19.8 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Η κορυφή χωράει μόνο έναν από τους δύο

Πέρυσι τέτοια εποχή (για την ακρίβεια είχε μπει ο Νοέμβριος) ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε για πρώτη φορά ως αντίπαλο τον άνθρωπο που τον οδήγησε στη back to back κατάκτηση της Ευρωλίγκας, το 2013 στο Λονδίνο.
Τότε οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν σχετικά άνετα την Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα ο οποίος έζησε τον απόλυτο εφιάλτη στη Βαρκελώνη σε μια ομάδα όμως που δεν είχε φτιάξει ο ίδιος.
Αντίθετα το αποψινό (21.15 – Novasports 1) ντέρμπι κορυφής στο ΣΕΦ, μεταξύ των δύο απο τις τρεις αήττητες ομάδες της Ευρωλίγκας αναμένεται με πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Καθώς αυτή τη φορά ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει βάλει το...χεράκι του στις μεταγραφές, ο Αλεξέι Σβέντ το βάζει και με το παραπάνω στο παρκέ και κάπως έτσι η Χίμκι έρχεται στον Πειραιά μετρώντας ήδη ένα 3/3 όλα στην έδρα της μεν, αλλά κόντρα στην πρωταθλήτρια Ισπανίας Βαλένθια στην πρεμιέρα. 

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης είχε βάλει στόχο το συγκεκριμένο παιχνίδι για να επιστρέψει μετά τις ενοχλήσεις στο γόνατο που δεν του έχουν επιτρέψει ακόμα να παίξει στη σεζόν σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα. Το 2013 πανηγύριζαν μαζί με τον κόουτς Μπαρτζώκα και τους προέδρους στο Λονδίνο, απόψε η κορυφή της βαθμολογίας χωράει μόνο έναν από τους δύο. Ομως τελικά ο εμβληματικός παίκτης των Ερυθρολεύκων θα πρέπει να περιμένει και άλλο αφού δεν προπονήθηκε ούτε χθες με την ομάδα (ακολουθεί πρόγραμμα ενδυνάμωσης) και ίσως να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση κόντρα στον Αρη, την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη για το πρωτάθλημα. 

Πέρυσι τον νυν τεχνικό της Χίμκι τον πλήγωσαν τα δικά του παιδιά, ιδιαίτερα ο Πρίντεζης με εκείνο το καθοριστικό καλάθι στο διπλό της Βαρκελώνης, αλλά τώρα ο κόουτς θέλει να πάρει τη ρεβάνς,. Αλλά μήπως δεν θέλουν οι Πρίντεζης, Μάντζαρης, Παπανικολάου και ο εορτάζων απόψε Αγραβάνης να κάνουν τον "εκτελεστή" της εθνικής μας στο Ευρωμπάσκετ, τον Σβέντ να φύγει με σκυμμένο κεφάλι από τον Πειραιά ;

Οι Ερυθρόλευκοι του Γιάννη Σφαιρόπουλου  επέστρεψαν αλώβητοι από το καμίνι του Τελ Αβίβ όπου επικράτησαν της Μακάμπι με 69-68  κάνοντας επίσης το 3/3 και δικαίως ο κόουτς μοίρασε συγχαρητήρια στα αποδυτήρια

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:

Με ένα     να τον πιεις στο ποτήρι με 21 πόντους αλλά και σχεδόν όλα τα καθοριστικά καλάθια στο τέλος, μέχρι το 69-63, γιατί εκεί οι Πειραιώτες "κόλλησαν" και επέτρεψαν στην ενθουσιώδη Μακάμπι όχι απλά να μειώσει στον πόντο, αλλά να έχει και το τελευταίο (υπό δύσκολες προυποθέσεις) του Νόρις Κόουλ με τη μπάλα να βρίσκει σίδερο και οι καρδιές των 80 φίλων του Ολυμπιακού (οι 55 ακολούθησαν την αποστολή με το τσάρτερ από την Αθήνα) να πηγαίνουν στη θέση τους. Ουσιαστικός - ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο - ο Μιλουτίνοφ ενώ Μάντζαρης και Ρόμπερτς είναι φανερό ότι ψάχνουν μέσα από τα παιχνίδια να ξαναβρούν ρυθμό μετά τον τραυματισμό τους. Πάντως παρά τις σημαντικές απουσίες (Σπανούλης-Τιλί) και το γεγονός ότι αρκετοί παρόντες είναι ανέτοιμοι και τους λείπουν παιχνίδια, ο Ολυμπιακός ήταν ουσιαστικά ξέροντας τι θέλει μέσα στο γήπεδο έστω και αν έπαιξε με τη φωτιά στο φινάλε του αγώνα στο Τελ Αβίβ. 

 

 

 

Photo edit:  Eurokiniss

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ