19.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λυκογιάννης στο Basketa.gr: “Ορόσημο για τη συνέχεια αυτή η νίκη”

Ενα από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα σε μελλοντικές συνεργασίες του Αρη Λυκογιάννη θα είναι έαν θα βάζει όρο στο συμβόλαιό του να δηλώνει η ομάδα του ως έδρα το Αλεξάνδρειο.
Το οποίο “άλωσε” για τρίτη συνεχόμενη φορά εφέτος, πάλι με τον Κολοσσό όπως είχε κάνει και το 2017-18 (86-72) αλλά και πέρυσι αυτή τη φορά ως τεχνικός του Χολαργού (59-58).
Μάλιστα πέρυσι ο Αγκμπελέζε είχε βάλει το νικητήριο καλάθι στα 3’’ με τον ίδιο παίκτη (που πήρε μαζί του από το Χολαργό) αυτή τη φορά να βγάζει την καθοριστική άμυνα πάνω στον Ντραγκίσεβιτς στο τέλος της δεύτερης παράτασης καθώς το κρίσιμο σουτ (μεγάλο τρίποντο) έβαλε αυτή τη φορά ο Τζάκσον στα 11’’.
“Οχι δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι τέτοιο, μας αρέσει άλλωστε πολύ το νέο μας γήπεδο στη Ρόδο. Αυτά είναι στατιστικά για τη δική σας δουλειά. Εμείς απλά θέλαμε να σπάσουμε το κακό σερί των χαμένων αγώνων στον πόντο και στην τελευταία επίθεση και τα καταφέραμε” λέει στο Basketa.gr ο έμπειρος τεχνικός που δεν δίστασε άλλωστε στη συνέντευξη Τύπου να πει ότι η ομάδα του επιχείρησε να αυτοκτονήσει αρκετές φορές και να δώσει το παιχνίδι στον Αρη !
«Ναι γιατί είχε κλονιστεί η αυτοπεποίθησή μας. Είχαμε χάσει στον πόντο και έχοντας την τελευταία επίθεση από το Λαύριο εντός και τον Προμηθέα εκτός.
Ιδιαίτερα η ήττα από το Λαύριο μας κλόνισε γιατί ήταν από αυτές εκτός προγράμματος, ενώ με τον Προμηθέα βάση συνολικής εμφάνισης αξίζαμε τη νίκη. Αν χάναμε και τρίτο παιχνίδι έτσι με δραματικό τρόπο θα μπαίναμε ίσως στο τρυπάκι να δούμε τι γίνεται, εάν θα αλλάζαμε πλάνα και άλλα πολλά.
Ομως δείξαμε χαρακτήρα και στην κανονική διάρκεια και στην παράταση και αυτό οφείλεται και στη θέληση που είχαμε να μην ξαναχάσουμε έτσι. Σαφώς όταν παίρνεις έναν αγώνα στη δεύτερη παράταση έχεις και τύχη, αλλά νομίζω ότι την κυνηγήσαμε την τύχη μας και δικαιωθήκαμε» λέει ο τεχνικός της Ρόδου που επέστρεψε στο αγαπημένο του νησί μετά από τη συγχώνευση με το Χολαργό, αλλά νοιώθει σαν να μην έφυγε ποτέ.
«Ναι ήταν σαν να πήγα για λίγο διακοπές και γύρισα πίσω. Νοιώθω πλέον και Ρόδιος είναι αλήθεια, ενώ η αγάπη των ανθρώπων του νησιού προς το πρόσωπό μου είναι κάτι μου με τιμά ιδιαίτερα και μου δίνει δύναμη".

Οσο για το στόχο της ροδιακής ομάδας ;

"Φυσικά να μπορέσουμε να την επαναφέρουμε στην καθιέρωση της συμμετοχής στα πλέι-οφ και μετά να κοιτάξουμε και ακόμα παραπάνω. Χαίρομαι που η ομάδα παίζει πλέον στο νέο γήπεδο στο Φαληράκι που είναι από τα καλύτερα της Α1 και ήταν μονόδρομος. Επρεπε να είχε γίνει πριν από χρόνια. Ο κόσμος έρχεται περισσότερο σε αυτό το γήπεδο και ας φαίνεται καμιά φορά λιγότερος, έχει να κάνει με το ότι αυτό το γήπεδο είναι πολύ μεγαλύτερο. Στην ομάδα έχουμε έναν πολύ καλό κορμό νέων Ελλήνων παικτών και καλούς ξένους με τη χημεία να είναι καλή και ο στόχος είναι στο μέλλον να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο σε αυτό. Ο στόχος μας είναι να γινόμαστε όλο και καλύτερο σύνολο και τέτοιες νίκες θα μας βοηθήσουν. Πιστεύω ότι αυτή η νίκη επί του Αρη θα είναι ορόσημο για μας και για την πορεία και τη συνέχεια μας στη δύσκολη σεζόν" τονίζει ο τεχνικός του Κολοσσού που μέχρι πέρυσι ζούσε σε μια εξαιρετική προσπάθεια στο Χολαργό που τελείωσε άδοξα και πρόωρα με τη συγχώνευση και απορρόφηση του συλλόγου (και του ΑΦΜ του) από την ομάδα της Ρόδου που έτσι γλύτωσε τον υποβιβασμό.

"Σίγουρα με πίκρανε το πως τελείωσε αυτή η όμορφη προσπάθεια στο Χολαργό, αλλά από την άλλη πλευρά εφόσον οι άνθρωποι δεν άντεχαν οικονομικά ήταν πολύ σωστή κίνηση η σύμπραξη".

Ο τεχικός του Κολοσσού δεν αρνήθηκε να μας σχολιάσει και την απουσία του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα:

"Τεράστια, από μια 100% λάθος απόφαση κατά τη γνώμη μου, άσχετα από τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Στοιχίζει και στο πρωτάθλημα και στον Ολυμπιακό αυτή η απουσία".

Οσο για τα προβλήματα Αρη και ΠΑΟΚ, ως άνθρωπος του μπάσκετ ο Αρης Λυκογιάννης τοποθετείται: "Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται δυνατό Αρη και δυνατό ΠΑΟΚ και είναι λυπηρό το ότι δεν βλέπω να γίνεται σύντομα αυτό. Τα προβλήματα είναι πολλά παρά το γεγονός ότι ξεκινούν από διαφορετικές τεθλασμένες. Ο Αρης θεωρώ έχει πολύ μεγαλύτερη δυναμική και μπασκετικό κοινό σε σχέση με τον ΠΑΟΚ που έχασε δύο πολύ σημαντικούς μπασκετάνθρωπους από την ομάδα του τον Μπάνε Πρέλεβιτς και τον Τέλη Ζουρνατζίδη που έδιναν και πρόσφεραν πολλά στο σύλλογο. Είναι καλό και ο Αρης και ο ΠΑΟΚ να βρουν το δρόμο τους"

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ