26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Υπήρχε κάποτε η καλύτερη άμυνα της Ευρωλίγκας…

86, 82 και 89. Οι τρεις αυτοί αριθμοί είναι το παθητικό του Ολυμπιακού στις τρεις μαζεμένες εκτός έδρας ήττες του στα ισάριθμα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του στην Ευρωλίγκα. Ο μέσος όρος, στο 85,6. Παθητικό της άμυνας που τελείωσε το πρώτο μισό της διοργάνωσης, ως η καλύτερη όλων, με μέσο όρο κοντά στους 74 πόντους. Και μπορεί συνολικά στα 20 ματς να παραμένει ψηλά στη σχετική κατηγορία, αλλά τα τρία αυτά παιχνίδια, μαρτυρούν κρίση ταυτότητας.


32, 28 και 11. Οι τρεις αυτοί αριθμοί είναι οι διαφορές των τριών τελευταίων ηττών του Ολυμπιακού στις τρεις τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις του στην Ευρωλίγκα. Ποιού; Του Ολυμπιακού, που αν κάτι του αναγνώριζαν όλοι ήταν ότι και στην κακή του μέρα, στην ήττα του, θα παλέψει μέχρι τέλους. Μέσος όρων των τριών, 23,6 πόντοι. Και με το 11 της αποψινής, να είναι η μικρότερη αλλά για πολλούς λόγους να διεκδικεί τον τίτλο της πιο επώδυνης.


Σε Βιτόρια και Μόσχα ο Ολυμπιακός ουδέποτε μπήκε στο ματς. Στο Βελιγράδι το έκανε και μάλιστα στη τρίτη περίοδο. Την έκλεισε στο +6, και στο 32' πήγε στο +7. Και του έκανε ανατροπή ο Ερυθρός Αστέρας. Από τις μικρότερης δυναμικότητας ομάδες στη διοργάνωση. Με απόντες δύο βασικούς παίκτες. Και ο Ολυμπιακός έχει απόντες, σε διάρκεια, πολλούς και σημαντικούς. Αλλά για το βάθος του ρόστερ του Αστέρα, οι δύο είναι υπόθεση.


Ο Ολυμπιακός έχει χάσει πολλά στοιχεία του θαυμαστού αγωνιστικού του προσώπου. Τα οποία για να τα επιδείκνυε στο πρώτο μισό, προφανώς τα έχει... καλλιεργημένα. Τυχαία δεν τα έδειχνε σε τόσο μεγάλη διάρκεια, άρα και πρέπει επειγόντως να τα ξαναβρεί. Διάθεση δεν δείχνουν πολλοί παίκτες. Καθαρό μυαλό οι περισσότεροι. Ψυχραιμία και άλλα συστατικά απαραίτητα για ομάδα με τις βλέψεις του Ολυμπιακού. Βλέψεις final four δηλαδή.

Ο Ολυμπιακός έχει χάσει τελείως έναν ξένο, τον Τόμπσον. Ανεξήγητο για απλούς παρατηρητές. Εχει επίσης διαρκή ερωτηματικά για τον Ρόμπερτς, είναι φανερό ότι δεν τον θεωρούν εγγύηση. Πρόβλημα για παίκτη που κουμαντάρει το παιχνίδι. Αν πέσει όμως το ανάθεμα σε ένα - δυο Αμερικανούς θα είναι σα να κρύβεται η βρώμα κάτω από το χαλί. Οι Ελληνες που "δαγκώνουν", που βρίσκονται με κλειστά μάτια και που μπορώντας και μη παρασύρουν τους ξένους στον ρυθμό τους, έχουν βρεθεί στην πλειψοηφία τους εκτός ρυθμού.

Το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι φανερό, μεγάλο και συνολικό. Κι αν κοιτάζοντας το πρόγραμμα είναι σαφές ότι δεν έχει χαθεί κάτι, κοιτάζοντας στο παρκέ είναι σαφές ότι θέλει άμεση ανασύταξη και διόρθωση για να μην χαθούν πολλά σύντομα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ