17.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ώρα… τίτλου για Ζαλγκίρις!

Έτοιμη να σηκώσει άλλη μια κούπα στη Λιθουανία είναι η Ζαλγκίρις, που πέρασε με 82-78 από την έδρα της Λιέτουβος Ρίτας και χρειάζεται άλλη μία νίκη, για να πάρει το όγδοο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Την κυριαρχία της επί λιθουανικού εδάφους μοιάζει έτοιμη να επικυρώσει για ακόμη μία φορά, την όγδοη συνεχόμενη, η Ζαλγκίρις, που πήρε το «διπλό» επί της Λιέτουβος Ρίτας με 82-78, έκανε το 3-1 και πλέον το μόνο που πρέπει να κάνει, είναι να αξιοποιήσει την έδρα της στο Game 5, ώστε να τελειώσει με double μία εκπληκτική χρονιά, η οποία την είχε φέρει και στο Final Four της Ευρωλίγκα. Οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είδαν τους αντιπάλους τους να δείχνουν, ότι δε θα κατέθεταν τα όπλα και το ημίχρονο βρισκόταν στο 43-39, προϊδεάζοντας για αμφίρροπη συνέχεια.

Στην τρίτη περίοδο, όμως, οι ισορροπίες θα άλλαζαν. Η Ζαλγκίρις με την εξαιρετική της άμυνα οδηγήθηκε σε επιμέρους σκορ 9-24, με το οποίο πήρε το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, χωρίς να κοιτάξει ξανά πίσω της. Η Λιέτουβος μείωσε μέχρι το -4 με τρομερό τρίποντο του Λουκάουσκις στα 20" (74-78), αλλά τίποτα δε θα άλλαζε, με τους Ουλανόβας-Πάνγκος να είναι ψύχραιμοι από τη γραμμή των βολών και να «καθαρίζουν».

Ο Μπένο Ούντριχ ήταν εξαιρετικός για την ομάδα του, έχοντας 16 πόντους, με 7/12 σουτ και έξι ασίστ, με τον Μαρτίνας Εκόντας να σημειώνει 16 πόντους με πέντε ριμπάουντ για τη Λιέτουβος, σε ένα ματς όπου ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης τελείωσε με επτά πόντους και 3/8 σουτ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ