18.3 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Συνδύασε ουσία με θέαμα

Συνδυάζοντας την ουσία με το θέαμα, ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε εύκολο απόγευμα τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ (84-59) ικανοποιώντας τους 2500 φίλους που βρέθηκαν στο ΣΕΦ.  

Πλέον απομένουν δύο βήματα για τους πρωταθλητές Ελλάδας, για να κατοχυρώσουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ και χρειάζονται νίκη σε Πάτρα (με Προμηθέα) και ΣΕΦ (με Κύμη) στα παιχνίδια που απομένουν.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 26-16 ξεφεύγοντας στο σκορ μετά το πρώτο πεντάλεπτο με τα 3/3 τρίποντα από Ουότερς, Σπανούλη και Παπανικολάου και με τον Πρίντεζη να είναι ο πρώτος σκόρερ του με 7 πόντους σε αυτό το διάστημα.

Από πλευράς ΠΑΟΚ όσο ο Πέινερς σκόραρε στο ξεκίνημα ήταν ανταγωνιστικός (7-7 στο 3’), αλλά όταν οι γηπεδούχοι έπαιξαν άμυνα, το σκορ άρχισε να ανοίγει.


Μάλιστα οι Πειραιώτες έφτασαν και σε ντάμπλ σκορ (42-21 στο 14’) έχοντας 5/7 τρίποντα σε εκείνο το σημείο αλλά με το μεγάλο τους όπλο να είναι η άμυνα έχοντας κρατήσει τον Δικέφαλο μόλις σε 14 πόντους σε 11 λεπτά κάνοντας ένα επιμέρους σερί 35-14.

Κάπως έτσι το ημίχρονο τελείωσε με 51-31 με κάρφωμα του Κέμ Μπίρτς, ενώ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έβαλε λίγο στο παιχνίδι και τον Βαγγέλη Μάντζαρη που είχε ανεβάσει πυρετό την παραμονή του αγώνα.

Ιδια εικόνα και στο δεύτερο μέρος με τον Ολυμπιακό να παίζει σοβαρά σε άμυνα και επίθεση και να φτάνει τη διαφορά και στους 24 πόντους (61-37 στο 26') με τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη τον οποίο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος άφησε περισσότερο από όλους στον αγώνα αφού ο αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδος  έχει επανέλθει μετά από μια σημαντική αποχή λόγω τραυματισμού και προσπαθεί να βρει και πάλι ρυθμό. Η τελική διαφορά πάντως ήταν και η μεγαλύτερη του αγώνα (25 πόντοι).

Από την πλευρά του ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος είχε την ευκαιρία να τεστάρει τις αντοχές της ομάδας του αλλά και τους δύο νεαποκτηθέντες παίκτες, τον Αυστραλό γκάρντ Νάθαν Σόμπεϊ και τον Αμερικανό (με καταγωγή από τις Παρθένες Νήσους) φόργουορντ Ιβάν Ασκα, που αμφότεροι έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά την ομάδα στα πλέι οφ.  

 

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Σε ένα παιχνίδι όπου ουσιαστικά κυριάρχησε η ομαδικότητα, ξεχωρίζει η εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη (12π., 5 ασιτ, 2 κλεψ. και μόλις 1 λάθος)  όχι για άλλο λόγο, αλλά επειδή ο αρχηγός του Ολυμπιακού δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του στο γήπεδο.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:  Το γεγονός ότι σκόραραν και οι 12 παίκτες που είχε στη διάθεσή του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δείχνει και τη διαφορά δυναμικότητας που είχαν οι δύο ομάδες. Μάλιστα για τους γηπεδούχους τέσσερις παίκτες τους, είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. 

Επίσης ο τεχνικός του Ολυμπιακού κρατάει τις 19 ασίστ που μοίρασαν οι παίκτες του αλλά και τα 15 λάθη που υποχρέωσαν τους αντιπάλους τους. 

Για τον ΠΑΟΚ το 82% στις βολές (9/11) είναι ενθαρρυντικό για τα πλέι οφ αλλά το μόλις 17% στα τρίποντα (2/12) χρήζει διόρθωσης.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ