22.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Άναψε…. πορτοκαλί για τον τελικό (vids, pics)

Συναρπαστικός ήταν ο αγώνας στην εξέλιξή του, με τη δύναμη να βρίσκεται και πάλι σε πρώτο πλάνο και την άμυνα. Η Βαλένθια ήταν αυτή που πήρε τη νίκη με το τελικό 75-69 επί της Μπασκόνια, έκανε το 2-1 και τώρα μπορεί στην έδρα της να σφραγίσει το εισιτήριο για τους τελικούς της ACB. O Αντουάν Ντιό ήταν από τους πρωταγωνιστές της νίκης με 15 πόντους, 5 ασίστ και 3 ριμπάουντ, σημαντική βοήθεια πήραν οι γηπεδούχοι (που έμειναν στα 9 λάθη!) από τον Ρομέιν Σάτο (11), αλλά και τους Ντούμπλιεβιτς (12), Σαν Εμετέριο (15), Οριόλα (11). Μια πεντάδα διψήφιους είχε η Μπασκόνια με τον Σέιν Λάρκιν να δικαιούται τον τίτλο του κορυφαίου (16, 5ρ, 5α) και τους Σενγκέλια (11), Λέντο (11), Χάνγκα (11), Μπομπουά (10) να έπονται.

(Photo ACB)

Ο αγώνας ξεκίνησε εντυπωσιακά από την παρουσίαση ακόμη των δύο ομάδων.

Και ο Άνταμ Χάνγκα έδωσε ένα πρώτο "χτύπημα" στη Βαλένθια από τα 6μ75.

Η συνέχεια ήταν καλύτερη για τους γηπεδούχους με πρωταγωνιστή τον Ρομέιν Σάτο, ο οποίος με πέντε συνεχόμενους πόντους διαμόρφωσε το 16-10 (7').

Ο Ντιό ήρθε να συνδράμει για το 21-10 με τέσσερις δικούς του συνεχόμενους πόντους (8'20'')...

Τα τρίποντα όμως άλλαξαν την εικόνα όλης της αναμέτρησης. Λάρκιν, Μπομπουά, Σενγκέλια ήταν εύστοχοι από τα 6μ75 για να φέρουν τα πάνω κάτω. Η Μπασκόνια μπήκε με ένα 11-1 στο παιχνίδι για να πάρει το προβάδισμα (24-25, 14'15'') και έφτασε ως το +6 (26-32, 16'30'').

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι "πορτοκαλί" αντέδρασαν με τον Οριόλα να μειώνει, λίγο πριν την αυλαία του πρώτου μισού (34-37).

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η προσοχή στράφηκε στον Σέιν Λάρκιν. Προσπαθώντας να ακολουθήσει τον παίκτη του, έπεσε πάνω στο σκριν του Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς και έπεσε στο παρκέ. Έμεινε εκεί για αρκετή ώρα ξαπλωμένος και ακόμη και όταν σηκώθηκε με τη βοήθεια του ιατρικού επιτελείου και κατευθύνθηκε προς τον πάγκο, πραγματικά δεν έδειχνε καθόλου καλά.

Η Βαλένθια δεν επηρεάστηκε από τίποτα από όλα αυτά και με τη συμπαράσταση της εξέδρας βρήκε την ενέργεια για να πάρει το προβάδισμα και να φτάσει ως το +13 (55-42, 26').

Όπως και στον δεύτερο τελικό, το τελευταίο απόκτημα της Μπασκόνια, ο Ρίκι Λέντο, ήταν αυτός που έδωσε την ενέργεια στην ομάδα του στα δύσκολα, για να μειωθεί η απόσταση ανάμεσα στις δύο ομάδες στους τρεις πόντους.

Τα τρίποντα συνέχισαν να πρωταγωνιστούν και η Βαλένθια με εύστοχους από την περιφέρεια τους Ουίλ Τόμας και Ράφα Μαρτίνεθ έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο +8 (61-53) και ένα επιμέρους 27-16 στο διάστημα αυτό.

Η Βαλένθια δεν άφηνε "μπάλα" να πάει χαμένη ούτε στην άμυνα και η συγκεκριμένη φάση το αποδεικνύει με τη διπλή τάπα από Οριόλα και Σάτο.

Η Μπασκόνια δεν παραιτήθηκε της προσπάθειας, όπως είναι το λογικό και πλησίασε και πάλι στους τρεις με τους Χάνγκα και Λάρκιν.

 

Με 31'' στο ρολόι η Μπασκόνια με το τρίποντο του Ροντρίγκ Μπομπουά πλησίασε στους δύο πόντους (71-69), αλλά ο Οριόλα ήταν εύστοχος με 13'' να απομένουν, δίνοντας τέλος ουσιαστικά στην προσπάθεια των Βάσκων και το τελικό 75-69 χαρίζει το 2-1 στην Βαλένθια, που έχει και τον επόμενο αγώνα στην έδρα της. Εκεί όπου σήμερα στο φινάλε γνώρισε για μια ακόμη φορά την αποθέωση.

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ