27 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Ώρα… αντίδρασης και ισοφάρισης για Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός των πολλών προβλημάτων υποδέχεται στο ΣΕΦ τη Ζαλγκίρις Κάουνας και η νίκη είναι μονόδρομος εφόσον θέλει να εξακολουθεί να ελπίζει σε πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Βελιγραδίου.

Μετά το «μπρέικ» στον πρώτο προημιτελικό αγώνα των φετινών πλέι οφ της Ευρωλίγκας, από τους Λιθουανούς, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν περιθώρια για νέα απώλεια μες στην έδρα τους. Στο δεύτερο ματς στο κατάμεστο φαληρικό στάδιο, την Παρασκευή (20/04, 12.15), «καίγονται» για τη νίκη και την ισοφάριση της σειράς σε 1-1, πριν εκείνη μεταφερθεί -την επόμενη εβδομάδα- στη «Zalgirio Arena».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει να αντιμετωπίσει και πάλι αρκετά προβλήματα, απέναντι στο πλήρες συγκρότημα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Δεν θα αγωνιστούν οι Νίκολα Μιλουτίνοφ και Γιώργος Μπόγρης, όπως βέβαια και ο γνωστός απόντας Δημήτρης Αγραβάνης, αμφίβολοι είναι οι Κώστας Παπανικολάου, Γιώργος Πρίντεζης και Γιάνις Στρέλνιεκς. Αυτή τη φορά, πάντως, σημειώθηκε sold out και ο κόσμος θα σταθεί δυναμικά στο πλευρό παικτών και τεχνικής ηγεσίας, που αναμένεται να τα δώσουν όλα για το θετικό αποτέλεσμα.

Παρά το… κακό προηγούμενο του πρώτου ματς των φετινών πλέι οφ στο ΣΕΦ, η προϊστορία είναι υπέρ των Πειραιωτών, με έντεκα νίκες σε δεκαοκτώ παιχνίδια τους με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, ανεξαρτήτου έδρας. Ως γηπεδούχος ο Ολυμπιακός έχει να επιδείξει έξι νίκες και μόλις τρεις ήττες. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Σάσα Πουκλ (Σλοβενία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία).

Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων:

Τρίτη 17/04
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Χίμκι (Ρωσία) 98-95
Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 95-76

Τετάρτη 18/04
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία) 82-73
-Η Φενέρμπαχτσε έκανε το 1-0.
Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 78-87
-Η Ζαλγκίρις Κάουνας έκανε το 1-0.

Το πρόγραμμα των δεύτερων αγώνων:

Πέμπτη 19/04
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Χίμκι (Ρωσία) 89-84
-Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε το 2-0.
Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 82-89
-Παναθηναϊκός και Ρεάλ Μαδρίτης είναι στο 1-1.

Παρασκευή 20/04
20.45 Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία) Novasports 3HD
21.15 Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) Novasports 1HD



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ