18.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Όταν “Ποπ” και Ντάνκαν αμφέβαλλαν για τον Πάρκερ

Έχοντας ολοκληρώσει πλέον την καριέρα του, ο Τόνι Πάρκερ είναι ένας από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ που έπαιξαν ποτέ στο ΝΒΑ κι ένας θρύλος των Σαν Αντόνιο Σπερς. Δεν ήταν πάντα έτσι, όμως.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν έφευγε από τη Γαλλία για να δοκιμάσει την τύχη του στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, δεν ήταν καθόλου βέβαιο ότι θα διέγραφε την πορεία που τελικά διέγραψε. Οι αμφιβολίες για το αν μπορούσε να σταθεί στο ΝΒΑ ήταν πολλές. Τις είχαν μάλιστα ακόμα και άνθρωποι, με τους οποίους αργότερα έμελλε να μεγαλουργήσουν.

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς τον "έκοψε" μετά την πρώτη του προπόνηση κι αν δεν ήταν ο gm, Αρ Σι Μπιούφορντ, σήμερα η ιστορία θα ήταν τελείως διαφορετική. Ο Τιμ Ντάνκαν δε, αναρωτιόταν πώς θα μπορούσε να πετύχει η ομάδα με Ευρωπαίο πόιντ γκαρντ! Η αφήγηση ανήκει στον ίδιο τον Τόνι Πάρκερ:

"Οι Σπερς δεν με πίστευαν. Την πρώτη φορά που ο "Ποπ" με είδε ήταν τον Ιούνιο του 2001 στο Σικάγο. Κατέβηκα από το αεροπλάνο και πήγα απ' ευθείας στο γήπεδο για να κάνω την ατομική προπόνηση. Ήμουν κουρασμένος από το ταξίδι. Δεν πήγε καλά. Στον Πόποβιτς δεν άρεσε καθόλου αυτό που του έδειξα και δεν ήθελε να με δει ξανά. Ευτυχώς, ο Αρ Σι Μπιούφορντ, ο general manager των Σπερς, επέμεινε.

Πριν από τη δεύτερη ατομική προπόνηση ήξερα ότι ή θα τα κατάφερνα ή τέλος. Άρχισα να κάνω κάποια εντύπωση. Ο Ποπ πείστηκε να με δει μια δεύτερη φορά. Η δεύτερη προπόνηση έγινε στο Σαν Αντόνιο. Στο τέλος ο Ποπ έλεγε άλλα: "Δεν θα προλάβουμε να τον επιλέξουμε στο νούμερο 28. Θα έχει επιλεγεί μέσα στα πρώτα 15 νούμερα". Το Σαν Αντόνιο είχε το πέμπτο καλύτερο ρεκόρ την προηγούμενη σεζόν, οπότε επέλεγε στο τέλος του πρώτου γύρου. Μου είπε: "Αν είσαι ακόμα διαθέσιμος στο νούμερο 28, θα σε πάρουμε οπωσδήποτε εμείς.

Ήταν ξεκάθαρο πια πως εγώ ήθελα να πάω στο Σαν Αντόνιο, όμως φοβόμουν ότι η Βοστόνη θα με επέλεγε στο 21. Δεν ήθελα να πάω στη Βοστόνη. Η ομάδα τους δεν ήταν η καλύτερη. Μπήκα στο αυτοκίνητο μετά από εκείνη τη δεύτερη προπόνηση και έκανα μια βόλτα στην πόλη πριν πάω στο αεροδρόμιο για να φύγω. Τηλεφώνησα στον πατέρα μου και του είπα: "Μπαμπά, θέλω πραγματικά να παίξω στο Σαν Αντόνιο. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου αρέσει η ατμόσφαιρα εδώ. Η πόλη είναι ωραία. Εντόπισαν και κάποια διαμερίσματα. Νομίζω ότι θα μπορούσα να ζήσω εδώ". Αυτό συνέβη μια εβδομάδα πριν από το ντραφτ".

Τελικά, οι Σέλτικς προσπέρασαν τον Πάρκερ και όταν έφτασε η σειρά των Σπερς στο 28, έκαναν πραξη την υπόσχεση του Πόποβιτς και τον επέλεξαν. Όμως ο Τιμ Ντάνκαν είχε τις αντιρρήσεις του:

"Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα ήταν να δείξω στον Ποπ και τον Ντάνκαν ότι άξιζα να βρίσκομαι εκεί. Ήξερα ότι ο Ντάνκαν είχε τις αμφιβολίες του. Όταν με επέλεξαν οι Σπερς, είπε: "Γιατί παίρνουμε στο ντραφτ Ευρωπαίο πόιντ γκαρντ; Δεν θα κερδίσουμε ποτέ τίτλο με Ευρωπαίο πόιντ γκαρντ"!

Μέσα έπεσε ο Ντάνκαν. Μόνο... τέσσερα δαχτυλίδια φόρεσε στο χέρι του τα επόμενα χρόνια με τον Τόνι Πάρκερ να του πασάρει με συνέπεια την μπάλα...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ