17.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Σε ρυθμούς πλέι οφ

Κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει την καλύτερη δυνατή θέση που μπορεί να καταλάβει - πλέον - στην κανονική περίοδο και αυτή είναι η 6η που φέρνει (αυτή τη στιγμή) την ομάδα που θα τερματίσει εκεί πάνω στη Ρεάλ. Αντε να μην είναι η Βασίλισσα της Ευρώπης, θα είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οπως λέμε δηλαδή από τη σκύλα στη χάρυβδη.

Και αν ο πολυμήχανος Οδυσσέας είχε γλυτώσει (με μεγάλες ανθρώπινες απώλειες βέβαια) από τα δύο αυτά μυθολογικά τέρατα ο εφετινός Ολυμπιακός είναι εξαιρετικά δύσκολο να βγει τρεις φορές νικητής σε μονομαχία με ένα εκ των σύγχρονων "τεράτων" του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Απλά με τη επιστροφή στις καλές εμφανίσεις στο Μαυροβούνιο (κόντρα βέβαια στην πιο εύκολη αντίπαλο που βρήκε στο δρόμο του στα τελευταία έξι παιχνίδια, έχοντας ήδη πέντε συνεχόμενες ήττες) τονώθηκε η ψυχολογία της ομάδας ώστε να διεκδικήσει με αγωνιστική αξιοπρέπεια τις ελάχιστες (πλέον με βάση αυτά τα διασταυρώματα) πιθανότητες πρόκρισης στο φάιναλ φορ.

Η μεγάλη ευκαιρία "πέταξε" σε Τελ Αβίβ (όπου ηττήθηκε με καλάθι στη λήξη) αλλά και με Μπαρτσελόνα εντός, όμως ήταν σημαντικό ότι έστω και κόντρα στην Μπούντουτσνοστ (που έκανε ουκ ολίγες ζημιές εφέτος σε κορυφαίες ομάδες της πρώτης πεντάδας) οι παίκτες του Ντέηβιντ Μπλάτ έδειξαν συγκέντρωση για σαράντα λεπτά.  Στο στόχο τους με προσήλωση και προετοιμασία σαν να ήταν αγώνας πλέι οφ.

Ακόμα και ο κόουτς έδειξε άλλα αντανακλαστικά (αναλογιζόμενος και αυτός τη σημασία του να σταματήσει το αρνητικό σερί και να γυρίσει ο διακόπτης της ψυχολογίας και όχι μόνο) και κοίταξε πιο προσεκτικά στο βάθος του πάγκου όπου ανέσυρε τον ξεχασμένο Βαγγέλη Μάντζαρη.

Κομβική η παρουσία του όχι μόνο στην άμυνα (εξαιρετικός) αλλά και στη δημιουργία (3 ασίστ). Επιτέλους ο Αμερικανοισραηλινός κόουτς θυμήθηκε ότι υπάρχει και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ (12π., 5 ριμπ., 2 ασιστ), ενώ ενεργοποίησε εκ νέου - και ήταν από τους καλύτερους - τον Αξελ Τουπάν.

Οι ψηλοί (Μιλουτίνοφ-Πρίντεζης) μετά από καιρό έκαναν ένα εκπληκτικό παιχνίδι παρέα ενώ ο Βασίλης Σπανούλης (8 ασίστ) όταν πέτυχε το πρώτο του καλάθι στον αγώνα αυτός είχε κριθεί προ πολλού. Δεν χρειάστηκε να κάνει ότι με την ΤΣΣΚΑ όπου έπρεπε και να σκοράρει και να δημιουργεί. Τα 6/9 τρίποντα που ξεκίνησε και τα 12/24 συνολικά δείχνουν ότι το πρόβλημα του Ολυμπιακού τον τελευταίο καιρό ήταν κυρίως εξωαγωνιστικό και αυτό φαινόταν και στα παιχνίδια εντός συνόρων (όπως το 0/18 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο στο παιχνίδι με τον Χολαργό). 

Είχε πειραχτεί το μυαλό τους και τα αποδυτήρια και αυτό έκανε "μπάμ".

Σαφώς και δεν "σκότωσε" το θηρίο στο Μαυροβούνιο ο Ολυμπιακός αλλά ας μην λησμονεί κανείς ότι η Νταρουσάφακα - από την οποία ηττήθηκαν οι Ερυθρόλευκοι - ήταν πολύ χειρότερη.  Αν μη τι άλλο θέλει πολλά βήματα ακόμα για να πει κανείς ότι επιστρέφει στην κανονικότητα, απλά το πρόσημο ήταν θετικό. 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ