάσει σε διαστάσεις θριάμβου για το Ρέθυμνο, κάτι που δεν το «εμπόδισε» βέβαια από το να φτάσει στο +31 με καλάθι του Μούντι (82-51 στο 37'). Αγγελάκος, Μπιλλής και Παπαδάκης στην αντίπερα όχθη, με τον πρώτο κιόλας να έχει το θάρρος να πάρει προσπάθειες και το παιχνίδι να καταλήγει στο 89-61.

Δεκάλεπτα: 22-19, 43-34, 65-43, 89-61

Ο ΠΛΗΘΩΡΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο... ΑΠΩΝ: Μπορεί ο Στέφαν Μούντι για ακόμη μία φορά να είχε την πρωτοβουλία στην εκτέλεση (18 π., 6/12), αλλά πρόσωπο του αγώνα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για το Ρέθυμνο ο Μάλκολμ Άρμστεντ. Οι 11 πόντοι του, με 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ, χωρίς λάθος μάλιστα σε σχεδόν 25 λεπτά συμμετοχής, δείχνουν ξεκάθαρα την επιρροή του στο παιχνίδι της ομάδας του Νίκου Βετούλα. Ο Κολοσσός έδειξε σημαντικά προβλήματα σε αρκετούς τομείς, τα οποία σε σημαντικό βαθμό εξηγούνται από τη μεταγραφή του Μάλκολμ Γκρίφιν στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, καθώς ο Αμερικανός ήταν «βαρόμετρο» για τους Ροδίτες.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο συσχετισμός των 22 ασίστ-6 λαθών του Ρεθύμνου έναντι των 14 ασίστ-13 λαθών του Κολοσσού, είναι ενδεικτικός για το τι συνέβη στο παιχνίδι, με τους γηπεδούχους ταυτόχρονα να έχουν 57% στα σουτ εντός παιδιάς, έναντι του 39% των αντιπάλων τους. Η διάθεση που είχαν, επίσης, οι δύο ομάδες φαίνεται και από τη διαφορά στα κλεψίματα, με την κρητική ομάδα να κυριαρχεί με 9-1 σε αυτό το κομμάτι.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ