24.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Όταν τα ταμπλό γίνονται… θρύψαλα! (vids)

Με αφορμή το σπασμένο ταμπλό από το κάρφωμα του Έντι Ταβάρες στο Αφρομπάσκετ, το Basketa.gr θυμάται κι άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις...

Ο Νίκος Γκάλης κάποτε είχε πει ότι το κάρφωμα μετράει κι αυτό για δύο πόντους και δεν έχει μεγάλη διαφορά μ' ένα απλό λέι απ.

Στην ουσία, αυτό που είχε πει ο Νικ ήταν μία αλήθεια, ωστόσο τα καρφώματα αποτελούν έναν ιδιαίτερο τρόπο σκοραρίσματος.

Συνδυάζουν θέαμα σε συνδυασμό με το αίσθημα κυριαρχίας. Παράλληλα σε αρκετές περιπτώσεις ανεβάζουν την ψυχολογία ολόκληρου του συνόλου και το βοηθούν να αποδώσει καλύτερα στο παρκέ.

Τί συμβαίνει όμως όταν κάποιος το... παρακάνει και βάζει περισσότερη δύναμη απ' όση πρέπει; Το σπασμένο ταμπλό δεν τιμωρείται με κάποιον τρόπο από τους κανόνες του παιχνιδιού. Κι αυτό συμβαίνει διότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι αποτέλεσμα μίας εσκεμμένης πράξης.

Ταυτόχρονα πολλοί αθλητές απλά παρασύρονται από το... πάθος της στιγμής και καρφώνουν με σαφώς μεγαλύτερη δύναμη απ' όση θα έπρεπε.

Ο τελευταίος που το έκανε ήταν ο Έντι Ταβάρες στον αγώνα του Πράσινου Ακρωτηρίου με την Ανγκόλα για το Αφρομπάσκετ.

Ο γίγαντας της Ρεάλ Μαδρίτης πάντως δεν είναι ιδιαίτερα πρωτοπόρος. Άλλωστε παλαιότερα τα ταμπλό και οι μπασκέτες γενικότερα έσπαγαν πολύ πιο εύκολα διότι ήταν λιγότερο ελαστικές.

Σίγουρα πάντως αποτελεί πάντοτε ένα ιδιαίτερο στιγμιότυπο και συνήθως κάνει το γύρο του κόσμου!

Απολαύστε ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις στα παρακάτω videos:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ