19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Nίκη και βαθμολογική ανάσα η Λάρισα

Η Λάρισα πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση στο πρώτο μισό του αγώνα και επικράτησε με 82-65 του Ρεθύμνου μέσα στο κλειστό της Νεάπολης, για τη 10η αγωνιστική της Basket League. Oι δύο ομάδες, προσπαθούν να ξεφύγουν από τη ζώνη του υποβιβασμού και μετρούν πλέον το ίδιο ρεκόρ,  στο 3-7. 

Διακοπή στην αναμέτρηση είχαμε μετά από 1 μισή μόλις αγωνιστικό λεπτό, λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος που ανέκυψε στο χρονόμετρο. Κατά τα άλλα, οι πρώτοι πόντοι των δύο ομάδων ήρθαν κυρίως από τη γραμμή της φιλανθρωπίας. Ο νεοποκτηθείς, πρώην πρωταθλητής του ΝΒΑΜπράντον Ρας πέτυχε το παρθενικό του καλάθι, με κάρφωμα στο τρανζίσον έπειτα από 6' λεπτά παιχνιδιού, ενώ έκλεισε την περίοδο με 2 συνεχόμενα τρίποντα, το ένα  μάλιστα buzzer beater και από μακρινή απόσταση. Ωστόσο, το πρόσωπο της πρώτης περιόδου ήταν χωρίς αμφιβολία ο Τερέλ Πάρκς που άγγιξε το double-double με 11 πόντους και 9 ριμπάουντ! 

Η Λάρισα μπήκε στη δεύτερη περίοδο με αέρα 14 πόντων (27-13) και συνέχισε στο ίδιο τέμπο, αυξάνοντας τη διαφορά στο +22 (45-23), μετά από "τετράποντο" του Νώντα Παπαντωνίου, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία του σκοραρίσματος από τη στιγμή που πάτησε στο παρκέ. Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 52-31. 

Ο Ανδρέας Χριστοδούλου άνοιξε λογαριασμό μετά την ανάπαυλα, με εύστοχο τρίποντο, για να ακολουθήσουν άλλοι 3 πόντοι από τον Χάρις. Ωστόσο, ο Τσιλούλης απάντησε με το ίδιο νόμισμα. Το Ρέθυμνο άρχισε να παίρνει τα πάνω του, αφού ο ηγέτης του Κόνερ Φράνκαμπ βρήκε την επαφή του με το καλάθι, κατεβάζοντας τη διαφορά στο 65-51. Η ομάδα του Ζιάγκου συνέχισε το ροκάνισμα της διαφοράς πλησιάζοντας στους 10 (68-58), μετά από τρίποντο του Καμπερίδη. Οι γηπεδούχοι όμως, δεν επέτρεψαν στο Ρέθυμνο να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από το ματς, διαμορφώνοντας το 82-65. Ακόμη, λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, ο Κόνερ Φράνκαμπ τραυματίστηκε, αλλά έφυγε από το γήπεδο πατώντας το πόδι του, μη δείχνοντας να πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό

ΑΕΡΑΣ ΝΒΑ: Ο Μπράντον Ρας, που έχει υπάρξει πρωταθλητής τόσο του ΝCAA όσο και του ΝΒΑ, έκανε πολύ καλό ντεμπούτο με τη Λάρισα, παρά τη διετή απουσία του από τα γήπεδα και το γεγονός ότι βρέθηκε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό αγώνα, σημειώνοντας 16 πόντους (4/8 τρίποντα) και κατεβάζοντας 2 ριμπάουντ. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο επιθετικός πλουραλισμός της Λάρισας της χάρισε τη νίκη, καθώς είχε 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Χίκι 13 , Μπράντον 16 ,Χάρις 12 ,Πάρκς 11,Παπαντωνίου 17).

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ