20.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπαθεοδώρου στο Basketa.gr: “Μονόδρομος η δημιουργία του ελληνικού κορμού”

Το ταξίδι της επιστροφής από την Αμαλιάδα στη Θεσσαλονίκη ήταν μακρύ και (λόγω καιρικών συνθηκών) δύσκολο, αλλά ήταν πολύ πιο γλυκό από αυτό στα Τρίκαλα, για παράδειγμα. Καθώς ο ΠΑΟΚ όχι μόνο είχε νικήσει αλλά συνέχισε τις καλές εμφανίσεις σημειώνοντας την 4η συνεχόμενη νίκη του, μετά το 1-3 στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος.  Γέλασε λίγο και το χειλάκι του Ηλία Παπαθεοδώρου, που γνώριζε καλύτερα από τον καθένα μαζί με τους παίκτες του τη δουλειά που έκαναν και τον ιδρώτα που έριξαν στην καλοκαιρινή προετοιμασία.

Και ας μην εξαργυρώθηκε στα πρώτα επίσημα παιχνίδια όπου οι ήττες ήταν περισσότερες.
«Ναι διότι σε μια προσπάθεια να χτίσουμε κάτι καλό, πάνω που ξεκίνησαν τα επίσημα παιχνίδια χάσαμε ταυτόχρονα δύο σημαντικούς παίκτες στην ίδια θέση, τον Ντίλαρντ και τον Κόνιαρη και το πρόγραμμα το έφερε έτσι να παίζουμε πρώτη αγωνιστική με μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, τον Προμηθέα» λέει στο Basketa.gr ο τεχνικός του Δικεφάλου που δεν ζει βέβαια σε άλλη χώρα και ξέρει καλά τόσα χρόνια ότι:


«Στον ομαδικό αθλητισμό στην Ελλάδα, η λέξη υπομονή είναι άγνωστη. Οι ομάδες και οι διοικήσεις θέλουν συνήθως άμεσα αποτελέσματα» λέει και την ίδια στιγμή νοιώθει τυχερός που βρίσκεται στην οικογένεια του ΠΑΟΚ και μάλιστα συνεργάζεται με μια διοίκηση όπου ο επικεφαλής της, ο Μπάνε Πρέλεβιτς έχει μάθει τη σημασία της υπομονής τόσα χρόνια ως παίκτης.

«Ο ΠΑΟΚ ως σύλλογος έχει αποδείξει ότι έχει υπομονή έχοντας παρουσιάσει μάλιστα δείγματα και παλαιότερα στην προσπάθεια που έκανε εδώ και μια οκταετία με τον κ.Μαρκόπουλο όπου υπήρχε συγκεκριμένη φιλοσοφία.
Η ίδια υπομονή υπάρχει και εφέτος , όπου από την αρχή στηρίχτηκε ένα εντελώς νέο πλάνο.
Το καλοκαίρι έγινε πολύ καλή προετοιμασία, καλή δουλειά και τα αποτελέσματα στα φιλικά το αποδείκνυαν. Ομως ήρθε αυτή η ατυχία με τους τραυματισμούς και πλέον δεν μπορούσαμε να το αποφύγουμε αλλά έπρεπε να ζήσουμε με αυτό» λέει ο Ηλίας Παπαθεοδώρου που είχε μια ακόμα έξτρα πίεση, την ήττα-αποκλεισμό από τον Αρη στο κύπελλο.

Οχι από όποιον και όποιον, αλλά τον Αρη...


«Τρομερή πίεση στην περιρέουσα ατμόσφαιρα από αυτό το παιχνίδι και για τις δύο ομάδες λες και από τις 4 Οκτωβρίου μπορεί να κριθεί όλη η χρονιά. Ομως το καταλαβαίνω γιατί έχω δει τι σημαίνει για την πόλη ολόκληρη αυτό το συγκεκριμένο ματς με τον Αρη. Οπου χωρίς λόγο και λογική κάποιοι μας είχαν χρίσει ως φαβορί, Στην έδρα του Αρη και με σημαντικές απουσίες» συνεχίζει ο τεχνικός του ΠΑΟΚ που απολαμβάνει τη συνεργασία με τον Μπάνε Πρέλεβιτς.


«Ηταν εγκεφαλικός παίκτης, που μελετούσε κάθε κίνηση και την κατάλληλη στιγμή έκανε τα μεγάλα σουτ. Αυτό το έχει μεταφέρει και στο διοικητικό όπου ακούει, αφουγκράζεται, έχει όραμα και το κυριότερο υπομονή για να δει κάτι καλό να φτιάχνεται» τονίσει ο τεχνικός του ΠΑΟΚ που αποκαλύπτει:
«Είναι μονόδρομος η δημιουργία του ελληνικού κορμού. Ηδη έχουμε έναν από νέους και ταλαντούχους Ελληνες πλαισιωμένους από τον Τσόχλα και τον Μαργαρίτη και στη συνέχεια τους ξένους.
Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί έτσι να δημιουργήσει και να χτίσει κάτι διαφορετικό κάτι νέο στην ομάδα, με αυτό τον νεανικό ελληνικό κορμό από παίκτες οι οποίοι από την πλευρά τους θα κάνουν το καλύτερο στην προσπάθεια να φτιάξουν κάτι καλό για τον εαυτό τους και συνάμα για την ομάδα τους» λέει ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος (από την επιτυχημένη θητεία του στις «μικρές» εθνικές ομάδες) για να κρίνει την ποιότητα που μπορούν να προσφέρουν οι νεαροί Ελληνες παίκτες.


«Ο μπασκετικός ΠΑΟΚ έχει ένα σταθερό πιστό και κυρίως υγιή πυρήνα κόσμου που είναι δίπλα μας και στηρίζει την προσπάθεια, χαίρεται στις νίκες, στενοχωριέται στις ήττες, αλλά συνεχίσει να στηρίζει. Εμείς λοιπόν θέλουμε να μεγαλώσουμε αυτόν τον πυρήνα και να φέρουμε και άλλο κόσμο δίπλα μας» λέει ο Ηλίας Παπαθεοδώρου που γνωρίζει καλά ότι όλα είναι θέμα σωστής διαχείρισης.
«Ο ΠΑΟΚ δεν έχει το μεγάλο πορτοφόλι να τον στηρίξει στην παρούσα φάση αλλά δείχνει ότι είναι στο σωστό δρόμο και δείτε το γιατί. Στον Ολυμπιακό που απο πίσω είναι μια μεγάλη οικογένεια που υποστηρίζει οικονομικά την ομάδα, έχτισαν ελληνικό ισχυρό κορμό και δίπλα σε αυτόν κάθε χρόνο εμπλουτίζεται με τους ξένους που τον συμπληρώνουν.
Ομως και ο Παναθηναϊκός στην παντοκρατορία του έχοντας και αυτός μια μεγάλη οικογένεια να τον στηρίζει οικονομικά μεγαλούργησε με τον ελληνικό κορμό.


Ο οποίος είναι μονόδρομος θεωρώ για τον ΠΑΟΚ στην προσπάθεια του να γίνει σε βάθος χρόνου πιο ανταγωνιστικός. Αυτό θέλει χρόνο και υπομονή στοιχεία που έχουμε σε συνεργασία με τη διοίκηση με στόχο 100% να το βελτιώσουμε αυτό το πρότζεκτ και να το στηρίξουμε.
Αν και είμαι λίγο χρόνο στην ομάδα για να εκφράσω γνώμη, θεωρώ ότι η φιλοσοφία που υπάρχει σε αυτή τη διοίκηση δεν τη συναντάς εύκολα σε ελληνική ομάδα και αυτό με κάνει αισιόδοξο».
Η απομάκρυνση του Ντίλαρντ, δεν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά όπως λέει ο τεχνικός του Δικεφάλου:
«Ηταν εκ των ουκ άνευ. Ο παίκτης είχε επηρεαστεί σημαντικά από τον τραυματισμό του, αλλά και από ένα άλλο θέμα που είχε με το μάτι του και δεν μπορούσε να βοηθήσει. Δεν ήταν απλή απόφαση, αλλά ήταν επιβεβλημένη για το καλό της ομάδας»

Ο έμπειρος κόουτς γνωρίζει καλά ότι «Οι ομάδες παίρνουν ζωή από τα αποτελέσματα» αλλά παράλληλα μνημονεύει και την 8η Δεκεμβρίου πολύ απλά γιατί:
«Είναι πολύ σημαντική μέρα για μας καθώς ήταν η πρώτη φορά που προπονηθήκαμε όλοι μαζί. Αυτό όσο και να ακούγεται περίεργο, τονώνει την αυτοπεποίθηση των παικτών όταν βλέπει ο ένας τον άλλο να είναι δίπλα και να μην υπάρχουν απώλειες».

Θα θεωρήσει «τίτλο» για την ομάδα το να: «Κάνουμε ακόμα πιο ανταγωνιστική τη φανέλα αυτής της ομάδας, τον ίδιο το σύλλογο δηλαδή και δεν κρυβόμαστε ότι έχουμε στόχο να μπούμε στην τετράδα του πρωταθλήματος. Παράλληλα εάν ευοδωθεί το πλάνο μας, ο σύλλογος αυτός θα αποτελεί ιδανικό προορισμό για κάθε φιλόδοξο νέο Ελληνα παίκτη. Προσωπικά πιστεύω ότι ήδη ισχύει κάτι τέτοιο και αποτελεί εξαιρετική προοπτική ο ΠΑΟΚ για κάθε νέο Ελληνα παίκτη και όχι μόνο. Δείτε για παράδειγμα τον Χρτσικόπουλο, τον Κατσίβελη και τον Κόνιαρη.
Απλά πρωταρχικός στόχος είναι να σταθεροποιήσουμε το επίπεδο της απόδοσής μας και να το βελτιώσουμε στη συνέχεια, κάνοντας και μια όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στην Ευρώπη και στο Τσάμπιονς Λίγκ που εφέτος είναι εμφανώς αναβαθμισμένο» καταλήγει ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Ο οποίος πριν κάνει αυτό το βήμα στην καριέρα του ζύγισε τα πράγματα και όπως λέει: "Το πρόσημο ήταν θετικό, δεν θα μπορούσα να αρνηθώ μια τέτοια πρόκληση".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ