22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Όταν πάτησε γκάζι, μπήκε στη λίστα των 50+

Οι τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες για νίκη στο BCL “κούμπωσαν” στην παταγώδη αποτυχία του Κυπέλλου. Για τον ΠΑΟΚ η νίκη επί της Μπρίντιζι ήταν κατά βάση αποτέλεσμα αντίδρασης και αθλητικού εγωισμού σε πνευματικό επίπεδο. Σε αγωνιστικό επίπεδο τη δουλειά έκανε κατά βάση η επίθεση, κάτι που μαρτυρούν οι 95 πόντοι που σημείωσε ο Δικέφαλος. Μία επίδοση που συνοδεύτηκε από μία κορυφαία επίδοση.

 


Ο Δικέφαλος έφτασε για πρώτη φορά στο φετινό BCL και συνολικά τρίτη στην τετραετή ιστορία του στη διοργάνωση, σε επίδοση 50 ή περισσότερων πόντων σε ένα ημίχρονο. Είχε 50 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο σημειώνοντας 25 πόντους στην τρίτη και άλλους τόσους στην τέταρτη περίοδο. Είναι μία επίδοση που πέρασε μόνο στο πρώτο ημίχρονο του εντός έδρας αγώνα με τη Νεπτούνας της σεζόν 2017-18 όταν σημείωσε 58 πόντους (19 στην πρώτη και 39 στη δεύτερη περίοδο) και στο πρώτο ημίχρονο του εντός έδρας αγώνα με τη Βόννη της περσινής σεζόν, όταν σημείωσε 53 πόντους (30 στην πρώτη και 23 στη δεύτερη περίοδο).

 


Ήταν η δεύτερη φορά στη σεζόν που μία ελληνική ομάδα έφτασε τους 50 πόντους σε ένα ημίχρονο. Το έκανε και η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Σολέ, αφού είχε “γράψει” 55 πόντους (26 στην πρώτη και 29 στη δεύτερη περίοδο). Στην τετραετή ιστορία του BCL, συνολικά 14 φορές μία ελληνική ομάδα έφτασε σε μία τέτοια επίδοση ημιχρόνου. Πέραν των τριών του ΠΑΟΚ, το έκανε έξι φορές η ΑΕΚ, τρεις ο Προμηθέας και δύο ο Άρης.

 


Ποια είναι η κορυφαία επίδοση ενός ημιχρόνου από ελληνική ομάδα στο Basketball Champions League; Είναι εκείνη των 58 πόντων. Πέραν του ΠΑΟΚ στο ματς του 2017-18 με τη Νεπτούνας, σε αυτήν την επίδοση είχε φτάσει η ΑΕΚ στην ίδια σεζόν, στο δεύτερο ημίχρονο του εντός έδρας αγώνα με τη Νίμπουρκ για τους “16”. Είχε 27 πόντους στην πρώτη και 31 πόντους στη δεύτερη περίοδο.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ