23.9 C
Athens
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Ευρωλίγκα διώκει τον Γιαννακόπουλο!

Λίγα 24ωρα μετά τον αγώνα με τη Φενερμπαχτσέ στην Ευρωλίγκα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος άνοιξε διάλογο στο isntagram με Τούρκους φιλάθλους και σε μια ανάρτησή του χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις, που κάθε άλλο παρά απαρατήρητες πέρασαν στην Τουρκία. Και μετά το σάλο που προκλήθηκε στη γείτονα επενέβη και η Ευρωλίγκα, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση σε ασυνήθιστα σκληρό ύφος κατά του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού! Με αυτήν ενημερώνει πως κινήθηκε ήδη η διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τον ανεξάρτητο δικαστή της Ευρωλίγκας, πως τις επόμενες μέρες θα γίνει γνωστή η ετυμηγορία του και πως το θέμα θα συζητηθεί και στην επόμενη γενική συνέλευση των μετόχων της για να αποφασιστεί αν πρέπει να ληφθούν και περαιτέρω μέτρα! Εν ολίγοις, προμηνύεται τιμωρία του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού και το μόνο που μένει να μάθουμε είναι το είδος και το ύψος της.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Μετά τα σχόλια που έκανε το Σάββατο ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, στον λογαριασμό του στο instagram, η Ευρωλίκα επιθυμεί να καταστήσει σαφές ρητά και κατηγορηματικά ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εκριζώσει τέτοιες συμπεριφορές από τις διοργανώσεις της, ιδιαίτερα από τη στιγμή που απευθύνονται στον πιο σημαντικό πυλώνα της: τους φιλάθλους. Αποτελεί υποχρέωση κάθε μέλους της οικογένειας της Ευρωλίγκας (παράγοντες, παίκτες, προπονητές, διαιτητές κλπ.) να προστατεύει τους φιλάθλους και να επιδεικνύει τον υπέρτατο σεβασμό προς όλους τους υπόλοιπους μετόχους των διοργανώσεων.

Παρομοίως όλα τα μέλη της Ευρωλίγκας, δεδομένου ότι είναι δημόσια πρόσωπα, έχουν τεράστια επιρροή στους φιλάθλους και τους νέους και πρέπει αυτή να ασκείται με τη μεγαλύτερη δυνατή υπευθυνότητα. Παρά το ότι κατανοούμε ότι η αντιπαλότητα και ο ανταγωνισμός βρίσκονται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού αθλητικού πολιτισμού, οι διοργανώσεις και οι αρμόδιοι φορείς χρειάζεται να δίνουν το παράδειγμα και να προωθούν ενεργά την ιδέα ότι η αντιπαλότητα και ο ανταγωνισμός είναι κατανοητά μέσα σε ένα πλαίσιο σεβασμού και καλών τρόπων, που εξασφαλίζει ότι ο αθλητισμός είναι μια γέφυρα για να ενώνει τους ανθρώπους δια μέσου του πάθους, και όχι για να προκαλεί αντιπαραθέσεις.

Η Ευρωλίγκα πιστεύει ότι οι τελευταίες δηλώσεις του κ. Γιαννακόπουλου στον επίσημο λογαριασμό του στο instagram, είναι πολύ σοβαρές και δημιουργούν μεγάλη ζημιά στην εικόνα και τη φήμη του πρωταθλήματος και όλων των συλλόγων του, συμπεριλαμβανομένου του δικού του συλλόγου, του Παναθηναϊκού. Ο σύλλογος έχει κερδίσει τη φήμη μιας κορυφαίας ομάδας τις τελευταίες δεκαετίες λόγω των επιδόσεών του στα γήπεδα. Αυτή η φήμη δεν πρέπει να επισκιαστεί από τέτοιες απρεπείς συμπεριφορές από ένα άτομο, οι οποίες είναι εντελώς αντίθετες με τις αξίες που υπηρετεί ο σύλλογος και το πρωτάθλημα.

Ο Ανεξάρτητος Δικαστής της Ευρωλίγκας κίνησε την έναρξη πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου και μετά από την κατάλληλη έρευνα θα εκδώσει την ετυμηγορία του τις επόμενες μέρες.

Η Ευρωλίγκα θα συζητήσει περαιτέρω αυτά τα σχόλια σε μια από τις επόμενες γενικές συνελεύσεις της, όπου θα αξιολογηθεί το αν θα πρέπει να ληφθούν κι επιπλέον μέτρα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ