27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Απόρριψη με… προοπτική

Μια ένσταση με ξεχωριστό ενδιαφέρον εκδίκασε και απέρριψε χθες ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ. Ο Προμηθέας την είχε υποβάλλει για τον αγώνα με το Ρέθυμνο, αλλά όχι επειδή άλλαξε κατοχή μια μπάλα σε κρίσιμο σημείο του αγώνα, όπως υπήρχε η εντύπωση.

Οι Πατρινοί, όπως προέκυψε στη διάρκεια της εκδίκασης, δεν ασχολήθηκαν με το θέμα εφαρμογής κανονισμού παιδιάς, ουσιαστικά δέχτηκαν την απόφαση έστω κι αν διαφωνούσαν, αποδεχόμενοι το ότι οι διαιτητές έχουν τον τελευταίο λόγο. Η ένσταση, όμως, αφορούσε στη διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι να δουν το άμεσο ριπλέι οι διαιτητές. Με τους Πατρινούς να υποστηρίζουν ότι δεν ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο που ρητά ορίζει η FIBA στους κανονισμούς της.


Ο δικαστής την απέρριψε επειδή στην έκθεση κομισάριου και διαιτητών που ακολούθησαν, υποστήριξαν ότι ακολουθήθηκε η σωστή διαδικασία. Στον Προμηθέα έχασαν σε πρώτο βαθμό, αλλά χαμογέλασαν. Διότι ακολουθεί το ΑΣΕΑΔ κι εκεί λογικά θα προβληθεί βίντεο, αφού δεν πρόκειται για ερμηνεία αγωνιστικού κανονισμού, αλλά προβλεπόμενης διαδικασίας. 


Αν τυχόν δικαιωθούν οι Πατρινοί, θα έχουμε μια πρωτοφανή περίπτωση. Διότι το ότι πολλοί Ελληνες διαιτητές δεν ξέρουν τους κανονισμούς του αθλήματος το... διαπιστώνουμε σε διάρκεια. Αν όμως δεν ξέρουν όμως ούτε τα διαδικαστικά της δουλειάς, θα είναι μια νέα πτυχή... ανικανότητας. Οπως και κάποιων άλλων που υποστήριξαν για τη συγκεκριμένη περίπτωση ότι υπάρχει και... εναλλακτική διαδικασία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ