27.5 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Σεφτές με ανατροπή!

Κάτι το ότι ήταν κολλημένο με την πλάτη στον τοίχο, κάτι ο κόσμος που ήταν στο πλευρό του, έσπρωξαν το Ισραήλ σε μια εντυπωσιακή ανατροπή και στη νίκη επί της Γερμανίας (82-80), που ήταν ταυτόχρονα και η πρώτη του στο Ευρωμπάσκετ. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν με +16 στο 31', αλλά δεν κατάφεραν να "τελειώσουν" το παιχνίδι κι έτσι υπέστησαν την πρώτη ήττα τους στη διοργάνωση.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο η Γερμανία πήρε τον έλεγχο του αγώνα και σταδιακά αύξανε τη διαφορά με τον Σρέντερ να κάνει όλο το παιχνίδι και τους Τάις, Φόιτμαν να δίνουν πολλές λύσεις μέσα στις ρακέτες. Το Ισραήλ είχε τον Χάουελ να παλεύει, αλλά κατά τα άλλα σχεδόν τίποτα και καθώς προϊόντος του χρόνου άρχισε να χάνει την επαφή του με το σκορ, έδειχνε να είναι υποταγμένο στη μοίρα του.

Στο 31' η Γερμανία προηγήθηκε με 75-59 και κάπου εκεί το Ισραήλ αφυπνίστηκε και αποφάσισε να παίξει το τελευταίο χαρτί του. Η άμυνα δυνάμωσε πολύ, ο Κάσπι με τον Μέκελ πήραν περισσότερες πρωτοβουλίες, ο Χάουελ συνέχιζε το βιολί του και κάπως έτσι στο 38' πέρασε μπροστά με 78-77 τρέχοντας ένα σερί 19-2!

Το τελευταίο δίλεπτο εξελίχθηκε σε θρίλερ, το οποίο κρίθηκε τελικά με ένα μεγάλο τρίποντο του Πνίνι 28'' πριν από το φινάλε, που έκανε το 81-80 υπέρ του Ισραήλ, ένα άστοχο λέι απ του Σρέντερ 16'' πριν από τη λήξη, 1/2 βολές από τον Μέκελ στη συνέχεια, με τις οποίες το σκορ έγινε 82-80 και το άστοχο τρίποντο του Τάις στην εκπνοή. Ο φόργουορντ των Σέλτικς είχε την ευκαιρία να γίνει ήρωας για τη Γερμανία, αλλά δεν τα κατάφερε και το Ισραήλ πανηγύρισε την πρώτη νίκη του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ