25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

“Όχι” Ντατόμε στην Εθνική Ιταλίας!

Καθώς η μία ομοσπονδία μετά την άλλη ανακοινώνουν τις λίστες με τους διεθνείς παίκτες που θα πάρουν μέρος στο "παράθυρο" των εθνικών ομάδων του Νοεμβρίου και περιλαμβάνουν σε αυτές παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα, ο Λουίτζι Ντατόμε έγινε ο πρώτος παίκτης στην Ευρώπη, που πήρε θέση επί του θέματος. Ο πρώτος παίκτης στην Ευρώπη που διάλεξε.

Ο Λουίτζι Ντατόμε ανακοίνωσε πως ΔΕΝ θα πάρει μέρος με την Εθνική Ιταλίας στους προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 τον Νοέμβριο και τον Φεβρουάριο.

Με μια μακροσκελή ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο facebook ο φόργουορντ της Φενερμπαχτσέ έδωσε εξηγήσεις για την απόφασή του χρησιμοποιώντας σε γενικές γραμμές την επιχειρηματολογία της Ευρωλίγκας. Δηλαδή, ότι χωρίς να παίζουν όλοι οι καλοί παίκτες (και από το ΝΒΑ) το "προϊόν" δεν είναι αυτό που πρέπει, ότι ο σύλλογός του, η Φενερμπαχτσέ, είναι αυτός που τον πληρώνει και όχι η ομοσπονδία της χώρας του, άρα δεν μπορεί να αφήσει την ομάδα του χωρίς τη βοήθειά του σε δύσκολα και κρίσιμα βαθμολογικά παιχνίδια, ότι ακόμα κι αν μετατεθεί κατά δύο μέρες μία αγωνιστική της Ευρωλίγκας, δεν λύνεται το πρόβλημα, διότι οι διεθνείς παίκτες θα κληθούν να παίξουν πάρα πολλά παιχνίδια μέσα σε πολύ λίγες μέρες και δεν θα είναι αυτοί που πρέπει, ότι κανένας δεν ρώτησε ούτε αυτόν ούτε κανέναν άλλον παίκτη τη γνώμη τους επί του θέματος.

Εκτός όλων τούτων, ο Ντατόμε επεσήμανε δύο ακόμα ζητήματα. Αφενός ότι η ομάδα του, η Φενερμπαχτσέ δεν τον εμποδίζει να παίξει με την Εθνική ομάδα και ότι είναι δική του απόφαση να μην παίξει. Και αφετέρου ότι δεν συμφωνεί ούτε αυτός ούτε πολλοί άλλοι παίκτες με το ένα ελεύθερο καλοκαίρι στα τέσσερα που δίνει στους παίκτες η FIBA με το νέο καλεντάρι, διότι θέλει να παίζει με την Εθνική ομάδα κάθε καλοκαίρι θεωρώντας πως αυτό τον βοηθά να διατηρεί τη φόρμα του ενόψει των υποχρεώσεών του με την ομάδα του!

Ο Ντατόμε, τέλος, τονίζει πως είναι η πρώτη φορά που αρνείται να παίξει στην Εθνική Ιταλίας και πως, παρ' όλα αυτά, θα υποστηρίξει ως οπαδός την προσπάθειά της στα προκριματικά.

Μένει πλέον να δούμε αν θα υπάρξουν κι άλλοι παίκτες που θα πάρουν δημοσίως θέση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ