25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ό,τι θέλει ο προπονητής

Μαζί με τον... καύσωνα ήρθε και η πρώτη φετινή μεταγραφική κίνηση του Παναθηναϊκού που δείχνει αποφασισμένος να μείνει πιστός στο πλάνο που χαράχτηκε από διοίκηση και προπονητή.

Η συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Τσάβι Πασκουάλ μετά το τέλος του πρωταθλήματος βρήκε τους δύο άνδρες να συμφωνούν απόλυτα στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν ούτως ώστε οι νταμπλούχοι Ελλάδος να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους στις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά και να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις ούτως ώστε οι «πράσινοι» να επιστρέψουν στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας.

Το πρώτο μέλημα για το «τριφύλλι» ήταν και παραμένει να διατηρήσει τον «κορμό». Δεν είναι κλισέ αλλά πραγματικότητα. Ο Καταλανός τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά ότι εφόσον διατηρήσει υπό τις οδηγίες του τα βασικά «γρανάζια» της περσινής επιτυχημένης χρονιάς, τότε θα βρίσκεται ήδη ένα βήμα μπροστά. Οι αθλητές έχουν κατανοήσει τι ζητάει ο 44χρονος κόουτς από αυτούς, ενώ κι εκείνος θα μπορεί να εξελίξει το παιχνίδι τους.

Αυτό όμως δεν σήμαινε σε καμία περίπτωση ότι θα έμενε πίσω το κομμάτι της ενίσχυσης. Ο κόσμος πάντοτε ζητάει «βαριά» ονόματα και ηχηρές μεταγραφές. Στην πραγματικότητα όμως αυτό που μετράει στην offseason είναι να γίνονται οι σωστές κινήσεις –βάσει της κρίσης του προπονητή- και όχι οι πιο... φανταχτερές. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η απόκτηση του Λούκας Λεκαβίτσιους.

Ο Λιθουανός γκαρντ αποτελεί ιδανικό συμπλήρωμα για την περιφέρεια του Παναθηναϊκού. Δεν αποκτήθηκε για να ηγηθεί, αλλά για να προσφέρει βοήθειες από τον πάγκο. Για να αποτελέσει μία αξιόπιστη λύση πίσω από τον Νικ Καλάθη. Παράλληλα είναι μόλις 23 χρονών, κάτι που σημαίνει ότι ενδέχεται το «τριφύλλι» να έχει βρει μία χρήσιμη λύση για πολλά χρόνια στη θέση «1».

Η συνέχεια αναμένεται εξίσου ενδιαφέρουσα για τον Παναθηναϊκό που φέτος το καλοκαίρι έχει έναν και μόνο σκοπό. Να δημιουργήσει το πιο δυνατό ρόστερ των τελευταίων ετών...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ