15.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ώρα… Αφρικής! (vid)

Το ΝΒΑ και η FIBA ετοιμάζουν μια πραγματικά μεγάλη επανάσταση στο μπάσκετ, ανακοινώνοντας την ίδρυση νέου επαγγελματικού πρωταθλήματος στην Αφρική, που θα ξεκινήσει το 2020.

Όταν ένα έργο έχει τις... ευλογίες του ΓΓ της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή, του κομισαρίου του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, του σπουδαίου Μάικλ Τζόρνταν και άλλων τόσο σπουδαίων προσωπικοτήτων στον χώρο του μπάσκετ, είτε παράγοντες είτε αθλητές, τότε δεν μπορεί παρά να ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς. Αυτό ισχύει για το εγχείρημα της νέας επαγγελματικής λίγκας στην Αφρική, η οποία αποφασίστηκε και θα τεθεί άμεσα σε ισχύ, μετά από μια κοινή συμφωνία ουκ ολίγων σημαντικών δυνάμεων, σε ένα πνεύμα συνεργασίας που ξεχωρίζει.

Η απόφαση, λοιπόν, σχετίζεται με τη δημιουργία επαγγελματικού πρωταθλήματος στην Αφρική, το οποίο θα αποτελείται από 12 ομάδες από όλη την Ήπειρο, με τη στήριξη του ΝΒΑ και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Παράλληλα, το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο θα μεταφέρει μερικές του... παραστάσεις στη «Μαύρη Ήπειρο», με κάποια ματς του ΝΒΑ να παίζονται στην Αφρική. Η νέα αυτή λίγκα προβλέπεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2020, προσδίδοντας μια νέα διάσταση στο παγκόσμιο μπάσκετ.

«Είναι τεράστια χαρά μας η συνεργασία με το ΝΒΑ να μπαίνει σε αχαρτογράφητα μονοπάτια, αφού δουλεύουμε μαζί για πρώτη φορά, ώστε να γιγαντώσουμε την προοπτική του μπάσκετ στην Αφρική. Αυτή είναι η λογική επέκταση όσων έχουμε κάνει με το Basketball Without Borders, κάτι που μας βοηθά να βρίσκουμε, να αναπτύσσουμε και να νουθετούμε νέα ταλέντα σε όλο τον κόσμο, μαζί με την Αφρική», είπε ο κύριος Ζαγκλής, με τον κύριο Σίλβερ να συμπληρώνει πως αυτή η λίγκα «είναι ένα σημαντικό επόμενο βήμα στη συνέχεια της ανάπτυξης του παιχνιδιού στην Αφρική. Σε συνδυασμό με τα άλλα μας προγράμματα στην ήπειρο, είμαστε αφοσιωμένοι στο να χρησιμοποιούμε το μπάσκετ σαν οικονομικό κινητήρα, για να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες στα αθλήματα, τα ΜΜΕ και την τεχνολογία στην Αφρική».

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο, με το οποίο δείχνουν την επέκταση του μπάσκετ στην Αφρική...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ