15.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Αγκμπελέζε στο Basketa.gr: “Ποια σωτηρία ; Ο στόχος είναι τα πλέι οφ”

Ο Αι Βασίλης “χτυπάει” πάντα δυο φορές θα μπορούσε να είναι το θεατρικό έργο που θα ανέβαινε αυτές τις γιορτινές αυτές μέρες στη σκηνή του Χολαργού.
Με τον θηριώδη σέντερ της ομάδας των Βορείων Προαστείων, Ντάνι Αγκμπελέζε να έχει φορέσει εδώ και μια εβδομάδα τον σκούφο του Σάντα Κλάους και να μοιράζει ο ίδιος τα δώρα σε συμπαίκτες και φίλους της ομάδας.

Μια εβδομάδα νωρίτερα στο κλειστό του Χολαργού είδε τον συμπαίκτη του Ζερμέιν Λόβ να αστοχεί με το σκορ στο 63-62 και τον Μπρέιζελτον του Ηφαίστου να φεύγει για το λέι άπ της νίκης.

Την ώρα που η μπάλα κυλάει προς το καλάθι του Χολαργού και όλοι έχουν “παγώσει” το χέρι του…θεού (καθόλα νόμιμο όμως σε αντίθεση με του Μαραντόντα στο Μουντιάλ του 1986) διώχνει σωτήρια τη μπάλα.


Το Σάββατο το απόγευμα στο Αλεξάνδρειο ο Λόβ θέλει να ανταποδώσει στον φίλο και συμπαίκτη του το ότι έσωσε την ομάδα του την περασμένη εβδομάδα και δεν στοίχισε το δικό του άστοχο σούτ.

Ετσι στην εκπνοή σχεδόν του αγώνα με το σκορ στο 58-57 υπέρ του Αρη, του βγάζει ασίστ και ο Αγκμπελέζε δίνει (με άλλο τρόπο αυτή τη φορά) την τεράστια νίκη στην ομάδα του. Τη μεγαλύτερη της ιστορίας της ή μήπως όχι ;

“Εννοείται πως είναι η σημαντικότερη στην ιστορία της ομάδας μέχρι την επόμενη όμως για να μην ξεχνιόμαστε. Τρομερή νίκη στην πιο δύσκολη έδρα που έχω αγωνιστεί στην Ελλάδα, όπου νιώθεις τον κόσμο για 40 λεπτά να σε πιέζει ασφυκτικά” λέει με έμφαση στο Basketa.gr ο μεγάλος πρωταγωνιστής που χαμογελάει όταν τον αποκαλούμε Αι Βασίλη του Χολαργού («Εσύ το είπες» μας λέει χαρακτηριστικά) ενώ αποποιείται τον ρόλο του ανθρώπου της τελευταίας στιγμής.
«Κατ’ αρχάς το νικητήριο καλάθι μου ανήκει κατά 50% και το άλλο 50% για να μην πω και παραπάνω είναι του Ζερμέιν που μου έβγαλε τέτοια ασίστ» λέει και αποκαλύπτει το διάλογο που είχε στα αποδυτήρια με τον συμπαίκτη του μετά το τέλος του αγώνα.
“Μα καλά πως διάολο πέρασες τέτοια πάσα του είπα και αυτός χαμογελώντας μου απάντησε: Σε ευχαριστώ που δεν την χαράμισες”
εξομολογείται ο 28χρονος Αμερικανονιγηριανός που δεν είναι άγνωστος στους Ελληνες φιλάθλους, καθώς το 2015 είχε έρθει στη χώρα μας για λογαριασμό του Ρεθύμνου, στο οποίο είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του για δύο μήνες.
“Η Ελλάδα είναι απο τις πιο αγαπημένες μου χώρες, αλλά μετά το Ρέθυμνο που είναι πανέμορφη πόλη,μπορώ να πω ότι έχω λατρέψει ήδη την Αθήνα.
Μια τόσο ζωντανή πόλη, όπου πάντα βρίσκεις κάτι να κάνεις. Μου αρέσει τόσο πολύ”.

Πλέον με τις πέντε νίκες σε δέκα αγώνες ο Χολαργός έχει απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη και νοιώθει πιο άνετα όσον αφορά τη σωτηρία.
“Ποιά σωτηρία, συγγνώμη αλλά η ομάδα είναι πολύ καλή και θεωρώ ότι ο στόχος μας είναι τα πλέι οφ. Δεν παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, κοιτάμε την πορεία μας παιχνίδι με το παιχνίδι και κάθε αγώνα ξεχωριστά όμως νομίζω ότι θα διεκδικήσουμε την είσοδό μας στην πρώτη ομάδα” λέει ο σέντερ του Χολαργού που μάλιστα στην νίκη επί του Κολοσσού Ρόδου, όπου είχε πραγματοποιήσει την πρώτη του καλή εμφάνιση είχε αφιερώσει τη νίκη στον προπονητή του Αρη Λυκογιάννη.
“Ναι το είχα νοιώσει έτσι γιατί ήθελα να τον δικαιώσω για την επιλογή του. Ομως γενικότερα είναι απόλαυση η συνεργασία μαζί του.
Αυτό που μου αρέσει είναι ότι συμπεριφέρεται σε κάθε παίκτη ακριβώς το ίδιο, ανεξαρτήτου εμπειρίας ή ηλικίας.
Επίσης έχει τρομερή ζωντάνια στον πάγκο, ώρες ώρες νομίζεις ότι θα μπει μέσα να παίξει ! Μου αρέσει να είναι ο κόουτς τόσο δραστήριος. Πραγματικά μας εμπνέει και μας κάνει να βγάζουμε το 101% των δυνατοτήτων μας.
Ουσιαστικά βλέποντάς τον στον πάγκο παίρνουμε αυτόματα ενέργεια από αυτόν” υποστηρίζει ο Ντάνι Αγκμπελέζε, που έχει πάρει μεγάλη βοήθεια και από τους Ελληνες παίκτες.
“Τόσο ο Βλάντο (Γιάνκοβιτς) που είναι και ο πιο έμπειρος, αλλά και τα άλλα παιδιά, ο Διονύσης (Σκουλίδας) ο Πάνος (Καλαϊτζάκης) και γενικά οι Ελληνες μας βοηθούν στο να προσαρμοζόμαστε πιο εύκολα.
Παράλληλα έχουμε και έναν υπέροχο κόσμο που όχι μόνο γεμίζει το κλειστό, αλλά και στο δρόμο μας σταματάει να μας ενθαρρύνει ακόμα και μετά από ήττα και αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά.
Γενικά πάντως από παιχνίδι σε παιχνίδι και από νίκη σε νίκη βελτιώνουμε την ψυχολογία μας και αυτό βγαίνει και στο γήπεδο.
Ελπίζω και εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι. Καλά Χριστούγεννα σε όλους” κλείνει την κουβέντα μας ο Αι Βασίλης του Χολαργού !



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ