22.3 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Ντέρμπι οδηγός για τον Ολυμπιακό

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ήταν δεδομένο εδώ και λίγο καιρό (όταν ο Ολυμπιακός έχασε και στον ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός γλύτωσε στο τσάκ τη γκέλα στη Ρόδο από τον Κολοσσό και στο ΟΑΚΑ απο το Λαύριο) ότι δεν θα έχει την παραμικρή βαθμολογική σημασία.  Και όμως για τους Πειραιώτες το ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο παρότι δεν προλαβαίνουν με τίποτε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο είναι κομβικό και αποτελεί "οδηγό" για ένα καυτό μήνα (Φεβρουάριος) που και Φενέρ έχει, και Ρεάλ (έξω) και τελικό κυπέλλου με ΑΕΚ και στο τελείωμα ουσιαστικά (αν και θα έχει μπει ο Μάρτιος) ντέρμπι με Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ που θα κρίνει ίσως πολλά.

Στον Ολυμπιακό υπάρχει έντονος προβληματισμός για την πιο άσχημη (με τον τρόπο που έγινε) ήττα ίσως της εφετινής περιόδου στην Ευρωλίγκα. Διότι εδώ δεν είχε την "αυτοκτονία" στο τέλος όπως με τη Μπάμπεργκ, είχε όμως παράδοση ανευ όρων  μετά από ένα εξαιρετικό (τρίτο) δεκάλεπτο. Και όλα αυτά κόντρα σε μια ομάδα που έπαιζε χωρίς δύο βασικούς πυλώνες της (Αντιτς και Φελντέιν) και συνήθως νικάει όταν βάζει πάνω από 80 πόντους, όπως έκανε χθες στην (κάποτε) καλύτερη άμυνα της Ευρωλίγκας.

Αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή σε πρόσωπα (οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έχουν παράδοση να μην αντιδρούν εν θερμώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι προβληματισμένοι με την εικόνα που δείχνει η ομάδα τους τον τελευταίο μήνα) και η ομάδα θα πάει στο ΟΑΚΑ ως έχει. Από εκεί και πέρα θα παίξει ρόλο και η εικόνα που θα δείξει κόντρα στον σαφώς πιο κουρασμένο (με τρεις παρατάσεις σε μια εβδομάδα) Παναθηναϊκό ο οποίος όμως έχει το πλεονέκτημα της έδρας.

Οι πρόεδροι έχουν εκφράσει την εμπιστοσύνη τους στον προπονητή, απλά θυμίζουμε πως μετά από άσχημες ήττες με τον Παναθηναϊκό (και ενώ είχαν προηγηθεί και άλλα αρνητικά απστελέσματα) αναγκάστηκαν να διακόψουν τη συνεργασία τους παλαιότερα με τον Πίνι Γκέρσον και πιο πρόσφατα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα καθώς μερίδα του φανατικού κόσμου (κακώς) είχε πάρει την κατάσταση στα χέρια της και με τον (άκομψο)  τρόπο της έφερνε την αλλαγή.

Στη δεδομένη στιγμή με τα πολύ κρίσιμα παιχνίδια η διοίκηση ξέρει σαφώς πόσο μεγάλο ρίσκο είναι η αλλαγή παίκτη πόσο μάλλον προπονητή, απλά όλη η πίεση είναι στον Γιάννη Σφαιρόπουλο που καλείται να βρει (αγωνιστικές και όχι μόνο) λύσεις. Εχοντας κομβικούς παίκτες του, όπως ο Πρίντεζης, ο Μιλουτίνοφ, ο Στρέλνιεκς εκτός (εντελώς) κλίματος.  Πρέπει και οφείλει να πάρει άμεσα την κατάσταση στα χέρια του, αλλιώς όλα αυτά μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ για τον ίδιο ακόμα και αν δεν το θέλουν οι πρόεδροι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ