18.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στο τραπέζι του ΕΣΑΚΕ οι 6+1 ξένοι της Basket League

Οπου υπάρχει καπνός συνήθως υπάρχει και φωτιά και το ότι τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει να διοχετεύεται η... σκέψη ομάδων της Basket League για είσοδο έβδομου ξένου στο πρωτάθλημα, μόνο τυχαίο γεγονός δεν είναι.

Σήμερα υπάρχει στο πρόγραμμα συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ και εκεί αναμένεται για πρώτη φορά να τεθεί επίσημα αυτή η... σκέψη. Σε πρώτη φάση με προϋπόθεση που δεν θα δικαιολογεί τον όρο «αύξηση των ξένων». Το πλάνο που προωθείται είναι για δικαίωμα των ομάδων να έχουν επτά ξένους, αλλά να χρησιμοποιούν τους έξι σε κάθε αγώνα. Το όλο ζήτημα δηλαδή είναι να δικαιούνται όποτε θέλουν να κάνουν την αλλαγή χωρίς να χρεώνονται αλλαγή. Στο ένα ματς για παράδειγμα να θέλεις περιφερειακό, στο άλλο ψηλό, να φτιάχνεις ανάλογα τη 12άδα και να προχωράς.

Στις βολιδοσκοπήσεις που έχουν γίνει και τα... exit poll μεταξύ των ομάδων, έχει φανεί ότι αν δεν είναι όλοι υπέρμαχοι, σίγουρα δεν υπάρχουν σοβαρές αντιρρήσεις. Οι συμμετέχοντες στα ευρωπαϊκά κύπελλα που έτσι κι αλλιώς έχουν δικαίωμα συμμετοχής ξένων χωρίς περιορισμούς θέλουν να φέρουν... πιο κοντά και τα ελληνικά δεδομένα. Αλλά συνολικά οι ομάδες που έχουν τα πήγαινε - έλα των ξένων στην ημερήσια διάταξη, από πολύ νωρίς και μετράνε τις αλλαγές, βολεύονται με την κεντρική ιδέα.

Το ενδιαφέρον της όλης ιστορίας δεν είναι το αν θα κινηθεί, αλλά ο τρόπος με τον οποίο θα επιχειρηθεί αυτό και οι αντιδράσεις που θα υπάρξουν. Η ΕΟΚ, που στα χαρτιά είναι και υπερκείμενη αρχή του ΕΣΑΚΕ θεωρείται παράλογο να δεχτεί τέτοια εξέλιξη χωρίς να κάνει φασαρία έστω για τους... τύπους, ο ΠΣΑΚ λογικά θα πρέπει να φέρει τον κόσμο... ανάποδα, αν και η παράδοση σε τέτοιες περιπτώσεις έχει δείξει ότι αν θέλουν κάτι οι ομάδες, απλά το περνάνε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ