23.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Όταν ο Προμηθέας συναντήθηκε με την Άρσεναλ (vid+pics)

Σε διεθνή διημερίδα για τη διατροφή και τη σημασία της στην ανάπτυξη των αθλητών, που έλαβε χώρα στο Ντίσελντορφ, συμμετείχε ο Κώστας Λαψάνης.

Ο γυμναστής του Προμηθέα Πατρών και ο υπεύθυνος διατροφολόγος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Άρσεναλ, Ρίτσαρντ Άλισον, αναφέρθηκαν στην προσέγγιση του προπονητικού επιτελείου πάνω στην προπόνηση και την εξέλιξη των παικτών και στις καινοτομίες παρακολούθησης της ενυδάτωσής τους, σε μια ενιαία θεματική ενότητα. Παράλληλα, ο γυμναστής της παιδικής και της εφηβικής ομάδας και του προγράμματος «ΝΟΥΣ», Παναγιώτης Σταυρόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη στην εταιρία προπονητικού υλικού «Omega Wave», αναφορικά με τους αλγόριθμους που χρησιμοποιούν για την παρακολούθηση της κόπωσης των νεαρών αθλητών.

Η ανακοίνωση: «Η σκληρή, μεθοδική και επιστημονική δουλειά που γίνεται στον Προμηθέα Πάτρας δεν περιορίζεται στα στενά όρια του παρκέ, αλλά επεκτείνεται σε όλα τα πεδία που επηρεάζουν την προετοιμασία και λειτουργία μιας αθλητικής ομάδας με τον αθλητή και την ανάπτυξή του στο επίκεντρο. Το τεχνικό staff του Προμηθέα αναζητά την ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τους κορυφαίους ειδικούς σε κάθε τομέα και η δουλειά που γίνεται στην Πάτρα αναγνωρίζεται, πλέον, παγκοσμίως. Ενδεικτική αυτής της αναγνώρισης του Προμηθέα Πάτρας είναι η συμμετοχή του γυμναστή της Ανδρικής ομάδας, Κώστα Λαψάνη, στην 2η Συνάντηση για την Διατροφή στην Ανάπτυξη του Αθλητή «2nd Nutrition in Athlete Development Summit» που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ (Düsseldorf) της Γερμανίας από 21 ως 22 Μαρτίου 2019, αλλά και η συνέντευξη του γυμναστή της Παιδικής κι Εφηβικής ομάδας και του προγράμματος «ΝΟΥΣ», Παναγιώτη Σταυρόπουλου, στην Omega Wave, κορυφαία σε παγκόσμιο επίπεδο εταιρεία παρακολούθησης της κόπωσης αθλητών, μέσω της τεχνολογίας HRV.

 

Αναλυτικότερα, ο Προμηθέας Πάτρας εκπροσωπήθηκε στην 2η Συνάντηση για την Διατροφή στην Ανάπτυξη του Αθλητή «2nd Nutrition in Athlete Development Summit», που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ (Düsseldorf) της Γερμανίας από 21 ως 22 Μαρτίου 2019 από τον γυμναστή της Ανδρικής ομάδας, Κώστα Λαψάνη.

Ο γυμναστής του Προμηθέα αναφέρθηκε στην προσέγγιση του τεχνικού staff της ομάδας πάνω στη προπόνηση και την αποκατάσταση των αθλητών, αναλύοντας τον ρόλο της εξατομίκευσης και της προοδευτικότητας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μάλιστα, έχει πως στην επιστημονική αυτή διημερίδα την παρουσίαση του Προμηθέα ακολούθησε η ομιλία του εκπρόσωπου της Άρσεναλ και υπεύθυνου διατροφολόγου της ποδοσφαιρικής ομάδας του Λονδίνου, Dr Richard Allison, με τις 2 ομάδες να συγκροτούν μια ενιαία θεματική ενότητα.

Την ίδια εβδομάδα ο γυμναστής της Παιδικής κι Εφηβικής ομάδας του Προμηθέα και των αθλητών του πρότυπου προγράμματος αθλητικών υποτροφιών «ΝΟΥΣ», Παναγιώτης Σταυρόπουλος, έδωσε εκτενή συνέντευξη σε εκπρόσωπο της Omega Wave, κορυφαίας σε παγκόσμιο επίπεδο εταιρείας (NBA,UFC,NFL κ.α) παρακολούθησης της κόπωσης αθλητών, μέσω της τεχνολογίας HRV. Η Omega Wave ενδιαφέρθηκε για τους αλγόριθμους που χρησιμοποιεί το τεχνικό staff του αναπτυξιακού προγράμματος του Προμηθέα για την παρακολούθηση της κόπωσης στους νέους αθλητές και πώς οι αλγόριθμοι επηρεάζουν την προπονητική διαδικασία, αλλά η συνέντευξη επεκτάθηκε και ευρύτερα στο πρόγραμμα και το πλάνο της ομάδας της Πάτρας».

https://www.youtube.com/watch?v=gy-UymJE_9U



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ