21.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

“Όχι” σε εξ αναβολής αγώνες τα Σαββατοκύριακα

Χωρίς να βγει κάποια είδηση ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη που είχε συγκαλέσει η Ευρωλίγκα με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών λιγκών ενόψει των προβλημάτων που προκαλεί στη διεξαγωγή των ευρωπαϊκών και εγχώριων διοργανώσεων η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, η Ευρωλίγκα ζήτησε από τις λίγκες στοιχεία όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων Covid-19 σε κάθε πρωτάθλημα, τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζει η κάθε λίγκα και άλλες τέτοιες λεπτομέρειες, χωρίς ωστόσο να ανοίξει τα δικά της χαρτιά όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται να αντιμετωπίσει τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων και αναβολών αγώνων τόσο στην Euroleague όσο και στο Eurocup. Δεν συζητήθηκε δηλαδή κανένα από τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες σχετικά με πιθανή διακοπή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων τώρα και συνέχισή τους σε "φούσκα" μετά τον Φεβρουάριο, όταν στο μεταξύ θα έχουν ολοκληρωθεί οι εγχώριες διοργανώσεις.

Το μόνο που φρόντισαν οι εκπρόσωποι της Ευρωλίγκας να ξεκαθαρίσουν ήταν ότι δεν σκοπεύουν να ορίσουν αναβληθέντες αγώνες για τη Euroleague και το Eurocup Σάββατο ή Κυριακή, μέρες δηλαδή που διεξάγονται τα εθνικά πρωταθλήματα. Είπαν, βέβαια, πως αν οι δύο ομάδες έχουν κενό στο πρόγραμμά τους και λάβουν την άδεια από τις λίγκες τους ώστε να οριστεί ένα τέτοιο παιχνίδι μέσα σε Σαββατοκύριακο, τότε αυτό μπορεί να γίνει, όμως κεντρική η Ευρωλίγκα δεν πρόκειται να ορίσει αγώνα Σάββατο ή Κυριακή. Προφανώς επειδή δεν θέλει να ανοίξει στην παρούσα φάση νέο μέτωπο αντιπαράθεσης με τη FIBA.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ