23.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σαν σε προπόνηση ο Παναθηναϊκός

Εύκολο Κυριακάτικο απόγευμα για τον Παναθηναϊκό που υποδέχτηκε στο ΟΑΚΑ το Λαύριο στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Basket League και επικράτησε με 105-74, επιστρέφοντας στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά τις ήττες από ΑΕΚ και Αρμάνι, σε Ελλάδα και Ευρώπη αντίστοιχα. Αυτή ήταν 9η φετινή "πράσινη" νίκη που πάει πάνω από τους 100 πόντους και 13η νίκη συνολικά. 

Ως ιδανική ευκαιρία για εκτεταμένο ροτέσιον και ξεκούραση κάποιων βασικών παικτών, αντιμετώπισε την αναμέτρηση με το Λαύριο, ο Παναθηναϊκός. Ήδη από την πρώτη περίοδο, 9 παίκτες πήραν χρόνο συμμετοχής, με το σκορ να διαμορφώνεται σε 25-17. 

Η αστοχία και τα αβίαστα λάθη του Λαυρίου, έδωσαν στους "πράσινους" την ευκαιρία να τρέξουν ένα σερί 14-1 και να ξεφύγουν με +21, στο πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου (39-18). Σε αυτήν ακριβώς την τιμή κυμάνθηκε και η διαφορά των δύο ομάδων όταν οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα (52-31).

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με 9 συνεχόμενους, προσωπικούς πόντους από τον Κάιλ Όλμαν (59-40), ωστόσο οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη, δεν μπορούσαν να ανακόψουν την επιθετική υπεροχή των γηπεδούχων. H διαφορά ανέβηκε στο +30 (83-53) στο τέλος της περιόδου. 

Με τα πράγματα να έχουν κριθεί προ πολλού, ο Ρικ Πιτίνο γύρισε την άμυνά του σε ζώνη, και χρησιμοποίησε διάφορες πεντάδες, προκειμένου να δοκιμάσει νέα πράγματα εν όψει της δύσκολης συνέχειας. 

Το "παρών" έδωσε και ο άρτι αφιχθείς, Άντι Ράουτνις, που έκατσε στον πάγκο του "τριφυλλιού" για να δει εκ τους σύνεγγυς, τη νέα του ομάδα και να γνωριστεί με τους συμπάικτες του, ενώ εκτός αποστολής έμεινε ο Γουέσλι Τζόνσον, για να βρουν χώρο και χρόνο οι Κώστας Παπαδάκης και Νίκος Περσίδης.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ: Πλέον ο Παναθηναϊκός στρέφει το βλέμμα του στην επερχόμενη διπλή αγωνιστική της Euroleague, με δύο παιχνίδια εντός έδρας, απέναντι σε Μπάγερν Μονάχου (15/01, 21:00) και Ζαλγκίρις Κάουνας (17/01, 21:30). Αντίστοιχα, το Λαύριο (7-8), την επόμενη αγωνιστική, υποδέχεται τον Κολοσσό Ρόδου (5-10) και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, προκειμένου να διατηρηθεί σε τροχιά οχτάδας, αφού υπάρχουν αρκετές ομάδες που καραδοκούν. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 25 πόντους (5/7 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 3/4 βολές). Ο Τζίμερ Φριντέτ προσέθεσε 14, ενώ από 11 πέτυχαν Μήτογλου και Ουάιλι. Στους 5 έμεινε ο Ταϊρίς Ράις, αλλά κατέβασε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 10 ασίστ. Στον αντίποδα, ο Κάιλ Όλμαν σημείωσε 15 πόντους, με τον Μαλίκ Ντάιμ να ακολουθεί με 13. Τέλος, στον αγώνα σκόραραν όλοι οι παίκτες, πλην του Γερομιχαλού, που πήρε μόλις μία προσπάθεια σε 8:54" λεπτά συμμετοχής. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ