11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ώρα για μπάσκετ στην Ισπανία! (vids, pics)

Έτοιμο για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος είναι η Ισπανία. Οι δώδεκα ομάδες που θα πάρουν μέρος, αυτές που ήταν στις δώδεκα πρώτες θέσεις της κατάταξης όταν διακόπηκε λόγο κορονοϊού κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, βρίσκονται στη Βαλένθια και σήμερα (17/6) θα γίνει το τζάμπολ με τρεις αγώνες στο πρόγραμμα. Όλα τα παιχνίδια θα μπορείτε να τα δείτε μέσα από τα κανάλια CosmoteSport.

Το πλάνο

Έχουν περάσει ήδη 101 μέρες από το τελευταίο καλάθι της κάθε ομάδας!

Οι δώδεκα ομάδες που βρίσκονται εδώ και μία εβδομάδα στη Βαλένθια και προπονούνται είτε στο κεντρικό γήπεδο, στη Λα Φοντέτα, είτε στις εκπληκτικές προπονητικές εγκαταστάσεις των "πορτοκαλί" την Λ' Αλκερία, έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους.

Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα αναμετρηθούν στους ημιτελικούς και οι νικήτριες των δύο αυτών αγώνων θα διεκδικήσουν τον τίτλο στον τελικό (30/6).

Το ελληνικό ενδιαφέρον

Η Ελλάδα εστιάζει το δικό της ενδιαφέρον στα Κανάρια Νησιά. Ο Γιώργος Μπόγρης αγωνίζεται με την Ιμπεροστάρ Τενερίφη, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης στην Γκραν Κανάρια, υπό τις οδηγίες του Φώτη Κατσικάρη.

Ο Μπόγρης αγωνίζεται τον πρώτο όμιλο μαζί με τις Μπαρτσελόνα, Μπανταλόνα, Μπιλμπάο, Μπασκόνια, κάνοντας πρεμιέρα αύριο (17/6) απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα.

(ACB Photo / M. Pozo)

Μπουρούσης και Κατσικάρης θα κάνουν το δικό τους ντεμπούτο την Πέμπτη (18/6) με την Ρεάλ Μαδρίτης.

 

(ACB Photo / J.M. Casares)

Οι άλλες ομάδες του ομίλου είναι η οικοδέσποινα Βαλένθια, η Σαν Πάμπλο Μπούργος, η ΜόραΜπανκ Ανδόρρα και η Σαραγόσα.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της πρεμιέρας

Αν έχετε cosmote θα μπορέσετε να δείτε λίγο... φρέσκο μπάσκετ, αρχής γενομένης από σήμερα.

16.30 Μπαρτσελόνα - Χοβεντούτ Μπανταλόνα (CosmoteSports 4)
19.30 Ιμπεροστάρ Τενερίφη - Ουνικάχα Μάλαγα (CosmoteSports 4)
22.30 Μπιλμπάο - Μπασκόνια (CosmoteSports 7)

Συνολικά ο εντυπωσιακός αριθμός των 125 χωρών θα παρακολουθήσουν τους αγώνες. Στη λίστα των κρατών που πήραν τα δικαιώματα προστέθηκαν η Ινδία και το Βέλγιο, ενώ θα υπάρχει ειδική παραγωγή για τις ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα της τελικής φάσης ολοκληρωμένο

Απουσίες, μεταγραφές και τραυματισμοί

Οι συνθέσεις των δώδεκα ομάδων δεν θα είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές τις οποίες παρατάχθηκαν στον τελευταίο τους προ κορονοϊού αγώνα.

Η Μπαρτσελόνα δεν θα έχει στη σύνθεσή της τον Μάλκολμ Ντιλέινι, ο οποίος έχει ήδη συμφωνήσει με την Αρμάνι Μιλάνο. Αντίθετα, θα δει τον Κέβιν Πάνγκος να επιστρέφει μετά από σχεδόν εννέα μήνες απουσίες εξαιτίας τραυματισμού.

Η Σαραγόσα δεν θα έχει στη σύνθεσή της τους τραυματίες Χαβιέ Χουστίθ και Ρενάλντας Σεϊμπούτις, αλλά και τον Φραν Βάθκεθ, ο οποίος έχει ανακοινώσει πως αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Η ομάδα των Μπουρούση - Κατσικάρη, η Γκραν Κανάρια θα αγωνιστεί χωρίς τον τραυματία Όλεκ Μπαλτσερόφσκι.

Η Ιμπεροστάρ Τενερίφη δεν έχει απουσίες ή τραυματισμούς και η απόφαση για τη δωδεκάδα ανήκει στον προπονητή της Τσους Βιδορέτα.

Η Μπασκόνια θα έχει στη διάθεσή της τον Τζέισον Γκρέιντζερ, που επιστρέφει από τραυματισμό, αλλά όχι τον Γιουσούφα Φολ, τουλάχιστον για τους πρώτους αγώνες. Οι Βάσκοι έφτασαν στη Βαλένθια και θα αγωνιστούν χωρίς τον Πατρίσιο Γκαρίνο, αλλά και τον Σεμάι Κρίστον.

Η ΜόραΜπανκ Ανδόρρα θα αγωνιστεί χωρίς τον Ντέγιαν Μούσλι, ο οποίος άφησε ήδη τη Βαλένθια κατόπιν συστάσεως του ιατρικού επιτελείου, εξαιτίας ενοχλήσεων στο γόνατο. Απών θα είναι και ο έτερος ψηλός της ομάδας, ο Μούσα Ντιανιέ, ο οποίος εξαιτίας τραυματισμού δεν ακολούθησε την αποστολή.

Απών για τη Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι ο Σαλάχ Μεϊρί, ενώ ο Πάμπλο Λάσο έχει δώσει θέση στην αποστολή σε έναν 16χρονο από τις ακαδημίες της ομάδας, τον Χουάν Νούνιεθ.

Ο Άλεξ Μουμπρού δεν θα έχει στη διάθεσή του για την Μπιλμπάο τον Τζέιλον Μπράουν, ενώ ερωτηματικό παραμένει η παρουσία του Άλνολντ Κουλμπόκας, ο οποίος αναρρώνει από τραυματισμό. Θα "δοκιμάσει" το πόδι του στην προθέρμανση του πρώτου αγώνα, αλλά είναι πολύ πιθανό να μην αγωνιστεί στην πρεμιέρα.

Η Σαν Πάμπλο Μπούργος βρίσκεται στη Βαλένθια χωρίς τον Γκόραν Χούσκιτς, ενώ αντίθετα έχει υπογράψει τον Πάμπλο Αγκιλάρ.

 

Η Ουνικάχα Μάλαγα δεν θα έχει στη διάθεσή της τον Χαϊμέ Φερνάντεθ, ο οποίος έχει υποβληθεί σε επέμβαση.

Η οικοδέσποινα Βαλένθια είδε τον Γκιγιέμ Βίβες να τραυματίζεται στις πρώτες προπονήσεις μετά την επιστροφή της ομάδας στο παρκέ και δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Χωρίς απουσίες ή αλλαγές θα παραταχθεί η Χοβεντούτ Μπανταλόνα.

 

Δείτε τα ρόστερ των ομάδων του Α' Ομίλου ΕΔΩ

Δείτε τα ρόστερ των ομάδων του Β' Ομίλου ΕΔΩ

Το ιατρικό κέντρο, οι μάσκες και οι απολυμάνσεις

Οι απαιτήσεις των καιρών έφεραν σε πρώτο πλάνο τις ιατρικές υπηρεσίες και οδήγησαν σε ειδικές καταστάσεις σε ότι αφορά τόσο τις προπονήσεις όσο και τη διαμονή των παικτών και των επιτελείων των ομάδων. Στη Βαλένθια στήθηκε από την αρχή ένα ολόκληρο άκρως εξοπλισμένο ιατρείο.

 

Yπάρχει ακόμη ένα γυμναστήριο με όλες τις σύγχρονες μεθόδους αποθεραπείας, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε σε ελέγχους και απολύμανση.

Οι έλεγχοι ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή και συνεχίστηκαν και τις επόμενες μέρες.

Η ACB φρόντισε για την προβολή της τελικής φάσης με καθημερινές συνεντεύξεις, βίντεο, φωτογραφίες και δραστηριότητες, στο μέτρο που επιτρέπεται από τις συνθήκες. Ακόμη και οι συνεντεύξεις Τύπου άλλωστε έγιναν με τη βοήθεια της τεχνολογίας και όχι με τους δημοσιογράφους παρόντες. Οι ερωτήσεις υποβλήθηκαν μέσω... Zoom.

Και ολίγο από διασκέδαση: Η ACB προσπάθησε να βρει τρόπους και να ξεφύγουν λίγο οι παίκτες, έστω και αν δεν είναι και τόσο μακριά από το ξενοδοχείο. Υπήρχε ποδοσφαιράκι, πινγκ πονγκ, αλλά και βόλτες στο Ενυδρείο, ένα από τα ομορφότερα της Ευρώπης, που είναι και χορηγός της τελικής φάσης, όπως και η πόλη της Βαλένθια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ