27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Αμυντικό… test drive στην Πόλη

Στα λεγόμενα test drive ο οδηγός δοκιμάζει συνήθως ένα αμάξι που πρόκειται να αγοράσει για να δει την συμπεριφορά του στο δρόμο.

Είτε ακόμα και αν πρόκειται να πάει σε ένα παραπλήσιο μοντέλο.
Ουσιαστικά για τον Ολυμπιακό το αποψινό (20.00 – Novasports 2) παιχνίδι με την Εφές στη Κωνσταντινούπολη, αλλά και αυτό με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα, έχουν τον ρόλο περισσότερο ενός τεστ προσομοίωσης εν’ όψει πλέι οφ Ευρωλίγκας.
Οι Πειραιώτες, έχουν σχεδόν «κουμπώσει» στην 3η θέση και περιμένουν να μάθουν τον (6ο στη βαθμολογία) αντίπαλό τους, που ξαφνικά πρώτο φαβορί είναι ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, η Φενέρμπαχτσε !
Η αυτοκτονία των Τούρκων με τη Μακάμπι, σε συνδυασμό με την ήττα που είχαν στον τουρκικό εμφύλιο με την Εφές τους φέρνει όλο και πιο κοντά στο ΣΕΦ.

Εκτός εάν οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πετύχουν ένα μικρό θαύμα και επικρατήσουν της Ρεάλ στη Μαδρίτη, ή εάν η Γαλατασαράι κάνει την έκπληξη και επικρατήσει της Μπασκόνια, ή ακόμα και αν ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει να επιβληθεί την Παρασκευή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ.

Όλα αυτά όμως είναι σενάρια τα οποία οι πρωταθλητές Ελλάδος παρακολουθούν μεν από κοντά, από την άλλη δεν μπορούν να κάνουν τίποτε πλέον για τον αντίπαλό τους, παρά μόνο να τον περιμένουν.

Από την άλλη πλευρά, κόντρα σε μια φύση επιθετική ομάδα που σκοράρει 90+ πόντους στο γήπεδό της, το παιχνίδι με την Εφές είναι για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους παίκτες του, και ένα ξεχωριστό τεστάκι για μια από τις καλύτερες άμυνες της Ευρωλίγκας.

Δεδομένου μάλιστα ότι θα λείπει - όπως πιθανότατα και από τα πλέι οφ - ο Μάτ Λοτζέσκι ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει για τον κόουτς Σφαιρόπουλο, προκειμένου να βρει τους χαμένους πόντους του Αμερικανοβέλγου μέσα από το σύνολο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ