18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Όταν το ΝΒΑ γνώρισε τον “Σακ” (vid)

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 26 χρόνια ο Σακίλ Ο'Νιλ συστήθηκε στον κόσμο του επαγγελματικού μπάσκετ παίζοντας στο πρώτο από τα 1413 παιχνίδια που έμελλε να παίξει στη 19χρονη καριέρα του στο ΝΒΑ.

Ήταν ένας αγώνας ανάμεσα στο Ορλάντο και το Μαϊάμι στις 6 Νοεμβρίου 1992. Ο "Σακ" πήδηξε στο τζάμπολ για την έναρξη της αναμέτρησης κι εκείνη την ώρα ο σχολιαστής της τηλεοπτικής μετάδοσης ακούγεται να λέει: "Η εποχή του Σακίλ Ο' Νιλ στο ΝΒΑ αρχίζει".

Δεν ήταν δύσκολο να διατυπώσει κανείς αυτή την προφητεία, που εκπληρώθηκε και με το παραπάνω τα επόμενα χρόνια. Ο Σακίλ Ο' Νιλ είχε μόλις επιλεγεί στο νούμερο 1 του ντραφτ από τους Μάτζικ προερχόμενος από δύο χρονιές στο πανεπιστήμιο Λουιζιάνα Στέιτ, όπου είχε σαρώσει τα πάντα και είχε αναδειχθεί All-American και παίκτης της χρονιάς στο NCAA. 

Σε αυτό το πρώτο του παιχνίδι κόντρα στους Χιτ του Ρόνι Σεϊκέλι και έχοντας για συμπαίκτη τον πρώην παίκτη και προπονητή του ΠΑΟΚ, Σκοτ Σκάιλς, ο "Σακ" σκόραρε 12 πόντους, μάζεψε 18 ριμπάουντ και μοίρασε 3 τάπες, δείγμα σαφές του τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Την 1η Ιουνίου 2011 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, έχοντας κατακτήσει τέσσερις τίτλους με δύο διαφορετικές ομάδες (Λέικερς και Χιτ), έναν τίτλο MVP, τον τίτλο του ρούκι της χρονιάς, έχοντας πάρει μέρος σε 15 All Star games και έχοντας επιλεγεί 8 φορές στην καλύτερη πεντάδα της χρονιας, ενώ ήταν και δύο φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Ακολουθούν στιγμιότυπα από το πρώτο παιχνίδι του στις 6 Νοεμβρίου 1992:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ