11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Μπράντλεϊ αρνείται να παίξει στο Ορλάντο

Αν τελικά πάνε όλα καλά και η σεζόν στο ΝΒΑ αρχίσει ξανά στις 31 Ιουλίου, οι Λέικερς θα αναγκαστούν να παίξουν χωρίς τον βασικό τους πόιντ γκαρντ. Ο Έιβερι Μπράντλεϊ ανακοίνωσε επισήμως πως δεν θα κλειστεί στη "φούσκα" του Ορλάντο, διότι δεν είναι διατεθειμένος να ρισκάρει με κανένα τρόπο την υγεία των μελών της οικογένειάς του και ειδικά του μεγαλύτερου από τα τρία παιδιά του, του 6χρονου Λίαμ.

"Όσο δεσμευμένος κι αν είμαι στους συμπαίκτες μου και στον οργανισμό των Λέικερς, σε τελευταία ανάλυση παίζω μπάσκετ για την οικογένειά μου. Οπότε, σε καιρούς σαν κι αυτόν, δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα πάρω μια απόφαση, που θα βάλει την υγεία και την ευημερία της οικογένειάς μου στον παραμικρό κίνδυνο", δήλωσε στο ESPN.

O μικρός Λίαμ Μπράντλεϊ έχει ιστορικό αναπνευστικών προβλημάτων από μια βαριά λοίμωξη που είχε περάσει παλιότερα, επομένως ανήκει στις ευπαθείς ομάδες. Θεωρείται περίπου βέβαιο ότι εξ αυτού του λόγου η σύζυγος του παίκτη των Λέικερς και τα τρία παιδιά τους δεν θα έπαιρναν την έγκριση να βρεθούν στη "φούσκα" του Ορλάντο, επομένως για τον Μπράντλεϊ η απόφαση να μην κατέβει να αγωνιστεί έμοιαζε περίπου με μονόδρομο.

Άλλωστε αυτός μαζί με τον Κάιρι Ίρβινγκ είναι οι πρωτεργάτες της κίνησης μιας σημαντικής μερίδας παικτών, που προσπαθούν εδώ και αρκετό καιρό να ματαιώσουν την επανέναρξη της σεζόν στο ΝΒΑ επικαλούμενοι όχι μόνο υγειονομικούς λόγους, αλλά και λόγους που είναι σχετικοί με την κοινωνική αναταραχή η οποία σοβεί στις ΗΠΑ από την ημέρα της δολοφονίας του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ..

Ο Έιβερι Μπράντλεϊ δεν θα υποστεί κυρώσεις από το ΝΒΑ γι' αυτή του την απόφαση. Απλώς θα χάσει χρήματα, περί τις 650.000 δολάρια, που θα έπαιρνε βάσει του συμβολαίου του αν αγωνιζόταν. Φέτος έπαιξε σε 49 αγώνες των Λέικερς και σε 44 από αυτούς ξεκίνησε βασικός έχοντας μέσους όρους 8,6 πόντους και 2,3 ριμπάουντ.

Οι Λέικερς θα χρειαστεί να υπογράψουν κάποιον free agent για να καλύψουν το κενό του στο ρόστερ τους και ο πιθανότερος αντικαταστάτης του αυτή τη στιγμή μοιάζει να είναι ο Τζέι Αρ Σμιθ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ