24.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Κυριάρχησε στα… ψιλά γράμματα

Για ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην εκπνοή της παράτασης, η υπεροχή του Παναθηναϊκού έναντι της Ζαλγκίρις σε δευτερεύουσες κατηγορίες, ήταν καταλυτική. Τα επιμέρους 16-3 στους πόντους από αιφνιδιασμούς, 19-8 στους πόντους από λάθη αντιπάλου και 13-4 στους πόντους από επιθετικά ριμπάουντ μόνο αμελητέα δεν ήταν.

 

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε μάλιστα την κορυφαία επίδοση του στο σκορ από αιφνιδιασμό καθώς 16 πόντους είχε και στα εντός έδρας παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα και την ΤΣΣΚΑ στα δύο προηγούμενα δηλαδή που έδωσε στο ΟΑΚΑ.

 

Περιορίζοντας δε, τη Ζαλγκίρις στους οχτώ πόντους από τα δικά του λάθη, ισοφάρισε την καλύτερη σχετική επίδοση του. Την ίδια είχε στα εντός έδρας ματς με Φενέρμπαχσε, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

 

Παράλληλα οι «πράσινοι» ισοφάρισαν το χαμηλότερο παθητικό τους από επιθετικά ριμπάουντ των αντιπάλων τους, δεχόμενοι μόλις τέσσερις χθες όσους δηλαδή και στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ με την Μπαρτσελόνα.

 

Κατά τα άλλα…

 

*Μέσα από την παράταση, ο Παναθηναϊκός έφτασε στην κορυφαία φετινή επίδοση του στην Ευρωλίγκα με τους 94 πόντους, έναν περισσότερο από τα εντός έδρας ματς με την Μπάμπεργκ και τη Φενέρμπαχτσε.

 

*Τα κατάφερε παρότι εκτέλεσε πιο άσχημα από κάθε άλλο εντός έδρας παιχνίδι του στα δίποντα. Είχε 46,1% (18/39) ενώ η προηγούμενη χειρότερη επίδοση του ήταν εκείνη του ματς με τη Μάλαγα με 47,3% (18/38).

 

*Οι «πράσινοι» ανανέωσαν 14 επιθέσεις τους με ριμπάουντ, στην κορυφαία εντός έδρας επίδοση τους. Είχαν από 13 επιθετικά ριμπάουντ στα παιχνίδια με τη Ρεάλ και τη Μάλαγα.

 

*Η Ζαλγκίρις πάντως με βάση τους αριθμούς, ήταν η καλύτερη ομάδα που επισκέφτηκε φέτος το ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα. Αυτό μαρτυρούν οι 100 βαθμοί της στο σύστημα αξιολόγησης που είναι η κορυφαία σχετική επίδοση. 96 είχε η Ρεάλ και 93 η Εφές.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ